-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bu konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşabilir mi ?
Neden olur ? Nasıl olur ? Nasıl önlenir ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
WebTasarım
-
-
Ad Soyad
F** O**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Her gördügünüz şeyi (Tema, Eklenti Vs) Ftp'nize Atmayın Shell Yersiniz
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Shell yeme olayı nedir ?
kısaca La Mekan anlatmış eklenti ve temalar vasıtasıyla gelebilir.
Fakat dosya ve host güvenlik zaafiyetleride varsa shell yiyebilirsiniz.Ne demek istiyorum?
Hostunuzda herhangi bir sitede bir yerinde açık var ve hckr şahsiyetler o siteye giriyor.O site vasıtasıyla sizin ve diğer tüm sitelerin config bilgilerini çekiyor.Yine o site üzerinden veritabanına bağlanıp sitenize giriyor.Nasıl mı ? eğer ki config bilgilerini çekmişse bir takım komutlar ile sizin admin şifrenizi(wp md5) değiştirip admin panelinden giriyor ve eklentilerin üstüne shell yazıyor.
Alınacak güvenlik önlemleri config yolunu bilindik yapmamak(wp-config.php<=>wp-configsifreli.php gibi) wp-login.php yolunu değiştirmek.Dosya ve klasör izinlerini düzenlemek.Ve eğer klasörlerinizdeki dosyalar açık bir şekilde listeleniyorsa .htaccess ile klasör listelenmesini engellemek :)
aklıma gelenler bunlar.İyi forumlar.
1 kişi bu mesajı beğendi.
yakında...
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
shell hostinginizde çalışan bir sayfadır. php asp vb yazılım dillerinden biri ile yazılmıştır. upload bölümlerindeki açılardan faydalanılır genellikle , bu ksımlarda ki açıklardan yararlanamazlarsa admini ele geçirip sitenize yüklerler. ve bu sayfayı çağırdıklarında sizden bağımzsız bir yönetim paneli elde etmiş olur karşı taraf. işin kötüsü bu dosyalar sizin kullandığınız sunucudaki başka bir sitede bile olabilir.... sitenizde ilk bakılacak yerler template, son eklediğiniz moduller ve yükleme yaptığınız klasörlerdir. mümkünse siteyi eski site yedeğini yüklemekte fayda vardır. ayrıca sunucu yönetimine de bilgi verirseniz onlar da kontrol edebilirler...
Psycho
<--! Am I Psycho? -->
Kat. Mod.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Emekçi
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Hatalıysam telefon etme, idare et (?)
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
her halde burada herkes wordpressci. wordpress gibi bir yazılımı ticari bir sitemde kullanmam. genelde de kullanacağım yazılımları kendim yazarım.
anlaşılan hazırcı kopyala yapıştırcıları ve ucuz host kullananları etkileyen bir sorun bu.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Reklam
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Adamın amacı laf sokmakmış :D
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
webmaster
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Ya ben drupalciyim hocam,ben de hazırcı sayılır mıyım:)Tabi wordpress ,mybb,opencart,magento falan da kullanıırm.Ufak tefek yazarım da.Blog tutan adam gider wordpress kurar.En kullanışlısı odur.Ticari site açanda ya bir yazılım alır,ya da yazdırır.
Cms kullananları hazırcı kopyacı olarak nitelendirmek doğru değil.
Drupal haber ve e-ticaret siteleri yapılır.