-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Arkadaşlar siteme rakip bir site çok favori bir içeriğimi yeniden kaleme almış içerik normal ama altında 20 kadar yorum var ve uzun yorumlar bunların organik olduğunu sanmıyorum yazı yazılalı daha bir hafta olmamış. Kendi içeriğine yorum yapıp sıralamada yükselmiş olabilir mi?
Juve
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
On Page Seo/Wordpress
-
-
Ad Soyad
İ** T**
-
-
-
Ticaret
14, (%79)
Google yorumların kimler tarafından yapıldığını tespit etmemektedir. Her yorum bir içeriktir yani içeriğe eklenen yeni bölümdür. Bu yorumlar ile içerikler güncel tutulabilir. Bir yazının güncellenmesi de seo çalışmalarından birisidir.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Full Stack Developer
-
-
Ad Soyad
H** T**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Olabilir, birinci derece bir etkisi olmasa da google yorumlara da önem veriyor. Daha doğrusu kullanıcı hareketlerine eskiye nazaran daha çok önem veriyor. Bu kişi siteye girmiş, ne kadar durmuş, kaç tane sayfayı gezmiş,, yorum yapmış mı vs bunlarda google sıralamalaında yer alan etkenler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Yorumlara değer vermesi normal aslında ama kim yorum yapıyor bakmamasına şaşırdım açıkçası.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
55, (%98)
Yorumu yapan kişiyi algılamıyor. Sitenizin admin paneli içerisinde yer alan bilgilere ulaşamaz. Siteye yorum yapan kişileri sadece admin paneline ulaşımı olan kişiler görebilir. Google ın gözünde yorum yorumdur.
Yorum ise içeriğe eklenen yazıdır bir farkı yoktur. Örneğin 300 kelimelik bir yazınız var. 20 kelimelik 10 adet yorum geldi yazınıza. Toplam yazınız google gözünde 500 kelimeden oluşmaktadır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
konuyu Türkçe ve ingilizce olarak araştırdım başlığı açmadan evvel ama çok çok az bilgi var bu konuda.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
55, (%98)
Ben sitelerime içerik girecek vaktim olmadığı zaman yapıyorum genelde. Alıyorum telefonu elime eski yazılarıma anahtar kelime geçen yorumlar atıyorum. Özellikle yorumları uzun kuyruklu anahtar kelime kullanımı için kullanabilirsiniz.
Mesela xxx tedavisi yazı başlığınız olsun. Yorum yaparak xxx tedavisi nedir, xxx tedavisi nasıl yapılır, xxx tedavi yöntemleri gibi kelimeleri kullanarak yazı için ekstra anahtar kelimeler kullanabilirsiniz.
Yeni girdiğiniz yazılar değil eski yazılarınıza yorum yaparak o yazıların güncelliğini koruyabilir böylece google da o yazılarınızın yükselmesi adına küçük de olsa bir fayda sağlayabilirsiniz.