-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
PHP Geliştiricisi
-
-
Ad Soyad
G** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Erbilen'in videolarından öğrendim.
İlk 10 dersi filan izledim. Değişkenler, if else, for foreach, switch, ve mysql'den bir kaç video izledim. 1.5 hafta boyunca bu derslerle ilgili aklına gelebilecek mantıklı mantıksız onlarca kod yazdım. Kodun yazımını mantığını öğrendiğim halde sürekli kod yazdım. İf else ile db bağlantısı gerektirmeyen onlarca kod yazdım. 2. hafta ise oturdum bir blog scripti kodluyayım dedim. 2 hafta filan sürdü hatalarımda google üzerinden araştırma yaparak derken sonrasında devamı geldi. Düzenli 1 ay çalışma ile veritabanı işlemleri yapabildiğiniz bir script kodlayabilir çoğu kişi
-
-
Yaş/Cinsiyet
52 / E
-
Meslek
Programcı
-
-
Ad Soyad
S** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bu saatten sonra x programlama dilini bilmek gibi bir cümle anlamsız.
1998 veya 1999 du sanırım. Chicago emita borsasındaki mısır fiyatları lazımdı. Öyleydi böyleydi derken. Oracle ile çalışan bir bot yazdım. gidip sayfayı çekip sonra database e kayıt ediyordu. Sonra oradan tarih aralığı çekilip excell e export ediyordu.
20 sene olmuş. Çoğu fonksiyonu ezbere bilmiyorum. Ancak problem çözüm modellerini kafamda tutuyorum. Manuele bakmadan PDO bağlayamam mesela ezbere. Marifet değil zaten.
Efendim stok kategorisi lazım. Sınırsız biçimde dallanacak ve ebebeyn çocuk ilişkisi olacak. Sen bunu internette hieracial data tree diye aratmayı bileceksin. Bu konuda geliştirilmiş 4 ana modeli eksiklerini artılarını bileceksin. Bilmez isen hiç bir anlamı olmaz.
Programcılık dil bilimciliği değildir. Okulda Türkçe öğretmeni değilsiniz. En kötüsü, sınıf için kafadan müsamere hazırlayan bir tiyatrocusunuz. Dili değil onu nasıl kullanacağınızı bilmek önemli.
Internetteki örneklerin %99 u kötü örnek. Sene olmuş 2018 adam halen daha spagetti kod yazarak anlatıyor.
Neyi anlatıyorsun hacı ? hiç bir işe yaramaz. Kendini kandırmaktan öteye gidemezsin.
İngilizce bileceksiniz ve akabinde yazılım prensiplerini öğreneceksiniz.
Tabi beni sallamayabilirsiniz lakin bu şartları sağlamadan bu yolda ilerleyip kariyer falan yapmayı hayal ediyoranız, gidip pazarda limon satın 20 sene sonrası için daha sağlam bir yatırım yaparsınız.
Veya en basitinden Laravel süremiyorsanız uğraşmayın. Ortada kum gibi programcı var zaten sen yapamaz isen diğeri yapıyor. Yapıyorda ne oluyor dersen ? sen 3 ayda temel atamazken adam apartanı dikiyor gidiyor.