lostyazilim
tr.link

Mac İçin Movie Marker Benzeri Program: iMovie!

3 Mesajlar 719 Okunma
acebozum
tr.link

cnrsgr cnrsgr Caner Sağır Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Ajans Direktörü
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 738
  • Beğeniler 58 / 463
  • Ticaret 46, (%98)
Merhaba,

Macbook'ta kullanmak üzere Movie Marker klasmanında bir program arıyorum. After Effects ve Premiere Pro kullanıyorum aktif olarak, lakin daha basit işlemler için Movie Marker tadında bir program ihtiyacı hissediyorum. Bilgisi/tecrübesi olan aydınlatırsa sevinirim.

Sorun Çözüldü Güncellemesi:

Konu hakkında araştırma ve incelemeleri yaptıktan sonra güncellemek, yeni aramalar yapacak kullanıcılar için faydalı olacaktır diye düşündüm.

Aradığım özellik, klasik slayt görünüm üzerinde geçiş efektlendirmelerini, yazı konumlandırmalarını ve boyutlandırmalarını ayarlayabildiğim, render süresi kısa olan, ram tüketimi minimale indirgenmiş bir programdı. Premiere Pro ile bunu basitçe yapabiliyordum. Lakin RAM konusunda ciddi problem yaşıyordum. Aynı zamanda kayıt sonrasındaki dosya boyutu da tekrar optimize istiyordu.

ahmetp 'nin tavsiyesi üzerinde Mac sürümümü güncelleyip, iMovie kurdum. 10 gündür tüm video ihtiyaçlarımı ek bir desteğe ihtiyaç duymadan rahatlıkla çözümleyebiliyorum. Kayıt süresi, dışa aktarım seçenekleri ve render boyutu da, background çalışma yapmaya yetecek düzeyde.

elektronikssl
webimgo

ahmetp ahmetp WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.05.2017
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Diğer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** P**
  • Mesajlar 332
  • Beğeniler 39 / 144
  • Ticaret 1, (%100)
iMovie var. Bir ara kullanmıştım. Movie Marker ayarında. Ama final cut'a geçince o daha basit ve kullanışlı geldi.

cnrsgr cnrsgr Caner Sağır Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Ajans Direktörü
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 738
  • Beğeniler 58 / 463
  • Ticaret 46, (%98)

ahmetp adlı üyeden alıntı

iMovie var. Bir ara kullanmıştım. Movie Marker ayarında. Ama final cut'a geçince o daha basit ve kullanışlı geldi.

Evet, doğru.

Dün akşam iMovie yüklemek için sürüm güncellemeye başlamıştım. Sonrasında tamamen çıkmış aklımdan, şimdi siz yazınca bir anda aydınlandım. :) Bir inderip, deneyeyim hemen.

Çok teşekkür ederim. :)
ahmetp

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al