Yıllarımı bu alana vermedim ama anladığım kadarıyla Adsense'ten kimse hakettiği karşılığı alamıyor. Yani çok kazananlar var dememek lazım bence onlar da daha fazlasını hakediyordur. Zaten ziyaretçiyi reklama tıklatmak vs. bunlar bana makul gelmiyor. bu konudabaşka bir platformda yazmıştım uzun uzadıya. yani tv'de, radyo'da, dergide, gazetede reklam satış mantığı neyse internet için de o olmalı. yalnız google bu alanda monopol bir piyasa kurmuş durumda ve kuralı kendisi koyuyor.
hal böyle iken siteniz belli bir aşamaya geldikten sonra direkt reklam almak için girişimlerde bulunmak konusunda tecrübeleriniz var mı? sektörünüze göre üniversiteler olur, yerel dükkanlar olur, bilişim vs. bahsettiğim bir alanda süreliğine anlaşma yaparak reklam gösterimi.
yalnız beni burada düşündüren eğer kurumsal yerlere hitap eden bir siteniz varsa vergi mükellefi olmanız gerekmekte. ilk başta da geliri öngöremeden böylesi bir masrafa gimek risk örneğin.
sorum genel manada bu konudaki düşünceleriniz nedir? direkt reklam gösterimi toplam internet reklamcılığındaki payı çok düşük galiba. yani milliyet, memurlar.net, ekşi sözlük'e bakıyorum çoğu reklam google reklamı. bu alanda zorluklar nelerdir? nasıl bir yol izlenmeli? sektörde mail yolu ile tanıtım mı yapmalı? her türlü görüşe açığım.