lostyazilim
tr.link

Site optimizasyonum nasıl :)

34 Mesajlar 3.611 Okunma
lstbozum
tr.link

Guard Guard Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 17.03.2018
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek serbest meslek
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 46
  • Beğeniler 4 / 10
  • Ticaret 6, (%100)
maşallah

wmaraci
reklam

sworks sworks WordPress Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
Google Analytics kodları dahi yok sanırım sitenizde, ayrıca Google fontu yerine temanızın yazı fontunu kullanıyorsunuz bu da sorgu sayısını azaltıyor google fontu hiç yok sitenizde gözümden kaçmadıysa :)

Facebook - Twitter paylaşım sayacı vs yok. Sadece buton olarak duruyor yani anlık takipçi sayısını veya sayfamızı beğenen gibi resmi butonlar olmadığı için sitede sorgu sayısı minimuma iniyor.

Resim optimizasyonu yapılmış, css minify - inline css minify - css combine - js minify - inline js minify - js combine - html minify işlemleri yapılmış :) + CDN kullanılıyor gibi görünüyor :) + Birkaç küçük sıkıştırma/silme ayarları daha yapılmış.

Lazy Load yapmamışsınız sanırım, temayla uyumluysa onu da yapıp test sonuçlarına göre kalıcı olarak kullanabilirsiniz bence.

Tüm işlemleri başarıyla yapmışsınız kesinlikle iyi iş. Fakat sayfa boyutu 2,5 mb bence çok fazla sitenize göre. Google Pagespeed, Gtmetrix gibi sitelerde anladığım kadarıyla puanlar, sayfa boyutu kıstas alınmadan veriliyor. Yani doğrudan optimizasyon yapıp yapmadığınıza bakıyor. Bence en önemli değer Google kullanıcı deneyimi.. Gerçek dünyadaki performansı şuanlık görünmüyor sitenin ama sayfa boyutunu düşürmezseniz eğer kullanıcı deneyiminden bu kadar iyi puan alamayabilirsiniz.

Benim farkettiklerim bunlar, yanılıyor da olabilirim ama genel anlamda iyi iş çıkarmışsınız :)
88644

kişi bu mesajı beğendi.

Ercany Ercany WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.03.2018
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Bilecik
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 752
  • Beğeniler 231 / 190
  • Ticaret 0, (%0)
en çok 99/100 görmüştüm blogger adresimde ama 100 ilk kez görüyorum bence çok iyi
88644

kişi bu mesajı beğendi.

theCrawLe theCrawLe mobiluzman.com Kullanıcı
  • Üyelik 30.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Muhasebe Uzmanı
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad H** Ç**
  • Mesajlar 2482
  • Beğeniler 615 / 615
  • Ticaret 12, (%100)
Lite Speed de iyiysen benim siteye de bir ayar çekelim ya :D

öksürüğe ne iyi gelir  https://neiyigelir.com/oksuruge-ne-iyi-gelir
wmaraci
wmaraci

88644 88644 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 13.03.2018
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 397
  • Beğeniler 150 / 149
  • Ticaret 4, (%100)

kocakserdar7 adlı üyeden alıntı

Google Analytics kodları dahi yok sanırım sitenizde, ayrıca Google fontu yerine temanızın yazı fontunu kullanıyorsunuz bu da sorgu sayısını azaltıyor google fontu hiç yok sitenizde gözümden kaçmadıysa :)

Facebook - Twitter paylaşım sayacı vs yok. Sadece buton olarak duruyor yani anlık takipçi sayısını veya sayfamızı beğenen gibi resmi butonlar olmadığı için sitede sorgu sayısı minimuma iniyor.

Resim optimizasyonu yapılmış, css minify - inline css minify - css combine - js minify - inline js minify - js combine - html minify işlemleri yapılmış :) + CDN kullanılıyor gibi görünüyor :) + Birkaç küçük sıkıştırma/silme ayarları daha yapılmış.

Lazy Load yapmamışsınız sanırım, temayla uyumluysa onu da yapıp test sonuçlarına göre kalıcı olarak kullanabilirsiniz bence.

Tüm işlemleri başarıyla yapmışsınız kesinlikle iyi iş. Fakat sayfa boyutu 2,5 mb bence çok fazla sitenize göre. Google Pagespeed, Gtmetrix gibi sitelerde anladığım kadarıyla puanlar, sayfa boyutu kıstas alınmadan veriliyor. Yani doğrudan optimizasyon yapıp yapmadığınıza bakıyor. Bence en önemli değer Google kullanıcı deneyimi.. Gerçek dünyadaki performansı şuanlık görünmüyor sitenin ama sayfa boyutunu düşürmezseniz eğer kullanıcı deneyiminden bu kadar iyi puan alamayabilirsiniz.

Benim farkettiklerim bunlar, yanılıyor da olabilirim ama genel anlamda iyi iş çıkarmışsınız :)

Google Analytics kodu yok aynen. Ve diğer dedikleriniz de yok bunların yerine alternatiflerini kullanıyorum. Bütün sıkıştırmalar yapıldı. CDN olarak CloudFlare kullanıyorum.

Evet sayfa boyutu biraz büyük bunun içinde bir çalışma yapacağım. Teşekkürler...

• Üyelik 13.03.2018
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 397
  • Beğeniler 150 / 149
  • Ticaret 4, (%100)

HamdiCetin adlı üyeden alıntı

Lite Speed de iyiysen benim siteye de bir ayar çekelim ya :D

Her siteye farklı LiteSpeed Cache ayarı yapılması gerekir. Çünkü her tema aynı olmadığı için CSS ve JS optimizasyonlarında sorunlar ortaya çıkabiliyor.
sworks

kişi bu mesajı beğendi.

theCrawLe theCrawLe mobiluzman.com Kullanıcı
  • Üyelik 30.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Muhasebe Uzmanı
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad H** Ç**
  • Mesajlar 2482
  • Beğeniler 615 / 615
  • Ticaret 12, (%100)
akrep01 üstad sensin ayarı çekmiş bırakmışsın yaparsın bir şeyler :D

öksürüğe ne iyi gelir  https://neiyigelir.com/oksuruge-ne-iyi-gelir

hlsbhr hlsbhr WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Kumaş AR/GE Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** B**
  • Mesajlar 887
  • Beğeniler 189 / 192
  • Ticaret 0, (%0)
Tebrikler iyi iş.!

Ben Cache eklentisi kullandığımda sitemin hızı yükseliyor fakat sitemap.xml sayfamda sorun meydana geliyor sizde böyle bi durum oldu mu ?
88644

kişi bu mesajı beğendi.

İf you fight, you won't always win. But if you don't fight, you will always lose.

• Üyelik 13.03.2018
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 397
  • Beğeniler 150 / 149
  • Ticaret 4, (%100)

hlsbhr adlı üyeden alıntı

Tebrikler iyi iş.!

Ben Cache eklentisi kullandığımda sitemin hızı yükseliyor fakat sitemap.xml sayfamda sorun meydana geliyor sizde böyle bi durum oldu mu ?

Sorun yok hocam.

• Üyelik 13.03.2018
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 397
  • Beğeniler 150 / 149
  • Ticaret 4, (%100)

HamdiCetin adlı üyeden alıntı

akrep01 üstad sensin ayarı çekmiş bırakmışsın yaparsın bir şeyler :D

Site bilgilerinizi gönderin bir bakalım hocam.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al