lostyazilim
tr.link

CloudFlare Ücretsiz CDN

13 Mesajlar 1.538 Okunma
lstbozum
tr.link

sworks sworks WordPress Kullanıcı
    • Üyelik 28.02.2018
    • Yaş/Cinsiyet 29 / E
    • Meslek Freelancer
    • Konum Diğer
    • Ad Soyad A** K**
    • Mesajlar 3292
    • Beğeniler 1797 / 1799
    • Ticaret 20, (%100)
    yilmaz70 Hocam temel olarak Google'ın CDN kullanımına göre SEO puanını artırması, Yslow değerinin artması gibi nedenlerden ötürü düşündüm. Sitenin bir kısmının farklı bir sunucudan diğer kısmının farklı bir sunucudan çekilmesi mantıklı gelmişti.

Birde sitem doğrudan Türklere hizmet veren bir site fakat genel olarak sitemin konusu, yurdışındaki Türklerin de yoğun talep gösterebileceği bir konu olunca, oradaki kitleyi de sorunsuzca çekmek için niyetlenmiştim.

Tabi dediğiniz gibi 2 ay sonra yavaşlama yaparsa bu saydıklarımın ne ziyaretçi için ne de Google için hiçbir önemi kalmaz :)

wmaraci
    reklam

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
    • Üyelik 03.02.2017
    • Yaş/Cinsiyet 53 / E
    • Meslek Web Tasarım
    • Konum İstanbul Anadolu
    • Ad Soyad D** K**
    • Mesajlar 4765
    • Beğeniler 3157 / 3156
    • Ticaret 12, (%100)
    kocakserdar7 Güzel düşünceler bunlar :) Size hak veriyorum.

Keycdn ve Cdn77 lokasyonlara göre değerlendirin isterseniz.

Ancak ben site yükü iyice artmadan cdn kullanmanın gereksiz masraf olduğu kanaatindeyim. Tabii ki olumlu etkileri var, yok demiyorum.

Keycdn test ettim ama bazı yabancı kaynaklarda olumsuz yorumlar görünce bıraktım. Cdn77 ise test etme şansım olmadı. Uygun bir yer bulursam haber veririm ama. Bana da e-ticaret siteleri için gerekli bu yüzden araştırma yapıyorum vakit buldukça.
    sworks

kişi bu mesajı beğendi.

sworks sworks WordPress Kullanıcı
    • Üyelik 28.02.2018
    • Yaş/Cinsiyet 29 / E
    • Meslek Freelancer
    • Konum Diğer
    • Ad Soyad A** K**
    • Mesajlar 3292
    • Beğeniler 1797 / 1799
    • Ticaret 20, (%100)
    yilmaz70 Teşekkür ederim hocam tecrübelerinizi aktardığınız için, en azından Cloudflare kursam bile sürekli bilgisayar çerezlerini temizleyip hız durumunu sık sık kontrol edeceğim uyarınız doğrultusunda.. Dediğiniz alternatifleri de araştıracağım..

İyi forumlar :)
    yilmaz70

kişi bu mesajı beğendi.

Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al