-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
İ** Ş**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
ASametYildirim hocam adsens tam hakim değilim fakat en kısa sürede bu konuyu araştırcam.
Herkez hata yapabilir, pardon herkes. | ibocum.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Aynı konularla "Teknoloji, Yazılımlar" konularında bana da içerik önerisi lazım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Blog Yazarı
-
-
Ad Soyad
S** Ş**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bugün blogger temaları hakkında bir yazı yazabilirsin genellikle insanlar blogger hangi temayı seçeceklerine karar veremiyorlar ve bir çok hatalı tema mevcut başarılar şimdiden
KomanBeğrek
BLOG : www.jdsezer.blogspot.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
İ** Ş**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
kodshop bunu da yazayım hocam :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Blog Yazarı
-
-
Ad Soyad
S** Ş**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
@komanbegrek başarılar dilerim blogger kullanıcılarında ilgilendircekse güzel temalar mevcutsa konuyu PM olarak gönderirseniz incelemek isterim
BLOG : www.jdsezer.blogspot.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
İ** Ş**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
kodshop tamamdır hocam en kısa sürede yazıp size pm olarak atacağım :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Wordpress için resim optimizasyonu konusunda iyi bir yazıya ihtiyaç var bence. Farklı zamanlarda bu konuya kafayı takıp araştırıyorum ama bir türlü istediğimi bulamadım birkaç yıldır.
- Siteye resim eklemeden önce photoshopta çözünürlükleri ayarlıyorum ve web için kaydediyorum.
- compressjpeg.com'da tekrar küçültüyorum.
Buna rağmen Google Insights'te falan resimlerinizi optimize edin falan diyor. Daha ne yapmak lazım bilmiyorum. İnternette de bu yaptıklarımdan başka tavsiye yok. Bir ara eski sitem için önizleme resimlerinin hepsini 20kb'ın altı yapmıştım. Photoshopta web için kaydet dediğimde kalite değerini "0" yapıyordum. Compressjpeg.com'da küçültüyordum ama yine aynı yine aynı...
Bunun sebebi önizleme resimlerinin ana sayfada blog şeklinde listelenirken, büyük resmin boyutunun azalmadan yalnızca çözünürlük olarak küçültülmesi diye düşünüyorum.
Yani benim eklediğim 700x380 'lik resim, ana sayfada blog yazısı olarak 300x200 ' e düşürülüyor mesela. Ama resim olarak wordpress 700x380'lik resmi çekiyor.
Bana göre sebep bu ama çözümünü bulamadım bir türlü. Bu konu hakkında detaylı bir yazı yazarsan çok fazla kişinin işini görür bence.
Çünkü site hızını etkileyen en önemli etken resim boyutları.
Ayrıca resimler için lazy load kullanılması konusunu da işleyebilirsin. Birkaç gündür araştırıyorum, konu hakkında çok fazla içerik var ama nedense yapamadım.