-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Bilgisayar Prog.
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
HaberTürk’ün haberine göre İstanbul’da bir grup taksici, mobil uygulama üzerinden taksicilik yapılmasına olanak tanıyan Uber’i çağırıp şoförü darp ettiler. Darp edilen şoför, konuyu yargıya taşımış durumda.
Sık sık taksicilerin şiddetine uğradığını iddia eden bir başka Uber sürücüsü ise kendisine sürekli taciz ve hakaret edildiğini, hatta bir keresinde aracının önünün kesilip bıçakla arabadan indirilmek istendiğini söyledi.
Taksicilere göre Uber, günde 1.5 milyon taşıyor ve vergi vermeyip emek hırsızlığı yapıyor. Uber sürücüleri ise buna karşı çıkıp fatura kestiklerini, yani vergi verdiklerini iddia ediyorlar. Ortada belirgin bir çelişkinin olduğunu söylememiz gerekiyor.
cooper
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Müh. öğrencisi
-
-
Ad Soyad
E** F**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Karı kıza trene bakar gibi bakan, trafiğin içine eden taksiciler, minibüsçülerde mesleği bıraksın o zaman. Vergilerini verdiğini düşünüyorum Uber sürücülerinin. Temiz, bakımlı araçlarda ulaşım sağlıyorlar. Taksiye biniyorsun; ter kokusu, sigara kokusu vs. ne ararsan var.
4 kişi bu mesajı beğendi.
Mrtcn
PrismaCSI
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Cyber Sec & Project Manager
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Şu taksicilerden bi kurtulsakda rahat etsek faydalarından çok zararları var.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Bilgisayar Prog.
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Geçen hafta Sabiha gökçenden 15Dk uzaklıkta olan bir yere taksi ile gittim. Taksici yolu uzatarak (daha öncesinde 15TL) 33 TL yazdırdı. Dedim abi daha öncede geldim bu kadar tutmaması gerek. Klişe lafları söylemeye başladı. "Kardeşim ben buraları bilmiyorum" ve " taksimetre yalan mı söylüyor" dedi. Birde 35 TL verip bozuk yok dedi. Geçen gün aynı yerden sabiha gökçene gitmek için uber çağırdım. 22 TL tuttu. İndirim kodu ile bedavaya geldi. Yolda giderken telefonumu araca bağlamama izin verdi şoför. Adam güler yüzlü ve Fransızca biliyordu. Hava alanına girerken akraba gibi davranmamızı ve ceza yersek uberin karşılayacağını söyledi. Birşey olmadı ama uber karşılıyormuş.
Birde 6 kişiye kadar kabul etmesi çok güzel taksiye o kadar kişi binemiyor. Yani dolaştırmadan 15 TL ye gittiğim yere uber ile 22 TL ye gitmeye razıyım. Hatta GPS ile takip etmek de çok güzel.
Taksiciler tavır değiştirmezse çok şey kaybederler.
4 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** S**
-
-
-
Ticaret
19, (%100)
Allahtan uber Türk girişimi değil, düşünsenize Taksim Taksiciler Derneği ofisi basıyor :)
mjr2018
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
yazılımcı
-
-
Ad Soyad
M** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
ben bu güne kadar hiç taksiye binmedim. hatta gece e5 kenarında 2 saat otobüs seferlerinin başlamasını bekleyecek kadar! minibüse dahi eğer o hat üzerinde otobüs yoksa veya 3-4 saatte bir geçiyorsa biniyorum. niye derseniz adamlar gece sokaktaki tinercilerden daha ürkütücü :) bazıları illagal işlere bile girişiyor. yani mümkünse işlerimi otobüs saatleri içinde hallediyorum. "en kötü bir taksiye atlar gelirim" yok öyle bi düşüncem.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
C** G**
-
-
-
Ticaret
139, (%100)
Sonuna kadar UBER'ciyim.
UBER geldiğinden beri 1 kez taksi kullanmadım.
-Kisa yol gitmez
-bos boş konuşur
-Sigarası kokusu olur
-Yeri gelir üzerine hücumlar
-Tüm para bozmaz
-Uslup ne bilmez
-Dandik dundik eski arabaları vardır.
BİR İNSAN NEDEN UBER KULLANMASIN TÜM BUNLARA KARŞIN???? SON MODEL MERCEDESE BİNİYORUM ŞOFOR ATIŞTIRMALIK VE SU DAHİ İKRAM EDİYOR. DAHA NE OLSUN. SAYGI TEMIZLIK KUSURSUZ.
Taksicilerin sonu geliyor. Ee bilirsiniz sonu gelen...
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Bilgisayar Prog.
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Bugün yine haberlerde konu aldı. İçinde kadınların bulunduğu uber aracına bıçakla saldıran taksi şoförü uber aracının tekerlerini bıçakladı.
Siz böyle yaptıkça kaybedeceksiniz. Birde bu adamlar mafya gibi (gibisi fazla) her zaman bi aksiyon.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Error / %&
-
-
Ad Soyad
F** Ö**
-
-
-
Ticaret
119, (%100)
Bu uber ücretler nasıl acaba ?
* Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak!