Kurban bayramından bu yana yani yaklaşık 7 aydır geçmeyen karın ağrım var. Ağrıyan bölge tam olarak aşağıdaki resimde yeşil çember ile işaretlenen yer. Kurban bayramında memlekete gitmiştim, salgın olduğu için anneannem bağırsak enfeksiyonu geçirdi ve birkaç güne iyileşti.
Bayramdan 2 gün sonra eve döndüğümde benzer ağrılar bende de başladı. Başlangıçta ağrı sağ ve sol olarak 2 taraftaydı ve dönüşümlü olarak ishal ile kabızlık görülüyordu. Sürekli tuvalete gitme isteği ve çıkaramama durumu vardı. Ağrının 2. günü hastaneye gittim ve genel cerrahiye yönlendirdiler. Doktor enfeksiyon olabileceği için il merkezine Gastroenterolojiye yönlendirdi.
Ağrının başlangıcından 1-1,5 hafta sonra sağ taraftaki ağrıyla birlikte dönüşümlü ishal-kabızlık sorunu geçti fakat sol taraftaki ağrı devam ediyordu. Gastroenteroloji doktoru sınırlı sayıda hastaya baktığı için arka arkaya 3 hafta gitmeme rağmen doktora görünemedim. Mecburen kendiliğinden geçmesini bekledim. Ara ara geçip sonra tekrar başlıyordu bi ara sancılı ağrı olunca dayanamayıp buradaki dahiliyeye gittim. Radyolog olmadığı için ultrason çekemediler ve doktor gastroenteroloji randevu alabilmem için sistemden izin verdi.
Aralık ayında gastroenteroloji randevusu alırken her ihtimale karşı dahiliye randevusu da aldım. Hastaneye gittiğimde gastroenteroloji doktorunun izinli olduğunu öğrendim ve dahiliye doktoruna gittim. Dahiliye doktoru kan ve idrar tahlili ile tüm batın ultrasonu istedi. Kan ve idrar tahlilini o gün yaptırdım ve değerlerin normal olup enfeksiyon olmadığını, her ihtimale karşı 1 ay sonraki ultrason sonucunu istedi.
1 ay sonra (ocakta) ultrason çektirdim sonucunda bağırsakların gaz nedeniyle görüntülenemediği diğer her şeyin normal olduğu yazıyordu. Sonucu doktora götürdüm herhangi bir şey olmadığını söyleyip kas gevşetici vs. verdi. Ağrıların yine devam etmesi üzerine (şubatta) özel hastaneye dahiliye doktoruna gittim. Muayene edip kan ve idrar tahlili ile yüzeysel doku ultrasonu istedi. Özel hastane olduğu için hepsini 2 saatte hallettim. Sonuçları götürdüğümde her şeyin normal olduğunu söyleyip bağırsak ve kas hapları verdi ve yine geçmemesi durumunda tomografi çekeriz dedi.
Yukarıdaki özetten sonra şu soruları sormak istiyorum.
Yeşil işaretli kısımdaki ağrı hala ara ara kesilip devam ediyor ama henüz doktora gitmedim. Eğer kasla ilgili bir durumsa fitness'a giderek bu sorundan kısa sürede kurtulabilir miyim?
Genel cerrah, ürolog, dahiliyeci olmak üzere en az 7-8 doktora göründüm ama ne kadar anlatsam da hiçbiri bağırsaklardan şüphelenmiyor bu yüzden kontrol etmeye gerek duymadılar. Problem kanser vs. gibi ciddi bir durumdan kaynaklanıyor olsaydı yapılan kan ve idrar tahlillerindeki değerlerden anlaşılabilir miydi tahliller arasında 2-3 ay gibi süreler var.
Ciğerlerde yanma olduğu için kurban bayramından 2 gün öncesine kadar 1,5 hafta boyunca NAC, NEXDAY ve RENNIE ilaçlarını kullanmıştım. Bu ilaçlar mide krampı vs yaparak gece uykudan uyandırıyordu. Doktor normal olduğunu söyleyip şikayetin geçtiyse bırakabilirsin demişti. Bu krampların üzerine bayramda çok asitli içecek ve dondurma vs. yemiştim bunlar bir tahribata neden olmuş olabilir mi?
Büyük abdestin rengi bazen yeşil oluyor yaprak sarması yediğim zamanlarda normal buluyorum ama fark edebildiğim kadarıyla kabak çekirdeği yediğim günlerde de yeşil renk oluyor. Kabak çekirdeği yeşil olmasına neden olur mu? Veya yeşil renk olması bir belirti midir?
Son zamanlarda bağırsaklarda guruldama ve sürekli gaz çıkarma durumu var. Mayıs ayından bu yana yolculuk ve hastane işleri dışında hiç dışarıya çıkmadım. Yani sürekli sandalyede oturuyorum, hareketsizim. Bundan kaynaklanıyor olabilir mi? Fitness ile bunu da çözebilir miyim?