-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba,
E-ticaret ile ürün satışı yapmak istiyorum. E-ticaret için şirket kurmadan ürün satabilir miyim ve vergi yükümlülüğü olarak hangi vergi grubuna giriliyor? Tek ürün satışı düşünüyorum, yardımınız için şimdiden teşekkür ederim
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Senior Email Marketing Special
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Fatura kesmeden ürün satilmaz satarsan da yakında kapına gelirler
Şahıs şirketi kurarak yapabilirsin
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
S** C**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
hem fatura kesmediğinizden hem irsaliyesiz mal gönderiminden çifte ceza gelebilir.
şahıs işletmesini 1500-2000 arası bir ücretle kurabilirsiniz
akra
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Web Developper
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
tahminimce e-ticaret siteleri üzerinden her hangi bir pos sistemine dahil olarak satış yapamazsınız, vergi yükümlüğü olmadan 1 yıl içerisinde 23.000 ₺'te kadar kazanç sağlayabilirsiniz. Bu rakamın üstüne çıkma durumunuzda gelir vergisine tabi olarak yapmış olduğunuz hizmete devam edebilirsiniz. Gönderimler konusunda kargo firmaların ana dağıtım şubelerinde maliye kontrolleri yapılacaktır. Süreklilik arz eden durumlarda bu durumu göz ardı etmeyecekleri gibi göndermeye çalıştığınız ürün ya da hizmete el koyacaklar, BDDK tarafından bir inceleme yapılacak ve sizin hesaplarınıza bir inceleme yapacaklardır. Ama kesinlikle vergi kaçırıyorsunuz gibi bir suçlama almayacağınız gibi sadece bu süreçte zamandan dolayı aksaklık olup sonra kaldığınız yerden devam edeceksiniz.
Bunun en güzel önceli devamlı bir şekilde aynı kargo firmasını kullanmama, gönderimleriniz parça başı 1 günde 15 parça ise bunu farklı kargo firmalarına bölüştürme yapabilir ve istemeden de olsa düzensiz çalışan kargo firmalarını tercih ederek kargo dağıtım merkezlerindeki aksaklıklardan dolayı mali kontrollerden kaçabilirsiniz.
Not : anlattıklarımın %90'ı deneyimlerime dayanmaktadır.
Ekleme 1 : Kredi kartı ile sisteminize entegre edebilirseniz shoopier ya da iyzilink kullanarakta işlem gerçekleştirebilirsiniz. (Kullanmaktayım)
1 kişi bu mesajı beğendi.