Vergi vermeyin demedim. Bu konuda alt tabakadan vergi alınması doğru değil dedim. İyi oku. Celladına aşık köle gibi olmuşsunuz anasını satayım.
Emekçinin hakkını savunmadığınız sürece, ağzınız da ki lokma alınınca bazı şeylerin farkına varacaksınız.
Bir kere de sesinizi Yatlara yapılan %8 oranındaki ÖTV'nin herhangi bir süre sınırlaması olmaksızın % Sıfıra indirilmesine, daha önce yat ve kotra alımları üzerinden ödenen %18 KDV'nin %1’e indirilmesine çıksın.
Anca simitçi vergi ödeyecek diye bağırırsınız. Bağırsana kardeşim. Senin aylarca çalışılıp kazandığın parayı 1 günde harcayan şahıslar vergisini ödeyecek diye!
Emekçinin hakkını savunmadığınız sürece, ağzınız da ki lokma alınınca bazı şeylerin farkına varacaksınız.
Bir kere de sesinizi Yatlara yapılan %8 oranındaki ÖTV'nin herhangi bir süre sınırlaması olmaksızın % Sıfıra indirilmesine, daha önce yat ve kotra alımları üzerinden ödenen %18 KDV'nin %1’e indirilmesine çıksın.
Anca simitçi vergi ödeyecek diye bağırırsınız. Bağırsana kardeşim. Senin aylarca çalışılıp kazandığın parayı 1 günde harcayan şahıslar vergisini ödeyecek diye!
Benim yıllarım senin yazdığın vergileri, ayakkabi kutularını eleştirmekle geçti. Hayata at gözlükleriyle tek bir pencereden bakmak,ya taraf ya bertaraf oluruz mantığıyla savunucu ya da muhalefet olmadan önce bu konunun doğrusu nedir? Bağımsız bir birey olarak ben bu konuda adaleti nasıl sağlarım? diye düşünmek gerekir. Vergi konusunda yazdıkların baştan sona hatalı. Tamam biz de pek çok konuda muhalefet ediyoruz ancak bunu yaparken saçmalamıyoruz. Anayasa ve kanunlara göre zenginden de fakirden de gelirinin oranınca vergi alınır. Zenginin 50 kat fazla kazanması, yahut zenginden vergi alınmaması yasa ve kanunlara aykırıdır. Ancak sırf zengin 50 kat fazla kazanıyor diye de vergi oranını arttırmak adaletsizliktir. Zengin deyince illa aklınıza hemen Koç un çocukları gelmesin. Bu ülkede yıllarını eğitime, bilime ve bireysel gelişimine yatırmış ve zengin olmuş insanlar da var. "Biz ezildik haydiiii herkes ezilsin o zaman!" kafasıyla ne ülke yönetilir ne adalet sağlanır. 2 yoruma bakıp da insanları hemen bir sınıfa sokmayın. Ben ne körü körüne savunurum ne sırf muhalefet etmiş olmak için ederim. Ben doğru neyse onu bulmaya gayret ederim ve bu konuda, internetten sağlanan kazançlarda vergi konusunda doğru olan budur. Ha bunu hükümet kendi çıkarı için yapıyorsa "Hükümetin çıkarları için yaptıklarını nasıl engelleriz" i tartışırız vergi vermemeyi değil.