lostyazilim
tr.link

Php yi nereden ve nasıl öğrendiniz ?

35 Mesajlar 4.704 Okunma
lstbozum
tr.link

WebDevelopers WebDevelopers Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 11.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirme Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ö** D**
  • Mesajlar 371
  • Beğeniler 30 / 55
  • Ticaret 14, (%86)
Aziranea07 maşallah hocam sende bendensin öylese bende günümün minimum 8 9 saatini öğrenmeye çalışarak geçiyorum 6 ay sonra buraya yazıcam bakayım ne duruma geldim konuyu açma sebebimde biraz oydu :)

wmaraci
reklam

RauL RauL Carpe Diem.. Kullanıcı
  • Üyelik 30.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 88
  • Beğeniler 2 / 21
  • Ticaret 0, (%0)

kaanst adlı üyeden alıntı

1) PHP'yi öğrenmeden önce sözdizimi daha basit olan dillerden başlamayı tavsiye ederim. En azından ben yeğlerim. JavaScript bilen birisi PHP'de zorlanmaz. PHP, JS'ye göre elbetteki çok daha geniş ve kapsamlı bir dildir. O yüzden hiç kodlama görmemiş birisinin direkt olarak PHP'den başlaması çok mantıksız. Ben araştıra araştıra, baka baka öğrendim. Zamanla hepsi kendiliğinden geliyor zaten.

2) 6 Ay boyunca eğitim alarak çok iyi script yazacak düzeyece geldim. Artık hayal ettiğim herşeyi dizayn edebileceğimi düşünüyorum. :)

3) İlk zamanlar itiraf edeyim 10-15 dakika sürüyordu çok sıkılıyordum öğrenemem ben diyordum sonra zamanla söz dizimine alışınca çok kolay ve güzel bir dil olduğunu gördüm.

Eğitimi nereden aldınız? Eğitim almadan önce bilginizin seviyesi neydi?
Teşekkürler.

PhonexPHP PhonexPHP WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek PHP Geliştiricisi
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad G** D**
  • Mesajlar 86
  • Beğeniler 8 / 42
  • Ticaret 0, (%0)
Erbilen'in videolarından öğrendim.

İlk 10 dersi filan izledim. Değişkenler, if else, for foreach, switch, ve mysql'den bir kaç video izledim. 1.5 hafta boyunca bu derslerle ilgili aklına gelebilecek mantıklı mantıksız onlarca kod yazdım. Kodun yazımını mantığını öğrendiğim halde sürekli kod yazdım. İf else ile db bağlantısı gerektirmeyen onlarca kod yazdım. 2. hafta ise oturdum bir blog scripti kodluyayım dedim. 2 hafta filan sürdü hatalarımda google üzerinden araştırma yaparak derken sonrasında devamı geldi. Düzenli 1 ay çalışma ile veritabanı işlemleri yapabildiğiniz bir script kodlayabilir çoğu kişi

kaanst kaanst Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Web Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** S**
  • Mesajlar 669
  • Beğeniler 435 / 160
  • Ticaret 31, (%94)

RauL adlı üyeden alıntı

Eğitimi nereden aldınız? Eğitim almadan önce bilginizin seviyesi neydi?
Teşekkürler.

RauL Ağırlıklı olarak PHP.NET'ten öğrendim ve geri kalanını komple araştıra araştıra öğrendim. Daha sonra A'dan Z'ye PHP adlı kitabı aldım çok yararı dokundu bana çok iyi bir kitap tavsiye ederim size Rıza Çeliğin kitabıdır. Eğitim almadan önce bilgi seviyem 0 denecek kadar azdı o kadar deyim size yani. Şuan script yazıyorum. :)

wmaraci
wmaraci

SancarSaran SancarSaran WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Programcı
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** S**
  • Mesajlar 319
  • Beğeniler 4 / 111
  • Ticaret 0, (%0)
Bu saatten sonra x programlama dilini bilmek gibi bir cümle anlamsız.

1998 veya 1999 du sanırım. Chicago emita borsasındaki mısır fiyatları lazımdı. Öyleydi böyleydi derken. Oracle ile çalışan bir bot yazdım. gidip sayfayı çekip sonra database e kayıt ediyordu. Sonra oradan tarih aralığı çekilip excell e export ediyordu.

20 sene olmuş. Çoğu fonksiyonu ezbere bilmiyorum. Ancak problem çözüm modellerini kafamda tutuyorum. Manuele bakmadan PDO bağlayamam mesela ezbere. Marifet değil zaten.

Efendim stok kategorisi lazım. Sınırsız biçimde dallanacak ve ebebeyn çocuk ilişkisi olacak. Sen bunu internette hieracial data tree diye aratmayı bileceksin. Bu konuda geliştirilmiş 4 ana modeli eksiklerini artılarını bileceksin. Bilmez isen hiç bir anlamı olmaz.

Programcılık dil bilimciliği değildir. Okulda Türkçe öğretmeni değilsiniz. En kötüsü, sınıf için kafadan müsamere hazırlayan bir tiyatrocusunuz. Dili değil onu nasıl kullanacağınızı bilmek önemli.

Internetteki örneklerin %99 u kötü örnek. Sene olmuş 2018 adam halen daha spagetti kod yazarak anlatıyor.

Neyi anlatıyorsun hacı ? hiç bir işe yaramaz. Kendini kandırmaktan öteye gidemezsin.

İngilizce bileceksiniz ve akabinde yazılım prensiplerini öğreneceksiniz.

Tabi beni sallamayabilirsiniz lakin bu şartları sağlamadan bu yolda ilerleyip kariyer falan yapmayı hayal ediyoranız, gidip pazarda limon satın 20 sene sonrası için daha sağlam bir yatırım yaparsınız.

Veya en basitinden Laravel süremiyorsanız uğraşmayın. Ortada kum gibi programcı var zaten sen yapamaz isen diğeri yapıyor. Yapıyorda ne oluyor dersen ? sen 3 ayda temel atamazken adam apartanı dikiyor gidiyor.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al