-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
55, (%98)
Bir rakip siteye yorum bırakmıştım. Sitede yorum görünmüyor. Ama backlinklerime baktım bugün ve 1999 tane backlink görünüyor o siteden.
pa 22
da 14
Ve tam rakip bir sitem. Bu neden kaynaklanıyor sizce sitenin backlinklerini engellemeliyim? Yorum bırakalı 1 ayı geçti aslında. Ben yeni fark ettim bir zararı olmuş mudur sizce engelliyim mi? Çok kararsız kaldım. Site şuan alanında ilk 3 içerisinde. Bahsettiğim site ise 5.sırada yer alan site. Sizce ne yapmalıyım 1 yorumdan 1999 backlink nasıl gelmiş olabilir
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Full Stack Developer
-
-
Ad Soyad
H** T**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Valla böyle bir garip durum benim başıma da geldi. Sadece bir tane almama rağmen search console da 16k backlink gözüküyordu. Engellemed,m.. 3. sırada olan yazım sıralamadan çıktı. Sizde nasıl bir etki gösterir bilmiyorum ancak bende baya olumsuz bir etki göstermişti.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
K** A**
-
-
-
Ticaret
42, (%100)
Yorumlar sitenin sidebarında widget olarak bulunuyorsa her sayfada linkiniz çıkar. Reddetmeyi gerektirecek bir durum yok.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Full Stack Developer
-
-
Ad Soyad
H** T**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Bilemiyorum özellilkle 2 aylık bir site için bu kadar backlink spama düşmenize nede olabilir. Ama site güncel tutuluyorsa, index hızı yüksekse düşmeyebilir diyenlerde var bu tür durumlar için.. Gerçi ne kadar uyar tartışılır, 2k çok fazla hocam
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
K** A**
-
-
-
Ticaret
42, (%100)
Bazi sayfalarda sidebara izin vermemiş, bazılarında da sidebarda yorum widgetı eklememiş olabilir. Böyle bir durum olmasa da, google indexlerinde inişler çıkışlar da olabilir ve konsola geç yansıma durumu da olabilir. Sadece sidebarda dediğim gibi bir yorum kısmı var mı, ona bakın. Varsa önemli bir durum yok. Değişiklik yapmayın.
Edit: 2k nofollow linkle spama düşülmez. Spama düşmek birkaç istisna dışında o kadar basit değildir. Büyük düşünün.
Bir sitemin, tek bir siteden 30k linki vardı. Nofollow, yorum backlink. Yorum yapmak doğal bir durumdur.
Takılmanıza gerek yok. İyi forumlar.