Merhaba arkadaşlar.
Bir çok kişi gibi bende bir forum şekli kurdum mantıklı olduğunu düşünüyorum. Eğer blog açtıysanız yan panelde forum kurmanızı tavsiye ederim. Bu illaki forumda olmalı diye bir şey yok örnek vereyim ben soru-cevap kurdum fakat forum adını verdim.
Peki neden forum olmalı sorusu?
Örnek vereyim eğer sizin siteniz benim gibi sosyal bir site ise mesela ben psikoloji alanında türkiyenin yenilikçi sitesi diye kurmuşum. Böyle bir site sadece blogtan ibaret olması diğer sitelerden ne farkı kalırdı ki. Yani sizde blog kurduysanız bence bir de forum bölümü açmalınız. Çünkü index yönünden düşündüğümüzde bile siteye değer katar ayrıca ben soru-cevap kurdum ve şuan soru sayısı 41 olmasına rağmen googledan düzenli olmasada direk googledan gelen kişilerde var. Yeni olmasına bağlıyorum. Eğer ki biraz daha gelişse ve büyüse zaten blogum ile birlikte ikiside orantılı bir şekilde gelişme gösterecektir. Bazı kişiler forum devri kalmadığını iddia etsede bana göre araştırmaların çoğu hala googlede tıklanan şeyler forumlar oluyor. Ayrıca örnek psikolojiden devam edeyim ilişkiler üzerine ben blogtan bir yazı paylaştığımda benim sitem sadece ilişki olarak tek bir link olmuş olur. Fakat forumda sorulan ilişkiler konusunda yüzlerce soru olacaktır. Buda sitemde yüzlerce ilişkiler hakkında link demektir. Bu sadece kendi çıkarsamam. Ayrıca sadece forum kurmak ve sadece blog kurmak bana göre biraz eksik.
Kendi sitem için şöyle bir forum kurdum.
Düşünceleriniz benim için değerlidir.
https://yeniakim.net/forum/