-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Bilgisayar
-
-
Ad Soyad
H** O**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bana kalırsa gerçekten gönüllü bir yazar bulabilmek için yaptığın projenin geleceğine karşındaki insanı ikna etmen gerekiyor bir gelecek görmeli ki projede gönüllü olarak yazarlık yapıp sonrasında iş kalkınınca ekmek yiyebilsin.Bu şekilde düşünüyorum.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Being
İçeriklerin Gücü Adına!
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Metin Yazarı/Editörü
-
-
Ad Soyad
B** G**
-
-
-
Ticaret
91, (%100)
Arkadaşlar "Gönüllü" kavramını bence bi' tekrar ele alalım derim.
Mesela, şimdi biri çıkıp bana "trafik kurallarına dikkat çekme amacıyla oluşturulan bir sosyal sorumluluk projesi" için teklif getirse, bu projede gönüllü olmayı düşünürüm. Neden? Çünkü ortada sosyal bir faaliyet var. Ve dolayısıyla buna bir el atıp, destek olmak isteyebilirim.
Diğer yandan biri geliyor "Ayakkabı modelleri" sitesiyle (alana takılı kalmayın, bu bilgi sitesi de olabilir) gönüllü olmamı istiyor. Bu bir ticari faaliyet değil midir? Evet.
Peki, neden birinin ticari faaliyetinde karşılık almadan "sırf paylaşımcı" olduğum için emeğimi vereyim?
Bu sorunun cevabını bulduğunuzda aradığınız sorunu cevabını da bulmuş olacaksınızdır.
Bence işin mantığını yanlış yerde arıyorsunuz. Sorun ne kadar ödeme yaptığınız olmayabilir ama hiç ödeme yapmadan ticari bir faaliyete gönüllü aramak, bana biraz saçma geliyor.
Eğer bir ticari faaliyetin asıl kitleye ulaşım aracı içerik ise ve SEO, sunucu gibi kalemler bir masraf olarak görülüp, en önemli yapı taşı atlanıyorsa iş planınızı bir kere daha gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
Bkz; araba kullanmayı sevdiği için ticari takside gönüllü çalışmak.
8 kişi bu mesajı beğendi.
Bir kişinin fikirlerini çalmaya "alıntı", birçok kişinin fikirlerini çalmaya "araştırma" denir. Bir de hiçbir şeyi çalamayacak olanlar vardır.
Being
İçeriklerin Gücü Adına!
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Metin Yazarı/Editörü
-
-
Ad Soyad
B** G**
-
-
-
Ticaret
91, (%100)
Panda sorduğun soruların tamamının cevabı değişkenlere bağlı. Fiyatlandırmanın iş başına yapılması, maaşlı bir çalışanınız olmadığı sürece en makul olanıdır. Ben WM Aracı çalışanı olduğum için (maaşlı) bu soruyu direkt es geçiyorum. Ayrıca WM Aracı'nda blog dışında daha birçok metin işiyle alakadar oluyorum. Yani 5-6 farklı kalemde yaptığım işler için maaş almış oluyorum.
Benim gibi ve benden daha iyi onlarca yüzlerce editör var. Ama bu arkadaşların hepsinin işi editörlüktür. Tüm geçimini bu işten sağlayan arkadaşların fiyat beklentisi haliyle biraz daha yüksek oluyor.
Şöyle bir örnekleme yapayım, bu işi tam zamanlı yapan arkadaşların bir projede sarfettiği çabaya oranla bekledikleri aşağıdaki gibi olacaktır (ortalama olarak);
Minimum çaba = 500 TL
Ortalama çaba = 1000 - 1200 TL
Ortalamanın üstü çaba - 2000 TL
Yoğun çaba - 3000+
Bu rakamlar size uzak olduğu sürece 100 kelime 1 TL ile yapacağınız metinler sıradan metinler olacaktır diye düşünüyorum.
3 kişi bu mesajı beğendi.
Bir kişinin fikirlerini çalmaya "alıntı", birçok kişinin fikirlerini çalmaya "araştırma" denir. Bir de hiçbir şeyi çalamayacak olanlar vardır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
İ** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
kusura bakmayın ama net bir yorum yazmak istedim konuyu görünce.
içerik üretimi yapacak bütçeniz yoksa neden dijital yayıncılık sektörünü seçtiniz :)
yani ben dershane açacağım ama öğretmenler gönüllü olacak.
ben futbol takımı kuracağım ama futbolcular gönüllü olacak.
ben market açacağım ama kasiyerler gönüllü olacak.
böyle birşey olabilir mi?
lütfen yapmayın, Türkiye interneti daha kaliteli projeleri hakediyor.
İçerik üretimi dijital yayıncılığın en büyük gider kalemidir.
Buna bütçeniz yoksa hiç başlamanıza gerek yoktur.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Wordpress
-
-
Ad Soyad
Ç** U**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
3 kuruş kazanıyorsanız 1 kuruşunu yazara verirseniz bulursunuz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
BT Eğitmeni - Webmaster
-
-
Ad Soyad
i** B**
-
-
-
Ticaret
30, (%100)
Adını duyurmuş olman. Benim kar amacı gütmeyen web sitem var ve yaklaşık 40 yazar birlikte yazıyoruz. Burada önemli olan insanlar sende yazmak için çıldırmalı. Bize günde 20’den fazla yazar başvurusu geliyor biz kalabalık olmamak adına kabul edemiyoruz.