-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Muhasebe Uzmanı
-
-
Ad Soyad
H** Ç**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Merhaba;
LiteSpeed cache eklentisinin güncel kurulumu hakkında bilgi sahibi olanlar paylaşabilir mi ? Google da eksiklik olarak gördüğüm konulardan bir tanesi eğer bilgi sahibiyseniz siteniz için bir makale konusu olacaktır.
öksürüğe ne iyi gelir https://neiyigelir.com/oksuruge-ne-iyi-gelir
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Ben bu konu hakkında baya bir uğraştım. Tüm ayarların nasıl yapılacağını tek tek araştırdım, yabancı kaynaklardan özellikle. Hatta kendi blog siteme bunları tek tek anlatacağım up uzun bir yazı ekleyeceğim ama 2 haftayı falan bulabilir sınav dönemindeyim. İdeal bir ayar diye bir şey yok maalesef siteden siteye çok değişiyor.
Mesala ben Google fonts kullanmıyorum sitemde bu yüzden Google fonts kodlarını sildim ayarlardan. Wordpress emojileri de kullanmıyorum onları da sildim. Bunlar küçük yüklerdi, asıl büyük yüklere gelince;
'' [5] Optimizasyon '' kısmı siteye en büyük etkiyi gösterebilecek kısım. Ben orda css minify, inline css minify, js minify, inline js minify ve html minify gibi özellikleri tek tek aktif yaptım. Ama her aktif yaptığım ayarı denemek için önce cacheyi temizledim ve siteyi tek tek hız testlerine soktum. Bu şekilde test edip ayarı uyguladım. Ayrıca bazı aktif ettiğiniz ayarları bazı sayfalarınızda görsel bozukluklara neden olabiliyor onları da kontrol edip, bozulma olunca yaptığınız işlemi geri alırsanız iyi olur.
Bunların dışında yine Cache kısmında cache mobile'i aktif edebilirsiniz. Media kısmında ise Webp. Replacement i aktif edebilirsiniz. Onun da iyi bir etkisi var siteye.
Dediğim gibi bir kaç hafta içinde tüm ayarlarını ayrıntılı bir şekilde anlatacağım bu eklentinin. Özellik kısmına gelirsek bence diğer cache eklentilerinden daha iyi ve ücretsiz olması da büyük avantaj.
Sağlam ayarlar yaptıktan sonra, sitenizde de engel oluşturacak şeyler yoksa, Google'da mobil hız puanı 99, masaüstü puanı 98'e kadar ulaşabildim kendi adıma..
Siz bu ayarları yaparken takıldığınız yer olursa bana sorabilirsiniz şu an tüm ayarları bir seferde anlatamasam da yaptığınız ayarın ne hakkında olduğunu anlatabilirim siz sordukça..
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Muhasebe Uzmanı
-
-
Ad Soyad
H** Ç**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Teşekkür ederim bilgiler için kontrol ediyorum paylaşımı.
öksürüğe ne iyi gelir https://neiyigelir.com/oksuruge-ne-iyi-gelir
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
blogger
-
-
Ad Soyad
A** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
bu cache eklentilerinden hep çekiniyorum, bazı özelliklerle çakışma vs. durumu çok sık oluyor çünkü.