lostyazilim
tr.link

Siteme bir anda 2000 backlink gelmiş

16 Mesajlar 1.854 Okunma
lstbozum
tr.link

Stores Stores WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 1500
  • Beğeniler 75 / 531
  • Ticaret 55, (%98)
Bir rakip siteye yorum bırakmıştım. Sitede yorum görünmüyor. Ama backlinklerime baktım bugün ve 1999 tane backlink görünüyor o siteden.
pa 22
da 14
Ve tam rakip bir sitem. Bu neden kaynaklanıyor sizce sitenin backlinklerini engellemeliyim? Yorum bırakalı 1 ayı geçti aslında. Ben yeni fark ettim bir zararı olmuş mudur sizce engelliyim mi? Çok kararsız kaldım. Site şuan alanında ilk 3 içerisinde. Bahsettiğim site ise 5.sırada yer alan site. Sizce ne yapmalıyım 1 yorumdan 1999 backlink nasıl gelmiş olabilir
YunusO

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

hsntngr hsntngr Kontör at Kullanıcı
  • Üyelik 21.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Full Stack Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** T**
  • Mesajlar 1155
  • Beğeniler 99 / 327
  • Ticaret 3, (%100)
Valla böyle bir garip durum benim başıma da geldi. Sadece bir tane almama rağmen search console da 16k backlink gözüküyordu. Engellemed,m.. 3. sırada olan yazım sıralamadan çıktı. Sizde nasıl bir etki gösterir bilmiyorum ancak bende baya olumsuz bir etki göstermişti.

• Üyelik 30.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 1500
  • Beğeniler 75 / 531
  • Ticaret 55, (%98)
hsntngr

Yorumu tahmini 1 ay önce yapmıstım fakat sınav dönemim oldugundan dolayı siteyle ilgilenemeyeceğimden yazıları zamanladım bakmıyordum. Bugün bir kontrol edim dedim bir baktım 2100 backlink var ve 1999 tanesi bu siteden.

Ama 1 ay içerisinde sıralamalarım hep iyi yönde ilerledi. Hitim gün geçtikçe artmış çünkü kontrol ettim simdi.

Site yeni olmasından dolayı çekiniyorum. Aralık ayının sonunda açmıştm çünkü siteyi. Daha 2 aylık bir site için bu kadar backlink googleın gözünde ne anlam ifade eder bilmiyorum. Çekincem bundan kaynaklı

Kurtulusa Kurtulusa İzmir Kullanıcı
  • Üyelik 04.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad K** A**
  • Mesajlar 510
  • Beğeniler 124 / 124
  • Ticaret 42, (%100)
Yorumlar sitenin sidebarında widget olarak bulunuyorsa her sayfada linkiniz çıkar. Reddetmeyi gerektirecek bir durum yok.
KDOGAN

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 30.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 1500
  • Beğeniler 75 / 531
  • Ticaret 55, (%98)
Kurtuluş

Hocam cahilliğim için kusura bakmayın bir soru soracağım da. Sitenin google indeksi 3k. Dediğiniz gibi olsaydı bana gelen backlink sayısı 3k civarı olması gerekmiyor muydu?

KDOGAN KDOGAN Burada 13 Yıl Kullanıcı
  • Üyelik 10.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** D**
  • Mesajlar 1901
  • Beğeniler 837 / 757
  • Ticaret 131, (%99)
Kurtuluş , kesinlikle. Mesele bundan ibarettir. Değilse bile;

bazen yazılımcılar display:none; gibi CSS kodlarının kullanımında dikkatsiz olabiliyorlar. Bu sebeple sitenin görünmeyen yerlerinde birçok şey yer alabiliyor. Bu kodların arasında bağlantınız sıralandığı için her sayfadan bağlantı almanız mümkündür. Sitenin kod yapısını inceleyerek bunu öğrenebilirsiniz.

İyi forumlar.
Kurtulusa

kişi bu mesajı beğendi.

ASametYildirim ASametYildirim Saygı, Sevgi, Anlayış. Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Bilgisayar mühendisi öğrencisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3826
  • Beğeniler 2399 / 1874
  • Ticaret 97, (%100)
https://wmaraci.com/forum/arama-motoru-optimizasyonu/siteme-anda-5-baclink-geldi-490118.html

Aynı sorun bendese oldu bu konuya bakmanızı tavsiye ederim ben bu sayede kurtuldum

hsntngr hsntngr Kontör at Kullanıcı
  • Üyelik 21.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Full Stack Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** T**
  • Mesajlar 1155
  • Beğeniler 99 / 327
  • Ticaret 3, (%100)
Bilemiyorum özellilkle 2 aylık bir site için bu kadar backlink spama düşmenize nede olabilir. Ama site güncel tutuluyorsa, index hızı yüksekse düşmeyebilir diyenlerde var bu tür durumlar için.. Gerçi ne kadar uyar tartışılır, 2k çok fazla hocam

• Üyelik 30.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 1500
  • Beğeniler 75 / 531
  • Ticaret 55, (%98)
ASametYildirim Sizin durumunuz farklı. Size antiseo çalışması. Bana gelen linkler rakip sitemden gelmiş. Direk benim konumda olan ve rekabet ettiğim siteden.
ASametYildirim

kişi bu mesajı beğendi.

Kurtulusa Kurtulusa İzmir Kullanıcı
  • Üyelik 04.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad K** A**
  • Mesajlar 510
  • Beğeniler 124 / 124
  • Ticaret 42, (%100)
Bazi sayfalarda sidebara izin vermemiş, bazılarında da sidebarda yorum widgetı eklememiş olabilir. Böyle bir durum olmasa da, google indexlerinde inişler çıkışlar da olabilir ve konsola geç yansıma durumu da olabilir. Sadece sidebarda dediğim gibi bir yorum kısmı var mı, ona bakın. Varsa önemli bir durum yok. Değişiklik yapmayın.

Edit: 2k nofollow linkle spama düşülmez. Spama düşmek birkaç istisna dışında o kadar basit değildir. Büyük düşünün.

Bir sitemin, tek bir siteden 30k linki vardı. Nofollow, yorum backlink. Yorum yapmak doğal bir durumdur.

Takılmanıza gerek yok. İyi forumlar.
KDOGAN

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al