CHMedya
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Sosyal Medya Hizmetleri
-
-
Ad Soyad
C** S**
-
-
-
Ticaret
14, (%93)
Merhabalar ben chmedya.com 'da sosyal medya hizmetleri satıyorum. Ödeme aracılığım ise paywant.com üzerinden alıyorum, daha önce sormuştum aynı soruyu kendileri vergi ödemem gerekmediğini sadece onlardan ödeme almam gerektiğini bana tekrar tekrar ilettiler.
Para ödemeleri yapıldığında sanal pos üzerinden paywant.com'a geçiyor ücretler paywant.com'dan istediğim zaman çekme talebinde bulunuyorum ve o şekilde ödemeler bana ulaşıyor fakat bugün farkettiğimde ise paywant KKTC'ye bağlı olduğunu gördüm
1- Vergileri biz kendimiz örneğin her satış başı ödesek olmuyor mu? herhangi bir siteden böyle bir sistem var mı? hiç home ofis vs kurmadan.
2- Home ofis şahıs şirketi tarzı şeyler açmadan vergiyi ödeyebileceğim bir sistem yok mudur? Bugün gördüm örneğin; Aog reklam başı vergi veriyormuş bu nasıl oluyor?
Bu konular hakkında oldukça bilgisizim ve vergi kaçırmak istemiyorum, neler yapabilirim?
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Ajans Direktörü
-
-
Ad Soyad
C** S**
-
-
-
Ticaret
46, (%98)
Merhaba,
Yıllık kazancınız 21.000 TL'yi geçmiyorsa bir vergi ödemeniz gerekmiyor. Eğer 21.000 TL'yi geçiyorsa vergi vermeniz yasal olarak gerekli hale geliyor. Aynı zamanda aktif olarak aynı şekilde, yani aynı ürünü ya da hizmeti satarak para kazanıyorsanız yine vergi vermeniz gerekiyor. İkinci bahsettiğim durum, yani aynı ürün/hizmet satışından para kazanma durumunda vergi mükellefi olmanız gerekiyor.
Vergi mükellefi olmak için sabit bir adres göstermeniz gerekiyor. Home Office için ev sahibinizin ikna olması, sözleşmenizin ona göre düzenlenmesi gerekiyor. Ya da sanal ofis adı verilen ofislerden tutmanız, şirket kurulumu aşamasında görevli memur geldiğinde orada bulunmanız gerekiyor.
CHMedya
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Sosyal Medya Hizmetleri
-
-
Ad Soyad
C** S**
-
-
-
Ticaret
14, (%93)
Bunlar haricinde ödemenin herhangi bir şekli yok mu hocam? Çünkü vergi kaçırmak istemiyorum, ama bu işlerde sıkıcı geliyor açıkcası ve sırf bu sebepten siteyi kapatacağım sanırım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Hayır vergi levhanız yok ise vergi mükellefi değilsiniz sadece aracı bir firma üzerinden kazanç sağlıyorsunuz ve bu bildiğim kadarı ile yasal değil bana sorarsanız etik de değil :)
Fizello - Inspired by Colors
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Özel Sektör
-
-
Ad Soyad
S** K**