Arkadaşlar daha önce tutar mı diye konu açmıştım. Şimdi ise gün gün oyunda neleri yaptığımı buradan sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu konudan amaçladığım sizlerin yorumlarının bana moral + fikir olarak geri dönmesi. Oyunumu geliştirmemde bana yardımcı olmanızı istiyorum.
Kısaca oyun hakkında bilgi :
2 Kişi bir masa oyunu oynamak isterler. Oyunu bulurlar ve oynamaya başladıklarında oyunda sıkışıp kalırlar. Oyunu bitirebilmeleri için orta noktaya ulaşmaları gerekmektedir. Fakat sadece biri bunu başarabilir. Hatta oyuncular önce bitirmek için rakibi alaşağı etmek zorunda kalabilir.
Sıra size geldiğinde butona basılır. Oyun size rasgele bir sayı verir. (1-6) Bu sayı kadar kare ilerlersiniz. Oyun size her karede farklı bir kart verir. Bu kart şans kartı olabilir sizin kötülüğünüz için olabilir hatta bir soru kartı bile olabilir.
Oyuncular karelerde bulunan görevleri yerine getirdiğinde gold kazanacaklardır. Bu goldlar ile başlangıç noktasına dönüp güçlenmek için item alabilirler. Yenmeleri gereken boss kartları çıkabilir. Bu yüzden güçlenmeleri şart.
Oyuncular aynı karede buluşurlar ise tur sistemi iptal olur ve kaçınılmaz bir savaş başlar. Rakibinin canını önce bitiren zar atar ve ilerler. Yenilen oyuncu ise 1. kareye dönecektir.
Oyuncular el sonu kazandıkları oyun parası ile yeni karakterler açabilir. Her karakterin farklı 3 yeteneği vardır. Bunlardan biri en güçlü yetenek olan özel yetenektir.
Blog başlangıc tarihi
18.01.2018
Şuanda oyunda harita sistemi yapıldı.
Grafikler iyileştirildi.
Oda kurma sistemi yapıldı.
Multiplayer ile ilgili düzenlemeler yapıldı.
Photon engine kuruldu.
Rasgele sayı atıp ilerleme sistemi yapıldı.
Can sistemi yapıldı.
18.01.2018 Görseller
Hasar ekranı
19.01.2018
Oyuncuların yan hesap açıp aynı odaya bağlanıp sürekli para kasmalarını engellemek için room sistemi kaldırıldı. Otomatik eşleştirme olacak.
Oyundaki savaş bugu yüzünden savaş sistemi silindi tekrar hazırlanıyor
20.01.2018
Oyun şekillenmeye başladı. Savaş sistemi yeniden yazıldı
21.01.2018
item sistemi yapımına baslandı. Son görsel şöyle.
skiller eklendikçe efektleride ekleniyor
24.01.2018
oyun iyice şekillendi.
her kareye bir adet soru konacak. Sorular kategori olarak oyun başlamadan 2 oyuncuyada önerilecek. ikiside seçecekler ve seçtiklerinin arasından yani 2 kategori arasından rasgele biri seçilecek ve sorular tüm oyun boyunca o kategori ile ilgili olacak.
yukarı tarafa item alma kısmı eklendi. Oyunu bitirmek için item almak gibi zorunluluğunuz yok sadece ileriki bi kaç butonda boslar olacak. Zarı onlara atmam ve rakibimle aynı kareye düşmem diyorsanız item almayabilirsiniz :)
Görsel :
+ olarak zafer bozgun sayfaları eklendi. Bu sayfalar oyun sonu kazandığınızda çıkan sayfalar değildir. Rakibinizle aynı kareye düşmeniz sonucundaki savaş sonunda göreceğiniz sayfalardır. Sayfa kapandığında oyuna devam edeceksiniz. Oyunun tamamını kazandığınızda ya da kaybettiğinizde sizi başka sayfalar karşılıyor olacak.
Her akşam yaptıklarımı listeleyip buraya koyarım. Desteklerinizi bekliyorum arkadaşlar.
Güncelleme gelecek.