lostyazilim
tr.link

Geçmeyen Karın Ağrısı ve Fitness

19 Mesajlar 3.089 Okunma
lstbozum
tr.link

Ngin Ngin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Web Geliştirici
  • Konum ABD
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 333
  • Beğeniler 14 / 33
  • Ticaret 1, (%100)
Merhaba,
Kurban bayramından bu yana yani yaklaşık 7 aydır geçmeyen karın ağrım var. Ağrıyan bölge tam olarak aşağıdaki resimde yeşil çember ile işaretlenen yer. Kurban bayramında memlekete gitmiştim, salgın olduğu için anneannem bağırsak enfeksiyonu geçirdi ve birkaç güne iyileşti.

Bayramdan 2 gün sonra eve döndüğümde benzer ağrılar bende de başladı. Başlangıçta ağrı sağ ve sol olarak 2 taraftaydı ve dönüşümlü olarak ishal ile kabızlık görülüyordu. Sürekli tuvalete gitme isteği ve çıkaramama durumu vardı. Ağrının 2. günü hastaneye gittim ve genel cerrahiye yönlendirdiler. Doktor enfeksiyon olabileceği için il merkezine Gastroenterolojiye yönlendirdi.

Ağrının başlangıcından 1-1,5 hafta sonra sağ taraftaki ağrıyla birlikte dönüşümlü ishal-kabızlık sorunu geçti fakat sol taraftaki ağrı devam ediyordu. Gastroenteroloji doktoru sınırlı sayıda hastaya baktığı için arka arkaya 3 hafta gitmeme rağmen doktora görünemedim. Mecburen kendiliğinden geçmesini bekledim. Ara ara geçip sonra tekrar başlıyordu bi ara sancılı ağrı olunca dayanamayıp buradaki dahiliyeye gittim. Radyolog olmadığı için ultrason çekemediler ve doktor gastroenteroloji randevu alabilmem için sistemden izin verdi.

Aralık ayında gastroenteroloji randevusu alırken her ihtimale karşı dahiliye randevusu da aldım. Hastaneye gittiğimde gastroenteroloji doktorunun izinli olduğunu öğrendim ve dahiliye doktoruna gittim. Dahiliye doktoru kan ve idrar tahlili ile tüm batın ultrasonu istedi. Kan ve idrar tahlilini o gün yaptırdım ve değerlerin normal olup enfeksiyon olmadığını, her ihtimale karşı 1 ay sonraki ultrason sonucunu istedi.

1 ay sonra (ocakta) ultrason çektirdim sonucunda bağırsakların gaz nedeniyle görüntülenemediği diğer her şeyin normal olduğu yazıyordu. Sonucu doktora götürdüm herhangi bir şey olmadığını söyleyip kas gevşetici vs. verdi. Ağrıların yine devam etmesi üzerine (şubatta) özel hastaneye dahiliye doktoruna gittim. Muayene edip kan ve idrar tahlili ile yüzeysel doku ultrasonu istedi. Özel hastane olduğu için hepsini 2 saatte hallettim. Sonuçları götürdüğümde her şeyin normal olduğunu söyleyip bağırsak ve kas hapları verdi ve yine geçmemesi durumunda tomografi çekeriz dedi.

Yukarıdaki özetten sonra şu soruları sormak istiyorum.

Yeşil işaretli kısımdaki ağrı hala ara ara kesilip devam ediyor ama henüz doktora gitmedim. Eğer kasla ilgili bir durumsa fitness'a giderek bu sorundan kısa sürede kurtulabilir miyim?

Genel cerrah, ürolog, dahiliyeci olmak üzere en az 7-8 doktora göründüm ama ne kadar anlatsam da hiçbiri bağırsaklardan şüphelenmiyor bu yüzden kontrol etmeye gerek duymadılar. Problem kanser vs. gibi ciddi bir durumdan kaynaklanıyor olsaydı yapılan kan ve idrar tahlillerindeki değerlerden anlaşılabilir miydi tahliller arasında 2-3 ay gibi süreler var.

Ciğerlerde yanma olduğu için kurban bayramından 2 gün öncesine kadar 1,5 hafta boyunca NAC, NEXDAY ve RENNIE ilaçlarını kullanmıştım. Bu ilaçlar mide krampı vs yaparak gece uykudan uyandırıyordu. Doktor normal olduğunu söyleyip şikayetin geçtiyse bırakabilirsin demişti. Bu krampların üzerine bayramda çok asitli içecek ve dondurma vs. yemiştim bunlar bir tahribata neden olmuş olabilir mi?

Büyük abdestin rengi bazen yeşil oluyor yaprak sarması yediğim zamanlarda normal buluyorum ama fark edebildiğim kadarıyla kabak çekirdeği yediğim günlerde de yeşil renk oluyor. Kabak çekirdeği yeşil olmasına neden olur mu? Veya yeşil renk olması bir belirti midir?

Son zamanlarda bağırsaklarda guruldama ve sürekli gaz çıkarma durumu var. Mayıs ayından bu yana yolculuk ve hastane işleri dışında hiç dışarıya çıkmadım. Yani sürekli sandalyede oturuyorum, hareketsizim. Bundan kaynaklanıyor olabilir mi? Fitness ile bunu da çözebilir miyim?

wmaraci
reklam

webisyo webisyo Merhaba, ben Ali :) Kullanıcı
  • Üyelik 16.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Bilgisayar
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 851
  • Beğeniler 801 / 328
  • Ticaret 16, (%100)
Ngin merhaba, geçmiş olsun öncelikle. Yalnız burada hiç birimiz doktor olmadığımızdan ( eğer doktor olan varsa yardımcı olabilir tabi ) vereceğimiz cevaplar yanlış olabilir ve seninde bizim verdiğimiz önerilere göre hareket etmen bundan da yanlış olur.

Eğer ısrarla geçmeyen böyle bir problemin var ise ısrarla farklı doktorlara görünmeni ve tahliller yaptırmanı tavsiye ederim. Yani sonuç olarak sağlık konusu ciddi bir meseledir ve bilgisiz kişilerin yönlendirmesi ile daha da ciddi duruma gelebilirsin.

Tavsiyem farklı doktorlara da görünmen. Ve bu tarz sorularını doktorlara sorman. Tekrar geçmiş olsun.

Adameksik.com | Halı Saha Oyuncu Bulma Sitesi.

hepyasemin hepyasemin Şimdi tövbe zamanı.. Kullanıcı
  • Üyelik 11.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek mühendis
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad İ** Y**
  • Mesajlar 977
  • Beğeniler 47 / 295
  • Ticaret 73, (%100)
Bağırsaklarda mantar veya parazit olabilir. Gaita testi ile bu anlaşılır. Bağırsaklarda ciddi bir problem olup olmadığı kolonoskopi ile anlaşılabilir.

Şimdi tövbe zamanı..

• Üyelik 26.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Web Geliştirici
  • Konum ABD
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 333
  • Beğeniler 14 / 33
  • Ticaret 1, (%100)
webisyo Yanıtınız için teşekkürler. Haklısınız fakat gitmediğim doktor kalmadı devlet hastanesinden özel hastaneye farklı branşlardaki farklı doktorlara gittim ama hepsinden aynı cevap geliyor. Gidebileceğim doktor kalmadı. :) Belki benzer bir durum yaşamış biri vardır diye sormak istedim.

hepyasemin Yanıtınız için teşekkürler. Şikayetlerimi dillendirdim fakat hiç biri teste gerek duymadı. Test isteyince de gerek yok deyip duruyorlar.
webisyo

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

hepyasemin hepyasemin Şimdi tövbe zamanı.. Kullanıcı
  • Üyelik 11.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek mühendis
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad İ** Y**
  • Mesajlar 977
  • Beğeniler 47 / 295
  • Ticaret 73, (%100)
Başka bir doktora (devlet hastanesinde) gitmenizi öneririm.

Şimdi tövbe zamanı..

Backlinkcigeldi Backlinkcigeldi Homo sapiens sapiens... Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)
Bulantı karında kasılma hissi, terleme ve ateş var mı?

• Üyelik 26.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Web Geliştirici
  • Konum ABD
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 333
  • Beğeniler 14 / 33
  • Ticaret 1, (%100)
Backlinkcigeldi Bulantı, terleme ve ateş yok. Sadece biraz ağrı var ama geçmiyor. İlk başlarda (7 ay önce) koşarken çok acı veriyordu o bölge ama 2-3 hafta içinde geçmişti. Genelde otururken şiddetleniyor ama dışarda yürürken veya koşarken ağrı vs. yok. Bazen tam geçti diyorum 2 gün sonra tekrar başlıyor.

Kasılma hissinden çok şunu söyleyebilirim. Kış aylarındayken üstüme battaniye vs. örttüğümde işaretli bölgenin hizası sanki karın içine bağırsaklara yapışıkmış gibi bir his veriyordu. Bu hissi şuanda alabiliyorum bazen.

hepyasemin Fitnessı deneyeceğim 1-2 hafta. Geçmezse tekrar gidicem. Teşekkürler tekrar.

negiu negiu WM olmaya çalışıyoruz Kullanıcı
  • Üyelik 17.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Fizyoterapist
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad F** U**
  • Mesajlar 526
  • Beğeniler 2 / 183
  • Ticaret 0, (%0)
Öncelikle ağrı çok içerde mi, yiyip içtikleriniz etki ediyor mu; yoksa daha yüzeysel baskıyla, hareketle meydana gelen veya değişen bir ağrı mı. Ağrının yeri değişiyor mu, İlk defa ağrı ne zaman ortaya çıktı, ağrının hangi olaydan sonra kaynaklandığını düşünüyorsun, ağrı tam şurda diyebilir misin ?
1- Bağırsak bakteri floran bozulmuş olabilir.
2- Ani hareket vs.de kas rüptürü oluşmuş olabilir.
3- Aile hekimine git, dahiliyecileri rahat bırak ^^ olanları anlat aile hekimi zaten duruma göre endekrinoloji veya ortapediye falan yönlendirir.

• Üyelik 26.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Web Geliştirici
  • Konum ABD
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 333
  • Beğeniler 14 / 33
  • Ticaret 1, (%100)
negiu Yanıtınız için teşekkürler. Ağrı kas dokuda gibi görünüyor çünkü o bölgeyi ellediğimde acı vermiyordu ama kası sıkıp ellediğimde noktasal olarak acı veriyordu. Yüzeysel doku ultrasonunda bir şey çıkmadığı için emin olamıyorum.

Yiyip içtiklerim ağrıyı etkilemiyor. Dün akşam yemek sonrası anlık olarak ufak bi ağrı girmişti ama daha önce yediğimde olmamıştı bu nedenle bu yönden bir sorun olduğunu sanmıyorum.

Ağrı kurban bayramından 2-3 gün sonra çıkmıştı. Bayramın son günü 2 defa ağrıyan bölgeyi ayağa kalkarken zorlamıştım ve belimdeki yaradan dolayı boxer ve pantalonu ağrıyan bölgenin hizasında tutmak zorunda kalmıştım. Bu nedenle de seyehat sırasında vs. bölge sıkışıyordu. Kas ile ilgili şüphem bu.

Bağırsak ile ilgili şüphem ise bayramda memlekette salgın vardı herkesin karnı ağrıyordu. Ama bunun şikayetleri 1-1,5 hafta içerisinde geçmişti.

Ağrının yeri değişmiyor belli bir noktada ama el ile ellendiğinde acı hissedilmiyor. Otururken daha da hissedilebilir oluyor.

Denemediğim bir aile hekimi kaldı onu da deneyeceğim. :D

23759 23759 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 10.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 420
  • Beğeniler 166 / 91
  • Ticaret 10, (%100)
Öncelikle söyleyeceklerim tavsiyedir başka bir doktora da görünmenizi tavsiye ederim. Geçen yaz aynı anlattığına benzer bir ağrı yaşamıştım. Özellikle otururken karaciğer tarafım ağrıyordu. Doktora falan gittim gaz sıkışması ve kabızlıktan dolayı olduğunu söyledi. Kendiliğinden geçer dedi fakat geçmedi. Bende diyetisyen ile aynı zamanda görüşüyordum. Doktordan aldığım sonuçları kendisine gösterdim. Kendisi de gaz sıkışması dedi. Şimdi ben şunları yaptım ama sende yararı olur mu bilmem. Öncelikle eczaneden probiyotik aldım. Sonra da beslenme biçimini sabitledim. Yazın bir kaç ay o acıyı yaşadıktan sonra pek olmadı. Özet olarak; probiyotik alın ( fakat bir kutu alın hep kullanmayın ayrıca hemen bir etki beklemeyin bir kaç gün kullanın kutu bitince yenisini almayı tavsiye etmiyorum ) ve sağlıklı beslenin. Bir süre yağlı, şekerli ve abur cubur tarzı şeylerden uzak durun. Bol bol yeşil çay için. Geçmiş olsun şimdiden.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al