lostyazilim

E-Ticaret Yapanların Vergi Yükümlülüğü

4 Mesajlar 738 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

trakyali trakyali WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Edirne
  • Ad Soyad B** T**
  • Mesajlar 26
  • Beğeniler 10 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba,
E-ticaret ile ürün satışı yapmak istiyorum. E-ticaret için şirket kurmadan ürün satabilir miyim ve vergi yükümlülüğü olarak hangi vergi grubuna giriliyor? Tek ürün satışı düşünüyorum, yardımınız için şimdiden teşekkür ederim

wmaraci
reklam

onurkaplan onurkaplan Bilgi Paylaştıkça Çoğalır Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Senior Email Marketing Special
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 2209
  • Beğeniler 100 / 548
  • Ticaret 4, (%100)
Fatura kesmeden ürün satilmaz satarsan da yakında kapına gelirler

Şahıs şirketi kurarak yapabilirsin

darkknightt darkknightt WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** C**
  • Mesajlar 1132
  • Beğeniler 72 / 318
  • Ticaret 1, (%100)
hem fatura kesmediğinizden hem irsaliyesiz mal gönderiminden çifte ceza gelebilir.
şahıs işletmesini 1500-2000 arası bir ücretle kurabilirsiniz

akra akra WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.10.2016
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Web Developper
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 4
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 1, (%100)
tahminimce e-ticaret siteleri üzerinden her hangi bir pos sistemine dahil olarak satış yapamazsınız, vergi yükümlüğü olmadan 1 yıl içerisinde 23.000 ₺'te kadar kazanç sağlayabilirsiniz. Bu rakamın üstüne çıkma durumunuzda gelir vergisine tabi olarak yapmış olduğunuz hizmete devam edebilirsiniz. Gönderimler konusunda kargo firmaların ana dağıtım şubelerinde maliye kontrolleri yapılacaktır. Süreklilik arz eden durumlarda bu durumu göz ardı etmeyecekleri gibi göndermeye çalıştığınız ürün ya da hizmete el koyacaklar, BDDK tarafından bir inceleme yapılacak ve sizin hesaplarınıza bir inceleme yapacaklardır. Ama kesinlikle vergi kaçırıyorsunuz gibi bir suçlama almayacağınız gibi sadece bu süreçte zamandan dolayı aksaklık olup sonra kaldığınız yerden devam edeceksiniz.

Bunun en güzel önceli devamlı bir şekilde aynı kargo firmasını kullanmama, gönderimleriniz parça başı 1 günde 15 parça ise bunu farklı kargo firmalarına bölüştürme yapabilir ve istemeden de olsa düzensiz çalışan kargo firmalarını tercih ederek kargo dağıtım merkezlerindeki aksaklıklardan dolayı mali kontrollerden kaçabilirsiniz.

Not : anlattıklarımın %90'ı deneyimlerime dayanmaktadır.

Ekleme 1 : Kredi kartı ile sisteminize entegre edebilirseniz shoopier ya da iyzilink kullanarakta işlem gerçekleştirebilirsiniz. (Kullanmaktayım)
biletshop

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al