lostyazilim
tr.link

İframe İle Veri Çekme [yardım]

5 Mesajlar 2.535 Okunma
acebozum
tr.link

HisLoN HisLoN WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Bilgisayar Programcılığı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 99
  • Beğeniler 47 / 18
  • Ticaret 1, (%100)
Merhaba arkadaşlar hali hazırdaki web sitem için aşağıdaki adresdeki arama bölümünü web siteme eklemek istiyorum yardımcı olabilecek varmı ?

http://www.skf.com/tr/index.html sitesindeki şu alan

wmaraci
reklam

darkknightt darkknightt WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** C**
  • Mesajlar 1132
  • Beğeniler 72 / 318
  • Ticaret 1, (%100)
iframe eklentilerini kurcalamıştım kendi işim için pek çözemedim, yanıt gelirse (ki zor) takipteyim

HisLoN HisLoN WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Bilgisayar Programcılığı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 99
  • Beğeniler 47 / 18
  • Ticaret 1, (%100)
kimseden yardım gelmeyecek gibi açmış olduğum bu konunun okunma sayısıyla cevap sayısı ters orantıda :)

asonons asonons WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.05.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Wordpress
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad Ç** U**
  • Mesajlar 500
  • Beğeniler 211 / 210
  • Ticaret 11, (%100)
editt

wmaraci
wmaraci

sorueki sorueki WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad S** i**
  • Mesajlar 1977
  • Beğeniler 639 / 720
  • Ticaret 3, (%100)
Şimdi ifame dediğinize göre siz bu alanı alarak sitenizdeki bir sayfanın içine koymak istiyorsunuz. Fakat bu sizin için pek çok sorun oluşturacaktır. Çünkü yalnızca arama bölümünü ayıklayıp (ki bu sitede ayrı bir parça olmadığı için çok zor) sitenizdeki sayfanızda yayımlasanız bile, arama sonuçları sayfası kocaman ve iframe içerisine sığmayacak şekilde gelecektir. Sitenizin sayfasının alt yarısını buna ayırmanız ve width'in yanı sıra height (ki bu da auto bile olsa özellikle mobilde çok sıkıntı oluşturuyor) belirlemeniz bile size özellikle mobilden erişimde büyük sorunlar oluşturacaktır.

iframe etiketi ile birlikte kullanabileceğiniz özniteliklere buradan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca gogle iframe sevmez ve iframe'den nefret eder. Google'ın arama kutusunu sitede yayımlamak kolay olabilir. Hatta drupal'ın iframe modülü de var. Ancak her ne olursa olsun, sizin arama kutusunu koymak istediğiniz sitenin arama bölümü jandarma genel komutanlığının (geçtiğimiz yüzyıldan kalmış şekilde) personel alım bölümünde olduğu gibi ayrı frame'lere sahip bölümleri veya bunu alabilmeniz için ek modülü bulunmuyor. (Eskiden web sitelerini böyle iframe'ler ile yapan çok sayıda site vardı.)

Kıssadan hisse, yapılabilir fakat görünümün yanı sıra kullanış açısından hiç cazip olmayacaktır.

Durgun sular derin akar.
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al