lostyazilim
tr.link

Google sitemizi ingilizce indexliyor

16 Mesajlar 11.475 Okunma
acebozum
tr.link

fayg50 fayg50 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** Y**
  • Mesajlar 20
  • Beğeniler 0 / 2
  • Ticaret 0, (%0)

hafselkarayel adlı üyeden alıntı

Google'un ip adresiyle alakalı bir durum değil.Google botların tarayıcı dilleri vardır siz de tarayıcı diline göre yönlendirme yaparak sorunu çözebilirsiniz.Örneğin google.com.tr'nin botlarının ipsi abd ama tarayıcı dili Türkçe'dir.

Bildiğiniz bir kod varmı hocam bunu yapabileceğim ?

Şuan ben onlar ile uğraşana kadar çok fazla vakit kaybedeceğim.

Bu arada hem ip bazlı yönlendirme hemde botlar için tarayıcı bazlı yönlendirme birlikte olabilirmi ?

Ayrıca ingilizce indexleme sadece Google de değil diğer arama motoru Yandex içinde geçerli

Teşekkürler.

wmaraci
reklam

Theonur Theonur Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 14.11.2017
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Muhasebe - Finans
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** D**
  • Mesajlar 63
  • Beğeniler 0 / 33
  • Ticaret 0, (%0)
Search Console Üzerinden Hreflang Etiketini Türkçe Olarak Ayarlayabilirsin.

hafselkarayel hafselkarayel WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Diyarbakır
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 718
  • Beğeniler 37 / 219
  • Ticaret 7, (%100)
Şuan çok musait değilim kod veremiyorum.Bu söylediğim sadece arama motorları için değil kullanıcıları da yönlendiriyor.Arama motorlarının çalışma mantığı aynıdır.Bunu php ile yapabilirsiniz.Google'a Php ile çoklu dil desteği yazarsanız işinize yarayacak kodları bulabilirsiniz

• Üyelik 09.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** Y**
  • Mesajlar 20
  • Beğeniler 0 / 2
  • Ticaret 0, (%0)

Theonur adlı üyeden alıntı

Search Console Üzerinden Hreflang Etiketini Türkçe Olarak Ayarlayabilirsin.

Merhaba bahsettiğiniz kısım hangi kategoride kalıyor tam olarak ?

Tarif edermisiniz ?

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 09.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** Y**
  • Mesajlar 20
  • Beğeniler 0 / 2
  • Ticaret 0, (%0)

hafselkarayel adlı üyeden alıntı

Şuan çok musait değilim kod veremiyorum.Bu söylediğim sadece arama motorları için değil kullanıcıları da yönlendiriyor.Arama motorlarının çalışma mantığı aynıdır.Bunu php ile yapabilirsiniz.Google'a Php ile çoklu dil desteği yazarsanız işinize yarayacak kodları bulabilirsiniz

Aynı sorun yandex de' de var ve zaten Google direkt İp adresine göre ziyaretçiyi yönlendirmeyi önermiyormuş hocam.
Yerli ve Yabancı kaynaklardan araştırdığım bilgiye göre bu şekilde ilerliyor.

Ayrıca Opencart daki Dil ayarlarından > İngilizce dil deki Yerel kısmını "en-US,en_US.UTF-8,en_US,en-us,english" yerine "en-GB,en_GB.UTF-8,en_GB,en-gb,english" olarak değiştirdim ve artık sitede yönlendirme olmasına rağmen Webmaster Toolsdan Google gibi getir dediğimde artık anasayfayı botlar türkçe olarak görüyor bir bakıma düzeldi fakat dil kodunu değiştirdiğimde ingilizce konuşan her ülke için İp adresi bazlı yönlendirme çalışmıyor.

Çünkü orjinal ingilizce ayarlar en_US Amerikan ingilizcesi olarak seçiliydi ve amerikan ingilizcesi konuşan her ülke için otomatik yönlendirme yapabiliyorduk, ayrıca Google botlarından amerikadan geldiğini ve amerikan ingilizcesi ile olan siteleri ana site varsaydığını öğrenmiş oldum, aynı zamanda en_US yerine en_GB yani ingiliz ingilizcesi yaptığımda google botları anasiteyi Türkçe olarak görmeye başladı. Fakat İp bazlı yönlendirmede proksilerden baktığımda ingiltereye otomatik ingilizce yaparken, amerika ve diğer ingilizce konuşan ülkeler için herhangi bir ingilizce çevirisi yapmıyor.

Ortaya çıkaracağım sonuç aslında otomatik ip bazlı yönlendirmenin pek faydalı olmadığı görüşünden yana olmaya başladım.

Girilen ülkenin ip adresi bize O ülkenin kodu ve para birimini yönlendirmekteydi ve ülke koduna göre ingilizceye çevirmekteydi ve ülkenin para birimine göre otomatik olarak sitenin kurları değişmekteydi.

1) Büyük ihtimal bu sefer tarayıcı bazlı Dil ve Kur değiştirmeyi deneyeceğim en azından farklı sonuçlar doğurabilir.

2) Eğer tarayıcı bazlı çevirmeden sağlıklı bir sonuç alamazsam, Tekrar İp kontrolü ile "if" sorgusunu çalıştırarak Türkiye dışında bir ülkeden bağlanılırsa herhangi bir şekilde dil yönlendirmesi yapmadan kullanıcılara otomatik açılır pencere ile kendi dilini ve para birimini seçmeleri için açılışta pop-up pencere göstereceğim.

Şuan için aklıma gelen 2 yöntem bu arkadaşlar.

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)
Açıkçası bu durumun kullanılan eklentiden kaynakladığını düşünüyorum.

Eklentiyi pasif ettiğinizde aynı şekilde kalması ise tamamen cache ile alakalıdır. Hemen etki etmesini beklemek yanlış olur. Pasif edildikten sonra bir kaç gün bekleyip sonuca bakmak daha mantıklı olacaktır.

Kolay gelsin.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al