lostyazilim
tr.link

Wordpress Yeniden Kurulum

6 Mesajlar 2.454 Okunma
lstbozum
tr.link

poyraz4111 poyraz4111 Yardımsever Kimlik Onayı
  • Üyelik 09.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Yardım
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad O** Y**
  • Mesajlar 449
  • Beğeniler 6 / 105
  • Ticaret 7, (%100)
Wordpress sitemde 250 adet içeriğim var. Veritabanında yaşadığım sorunlar nedeniyle wordpressi yeniden kurup, içeriklerimden beğendiklerimi eklemek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

wmaraci
reklam

65116 65116 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 20.06.2016
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 632
  • Beğeniler 0 / 196
  • Ticaret 9, (%89)
poyraz4111

wordpress Admin Panelinde Araçlar Dışa Aktar var Onu Kullanabilirsin..

Öncelikle silmek istediğin icerikleri silip ardından dışa aktarma yaparsan istediğin olur temiz kurulum sonrası içe aktardan wordpress seçerek bu inen dosyayı geri yükleyebilirsin..

Dikkat: Konuda resimleriniz var ise resim klasörünüzü yedekleyip gerekirse tek tek tekrar eklemeniz gerekebilir..

DİKKAT2: Bu İşlemi yapmadan önce her ihtimale karşı dosyalarınızı ve veritabanınızı yedekleyiniz..

alkantenik alkantenik WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Freelancer - Web tasarım
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 225
  • Beğeniler 20 / 47
  • Ticaret 6, (%83)
Dizindeki wp-content klasörü hariç tüm dosyaları son wordpress dosyaları ile değiştirin. Veritabanını sıfırdan mı kuracaksınız? İçeriklerinizi bir yere yedekleyin isterseniz.

alandadiniz.com/demo gibi bir subfolder açıp mevcut tüm dosyaları oraya kopyalayın. Ana alan adınınıza içeriklerinizi eklerken oradan yararlanırsınız.

• Üyelik 09.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Yardım
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad O** Y**
  • Mesajlar 449
  • Beğeniler 6 / 105
  • Ticaret 7, (%100)
Çok fazla sayıda gereksiz görselde var. sanıyorum içerikleri tek tek kopyala yapıştır yaparak girmem gerekecek. merak ettiğim şu,

bu sistemi çalışır halde nasıl başka bir yere yönlendirip, nasıl kurulum yapabilirim.
yani eski sitem halen çalışılacak ancak ip adresinden veya subfolder den girilecek.
bahsettiğiniz yöntem ile mümkün mü @alkantenik bey.

wmaraci
wmaraci

alkantenik alkantenik WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Freelancer - Web tasarım
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 225
  • Beğeniler 20 / 47
  • Ticaret 6, (%83)
Cpanele girin. Ana dizinde yeni bir klasör açın. O yeni klasörün içine ana dizindeki tüm dosyaları kopyalayın. Mesela açtığınız klasör adı "yeni" ise www.alanadiniz.com/yeni adresine gidin ve çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Çalışıyorsa yeni açtığınız klasörün içindeki wp-config dosyasını açın ve şu kodu yapıştırın.

define('WP_HOME','www.alanadiniz.com/yeni');
define('WP_SITEURL','www.alanadiniz.com/yeni');

Şu kısmı tabi kendi alan adınıza göre yazın:
www.alanadiniz.com/yeni

Eğer sorun yok ise ana dizindeki dosyaları artık ne yaparsınız bilmam ama son wordpress i yükleyin silip herşeyi isterseniz. Yani silin ve sildikten sonra cpanelden ana alan adına yeni bir wordpress kurulumu yapın. Temanızı herşeyinizi yavaş yavaş değiştirin isterseniz.

Yardıma ihtiyacınız olursa yazın.

• Üyelik 09.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Yardım
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad O** Y**
  • Mesajlar 449
  • Beğeniler 6 / 105
  • Ticaret 7, (%100)
İlk aşamada kaldım. Yeni bir klasör oluşturdum. tüm dosyaları o klasöre kopyaladım. ve siteadi.com/yeni olarak girdiğimde site açılmıyor. Sayfa bulunamadı diyor?

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al