merhaba arkadaşlar ionic ile geliştirdiğim bir uygulamam var. Bu uygulama için one signal apisi ile kolay bi şekilde push notification gönderebiliyorum. Ancak şöyle bir sorunum var bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Uygulamamda ücretli paketler sunmayı düşünüyorum ve bunun için ücretli üyelere bildirim gitmesi için one signal da segmentleri oluşturdum. Yine istediğim segmente bildirim gönderebiliyorum ancak kullanıcının üyelik süresi bittiğinde problemim başlıyor. Şöyleki;

Bir kullanıcı ücretli üyeliğinin sonuna geldiğinde o kullanıcıyı "A segmentinden" "B segmentine" taşımam gerekiyor. Bunu ionic ile uygulama içinden yapabiliyorum. Yani kullanıcı uygulamaya giriş yaptığında one signal kodları ile kontrol sağlayıp eğer kullanıcı üye ise belirlediğim segmente eğer üyeliği bitmiş ise diğer bir segmente aktarabiliyorum. Ancak üye eğer süresi bittiğinde uygulamaya giriş yapmazsa bildirim gitmeye devam ediyor çünkü uygulama onun üyeliğini kontrol edemiyor uygulamaya giriş yapmadığı için.

Bunu üye uygulamaya girsin girmesin umursamadan kontrol ettirme şansım var mı? One signalın sitesinde ionic için sadece javascript kodları veriyor. PHP gibi bir yöntem ile kontrol edilebilir mi bunun bilgisini bulamadım bir türlü.

Umarım sorunumu anlatabilmişimdir. Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler.