lostyazilim

Telif Hakkı Olaylarını Sürekli Okurdum Sonunda

4 Mesajlar 568 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

kozlunet kozlunet WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek blogger
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 418
  • Beğeniler 328 / 90
  • Ticaret 2, (%100)
Benim başıma da üşüştüler diyebilirim. Dün gece web maili kontrol etmemle birlikte 25 kasımda atılan bir kitabevinden gelen maile denk geldim.

Sitem hemşirelik üzerine ve nanda hemşirelik tanılarını kullanarak hemşirelik bakım planları yazmaktayım, hiç bir kaynak kullanmadım özgün bir şekilde içerik
oluşturdum.

İçeriklerin bununla ilgisi yok ellerinde olan belgeleri istedim üstü kapalı bir şekilde tehdit ediyorlar resmen, nanda gibi kar amacı gütmeyen bir kuruluşa ait hemşirelik tanılarına kendi kalemimden özgün girişimler yazdım.

Gelen mail içeriklerini ve benim verdiğim cevapları atayım size

Merhaba,

Yayınevimiz, Nanda International ile yaptığı sözleşme neticesinde Nanda, Nanda-I ve Nanda Hemşirelik Tanıları marka isimlerini ve ilgili tüm hemşirelik tanıları içeriklerini satın almıştır.

Sizin de aşağıda belirtilen internet sitesinde benzer isimle içerikler yayınladığınızı farkettik, bu yüzden ilk olarak size bu eposta ile gerekli bilgilendirmeyi yapmayı gerekli görüyoruz.

Nanda International ile yapılan sözleşme neticesinde Nanda, Nanda-I ve Nanda Hemşirelik Tanıları isimleriyle herhangi bir Türkçe içeriğin veya hemşirelik tanı taksonomisinin, bir yazılım programında, uygulamada veya internet sitesinde kullanımı için bundan sonra Nobel Tıp Kitabevleri'nden lisans alınması gerekmektedir.

Sizden ricamız aşağıda belirtilen ve size ait olduğunu tespit ettiğimiz internet sitesindeki bahsi geçen içerikleri kaldırmanızdır. Hassasiyetiniz ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

https://hemsireyiz.net

İçerik Sayfaları:

https://hemsireyiz.net/hemsirelik-tanilari

https://hemsireyiz.net/hemsirelik-bakim-planlari

Saygılarımla.

Verdiğim Cevap:

Merhabalar,

XX Bey sitemizde bulunan içeriklerin hiç bir kurumla ya da yayınevinizle bir bağı bulunmamaktadır. Bir çok literatür taranarak öğretim üyelerimiz tarafından hazırlanan belirttiğiniz kategorilerimizde tamamen özgün içeriklerimiz yer almaktadır.

NANDA INTERNATIONAL ile yaptığınız sözleşme belgelerini tarafımıza göndererek Nanda International'ın bizimle iletişime geçmesini sağlayabilirsiniz.

Durumun teyit edilmesi ve sonrasında yer alan içeriklerin siteden kaldırılacağını belirtmek isteriz.

Son Gelen Mail:

Merhaba,

Yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim.

İlgili içeriği oluşturan öğretim üyelerinin ismini verebilir misiniz?

Nanda ismi hakkında, Amerika Hemşireler Derneği 'nin sizinle iletişim kurması mümkün değil ayrıca size gerekli bilgilendirmenin de yapıldığını hatırlatmak isterim.

Bundan sonraki süreçte bizim veya Yayıncılar Birliği'nin avukatları sizinle irtibat kuracaktır.

Saygılarımla.

wmaraci
reklam

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4766
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)
Gayet kibarca bir yazı göndermişler, tehdit unsuru yok.

Telife konu olan maddeleri araştırın, ona göre savunmanızı yaparak yayınlama hakkı isteyin. Bir kurum sizinle iletişime geçmez, hukuki olarak avukat ile irtibat kurmak zorundasınız.

Size tavsiyem, tehdit olarak algılayıp yanlış bir hamle yapmayın.

Yazarınız (doktor, hemşire, vs) lisansı olan biri ise kaynak olarak onu belirtebilirsiniz mesela.

Kolay gelsin.

Not: Bir şey olmazcılara inanıp işi yokuşa sürmeyin.

73204 73204 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 05.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 679
  • Beğeniler 374 / 202
  • Ticaret 26, (%96)
Merhaba
Makale tamamen size aitse hiç bir yasal hakları bulunmaz ama makale uzerinde oynama yapıp yayınlama yaptıysanız o zaman makaleyi kaldırmamız gerekiyor.

UNKEF UNKEF WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek ARGE
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 2422
  • Beğeniler 995 / 744
  • Ticaret 17, (%100)
Özgün içerik girdiğinizden eminseniz içiniz rahat olsun. Genelde bu tür şeyler, birilerinin aklına düşen projelerde tek olmak için yapılır. Tabi avukatlar da hiç doğru yanlış, yalan diye bakmadan birilerini savunur. Bana göre ellerinde sizin içeriklerinizin aynısı olan veya aynı içeriği kapsayan bilgiler belgeler tarihli olarak karşı taraf tarafından kanıtlanmadığı sürece bir şey yapamazlar.

Tehdit konusuna gelirsek, evet tehdit denebilir son maillerine. Çünkü avukatlar iletişim kuracaktır diye korkutmaya çalışıyorlar. Hani avukat tutan yalan yanlış beyanlar yaptıranlar kendilerini sütten çıkmış ak kaşık sanıyor ya...

wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al