-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirme Uzmanı
-
-
Ad Soyad
Ö** D**
-
-
-
Ticaret
14, (%86)
Anlamsız bulduğum bi konu var bizim iş yerinde 1 kişi var mesela arsası var 2.5 milyon tl ediyor adam gelip bizim yanımıza altımızda 2 bin tl maaşa çalışıyor bu adama soruyoruz net cevap veremiyor malesef mesela 2.5 milyon tl lik arsayı satıp faizi ile yatsa bu çileyi çekmese daha mantıkı değiil mi ben bunu duyunca zaten bu konuyu merak ettim doğrusu :))
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Bilgisayar Prog.
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Ayda 100 bin kazanmak varken neden 10 bin kazansın?
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Kuyumcu
-
-
Ad Soyad
Y** G**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Eğer girişimciliği ticari zekası varsa 1 milyonu dükkan olarak faizi ev olarak düşünür. Dükkan bir ev aldırabilir ama bir ev dükkan aldırmaz düşüncesi vardır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Kurucu
-
-
Ad Soyad
M** T**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Yıllık 120 bin tl faiz alsa ne olacak? Zaten seneye tl bazında değerin düşmüş olacağından 120 bin tl ancak değer kaybını önler.
Ticaret yaparak ayda 30-70 bin tl ye yakın para kazanabilir 1 milyon tl ile.
Gayrimenkul yatırımları ise yıllık minimum yüzde 25 artış gösterir. Arsa değer artışında daha yüksektir ve her zaman bana göre en sağlam yatırımlardan biridir.
Son yazdığın mesajda ise, 2.5 milyonluk arsası olupta 2 bin tl ile maaşlı çalışıyorsa zaten o adam o kadar parayı yönetmekten korktuğundandır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
D** D**
-
-
-
Ticaret
42, (%100)
Emin ol banka kadar riskli bir sistem yok yatırım açısından. Özellikle milyon + rakamlar için.
Farz edin ki devletten bağımsız bir bankaya yatırdınız ve banka kapandı. Ne olacak :D
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Mali Müşavir
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Çok neden sayılmış.. aslında yazılacak o kadar çok şey var ki.. fakat küçük bir örnek vermek istiyorum
Arsa ve emlak üzerine değer artış kazançları faiz oranlarından yüksek ve ekim için kira vs getirisi olabiliyor , enflasyonun olduğu ortamda faizin çok bir önemi kalmaz bankalar %13 faiz veriyor fakat ülkemizde enflasyon zaten hemen hemen o oranda... Türkiye'de paranıza faiz alarak kar edemezsiniz sadece değerinin azalmasını önleyebilirsiniz...
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Mutfak Şefi
-
-
Ad Soyad
M** U**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Patronuma şunu sordum biz hep bir kaç kişi bir araya geldiğimizde şunu konuşuyoruz ,
- Bir kaç milyonum olsa 3 - 5 ev alır kirası ile krallar gibi yaşarız,
- Sizin bir kaç milyonunuz var neden hala biz gibi düşünmüyorsunuz
Vermiş olduğu cevap açıklayıcıydı
- Bizimki para kazanmak değikl artık sadece HIRS o şu nu yaptı bende yapmalıyım o şöyle yaptı ben neden yapamıyorum ,
Ve ikinci söylediği daha çarpıcıydı,
-Biz hırs yüzünden öleceğiz...
TeknoTa
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
T** Ö**
-
-
-
Ticaret
31, (%97)
Yıllık enflasyona göre hesaplarsan her sene %12-13 dolaylarında nakitte tuttuğun para değer kaybeder. Faize verince paranı sana eline net %10 gibi bir yıllık faiz verirler bu da demek oluyor ki her sene paran alım gücü oranında 1 trilyonun 100-150 bin lira değer kaybeder. Bu sistemi kullanırsan nakitte tuttugun bir trilyon ile birkaç yıl sonra daire bile alman zor olacak. Çünkü her şeyin değeri 2 kat 3 kat artarken senin paran eriyecek :)