lostyazilim
tr.link

POPUP Sıralamayı etkiler mi ?

4 Mesajlar 564 Okunma
acebozum
tr.link

pandoraxx pandoraxx WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Arkeolog, Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** K**
  • Mesajlar 330
  • Beğeniler 35 / 67
  • Ticaret 3, (%100)
Arkadaşlar az önce kafama bir şey takıldı. Sitem de yeni bir yazı yayımladım ve google gibi getir kullanarak indexletmeye çalıştım. Ancak ben siteme yeni açtığım resmi instagram sayfasına kolay takipçi kazandırmak için siteye girenlere karşılarına bir kere çıkacak instagram sayfasını beğenme popup'u koydum. (temiz arayüzde ve kapatınca bir daha 2 ay boyunca açılmayacak şekilde)

Ancak yukarıda dediğim gibi google gibi getir i kullanarak indexlettirdiğimde, google şu şekilde görecek dedi ve sayfanın görüntüsünü gösterdi. Orada sayfanın ortasında popup vardı (arka plan biraz karanlık) şöyle

elektronikssl
webimgo

onurkaplan onurkaplan Bilgi Paylaştıkça Çoğalır Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Senior Email Marketing Special
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 2209
  • Beğeniler 100 / 548
  • Ticaret 4, (%100)
Hiç bir sorun olmaz

Gopher Gopher We Love Google! Kullanıcı
  • Üyelik 06.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 341
  • Beğeniler 35 / 191
  • Ticaret 0, (%0)
Etkileyebilir fakat doğrudan etkilemez. Yani bu tür şeyleri Google analytics ile kontrol etmelisin. Eğer ziyaretçi popupu görüp direk çıkıyorsa sıralamanızı çok kötü bir şekilde etkileyebilir. Bu yüzden ziyaretçi davranışlarını incelemelisin. Eğer sayfada kalma süresi normal ise herhangi bir sıkıntı yoktur. :)

iyi forumlar.

mandalin mandalin Seo Öğrenmeye Çalışıyorum Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek İnternet Reklamcılığı
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad C** T**
  • Mesajlar 74
  • Beğeniler 8 / 23
  • Ticaret 2, (%100)
Gopher Hocama katılıyorum, kullanıcı deneyime göre bakmanda fayda var. Her ne şekilde olursa olsun pop-uplar kullanıcılar tarafından sevilmiyor. Instagram sayfasını beğen deyince yeni pencere mi açılıyor? Öyleyse hemen çıkma oranların artaracaktır. Ya da pop-up oturum süreni ne kadar etkiliyor buna bakmalısın. Yaşarsan kullanıcı deneyimine bağlı bir index kaybı yaşarsın. İyi çalışmalar.

wmaraci
wmaraci
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al