-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Grafik Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** D**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Merhaba arkadaşlar,
Wordpress-Woocommerce bir websitesi açacağız. Daha önce Plesk+Nginx+Redis kullanmıştım, performanstan memnun kalmamıştım. Şuanda panelsiz NGİNX kullanmayı düşünüyorum. Sizce aşağıda belirttiğim seçeneklerden hangisi daha uygun olacaktır ? Bütçe açısından Litespeed sonraki terciğim şimdilik :( .
-NGİNX
-Litespeed
-OpenLitespeed
-OpenLitespeed+Cyberpanel (Litespeed tarafından Wordpress için özelleştirilmiş bir panel olduğu söyleniyor.)
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
İnternet ve Bilişim hizmetleri
-
-
Ad Soyad
S** O**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Benim önerim tam performans alabilmeniz için ( litespeed'den daha üstün bir performans ) CWpanel kullanmanız.
Web servisi olarak ise apache + nginx + varnish ( özel bir sunu bazlı cache diye özetliyebiliriz ).
Maximum performans alacağınız kanısındayım ben kendim tüm sitelerimde bu şekilde kullanmaktayım.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Computer Engineer
-
-
Ad Soyad
B** Y**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Panelsiz Nginx, MariaDB & PHP-FPM tabiikide
5 kişi bu mesajı beğendi.
Profesyonel Sunucu Optimizasyonu ve Fazlası
https://sunucuoptimizasyonu.com
cihaneken
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Elektrik Teknisyeni
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Benim ilk tercihim Litespeed, diğerlerine göre daha performanslı olması ve yapılandırma seçeneğinin daha elverişli olması açısından fakat ücretli olması bir dez avantaj.
ikinci seçenek olarak nginx tercih edebilirsin. Minumun özelleştirme ile maksimum performans alırsın.
üçüncü seçenek apache, bana göre gerçekten iyi yapılandırılmış bir apache web sunucusu kişiyi üzmeyecektir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Otomotiv
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Vestacp kurun. Konfigurasyon olarak: Nginx+FPM+MARİDB seçin. Kurulum sonrası opcacheyide aktifleştirin. Hazır panel kullanılarak muhteşem bir sunucuya sahip olursunuz ;) bu konfigürasyonun üzerine daha iyisini görmedim.!
3 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
52 / E
-
Meslek
Programcı
-
-
Ad Soyad
S** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Litespeed mecburi durumlar hariç, parasını kurtarmaz. nginx + fpm ile arada fark %10 falandır.