Aşağıda saydıklarımı yaptım ve adsense gelirim %100 arttı, organik hitler 3 ay öncesine oranla tam 24 kat arttı ve bana gör en önemlisi hemen çıkma oranım %60'ları yakaladı..
isminde haber geçen ve net uzantılı sektörel içerikleri paylaştığım sitemde aşağıdaki maddeleri emekle yaptım;
* Ne olursa olsun ,günde mutlaka 4 veya 5 kaliteli ÖZGÜN içerik girişi yaptık.
* Cache eklentisiyle ve resim optimizasyonu olayıyla site hızımızı %100 artırarak google page speed skorumuzu %95'lere çıkardık.
* Özgün konu başlıkları ve özgün resimler ki bu resimleri canva ile ilmek ilmek dokuyarak içeriği sadece bu resmi yakından görmek için okunabilir hale getirdik..
* Webtekno, webrazzi, sdn gibi çok ziyaret edilen sitelerden ilham alarak içerik kısmında hiç ama hiç reklam koymadık.İnsanları yazıyı okumaya teşvik edecek şekilde reklamları sadece sidebar'a ve header kısmına bir de yazı sonuna yerleştirdik.Hatta header kısmı için eklediğimiz reklamı ziyaretçilerimizin kapatabilmeleri için kapat tuşu kodladık.
* İlgili içerikleri yazı içerisine öyle bir yerleştirdik ki, mutlaka ziyaret edilir hale getirdik.
* Her gün olmasa bile en az 2 günde bir 1200 - 1500 kelimelik bol görselli eğlenceli ve kaliteli içerikler paylaştık.
* Sektördeki diğer rakiplerimizden rica minnet uygun fiyata haber / içerik formatında tanıtım yazısı aldık.
* Uzun uzun paragraflar, sıkıcı yoruma dayalı cümleler yerine kaynak , tarih, zaman, konuyla alakalı ünlü kişilerin söyledikleri güzel cümleleri yazılarımızın arasına yerleştirdik.
* Sektörümüzle alakalı en fazla aranan ve çoğu kaynakta yalan yanlış açıklanan konuları doğru ve en verimli şekilde özetleyerek yeniden yorumladık.
* Sektörümüz niş ve uzmanlık gerektiren bir saha olduğundan konumuza farklı odakları da ekleyerek daha fazla kişiye odaklandık..
* Sitemizin konusuyla ilgili aktif facebook gruplarını araştırarak bulduk ve bu gruplarda cuk oturan paylaşımlarda bulunduk.SEVİLDİ,SEVİLDİKÇE PAYLAŞILDI VE ETKİLEŞİM PİK YAPTI..
* VE İŞİN BANA GÖRE EN ÖNEMLİ KISMI İSTEYEREK AZİMLE, HEVESLE VE ADSENSE ODAĞINDAN UZAKTA çalıştık..
Bunlar ve daha sayamadığım epey ufak detayı 2 3 aylık sürede uygulayarak bana göre muhteşem bir yükseliş elde ettik..Şuan alexa doğal yollarla hergün en az 100 en fazla 500 siteyi geride bırakacak şekilde yükselmeye devam ediyor (TR 8K).
İnşallah bu paylaşımdan sonra nazar filan değmez..1 aydır işten gelip çocuklarımla ilgilenemeden yemekten sonra siteme koşuyorum :)
Siz değerli forumdaşlarımla paylaşmak istedim.Özellikle yeni başlayanlar ve ilham öyküsü arayanlara yönelik faydalı olacağını düşünüyorum.