-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Web geliştirici
-
-
Ad Soyad
E** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba Laravel'de böle bir hata alıyorum Frontendi bulamıyor halbuki index.blade.php içerisine @extends('frontend') olarak eklemiştim
ErrorException
View [frontend] not found. (View: C:\Users\erdem\www\home\resources\views\frontend\index.blade.php)
Bazı şeyleri denedim gene olmadı
php artisan config:cache
php artisan config:clear
Route kodu :
Route::get('/',function(){
return view('frontend.index');
});
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Geliştirici
-
-
Ad Soyad
M** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
@extends('frontend')
olarak değil
@extends('frontend.index')
olarak ekleyin.
Bir de fırlatılan hata da "frontend/i ndex.blade.php" Bura da ki boşlukta önemli, boşluğu buraya aktarırken yanlışlıkla mı bıraktınız?
view('frontend') içerisine alıyorsanız bu, o dizinin içinde frotend olması anlamına geliyor. Ama sanıyorum sizinki dosya değil klasör. Laravel bunu dosya olarak algılıyor. yani view/frontend.blade.php şeklinde
extend ederken frontend.index şeklinde çağırırsanız klasör olduğunu dosya olmadığını anlar.
İkinci bir nokta extend edilen dosyayı çağırmanıza gerek yok. Onu da ana dizinde bir index sayfasına yönlendirin. O da frontend içinde ki index sayfasından türetilsin
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Geliştirici
-
-
Ad Soyad
M** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Beyaz sayfa çıkıyorsa güzel okuyor demektir.
Şimdi
extend gönderilen foto da ki gibiyse yanlış. @extends('frontend') dediğinizde bu blade.php arar ana dizinde.
@extends('frontend.index') yapılması gerekiyor.
Diğer kontrol edilmesi gerekli olan şey de @section('icerik') bunu da extend edilen frontend.index sayfasından @yield('icerik') olarak belirtmezseniz bu içeriği de o sayfaya gelmez.
Yani kısaca tema motorunu biraz yanlış kullanıyorsunuz.