lostyazilim
tr.link

php ve javascript ile yapılabilir mi?

9 Mesajlar 957 Okunma
lstbozum
tr.link

apexible apexible WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.01.2017
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek elektrik mühendisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 14
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
merhaba arkadaşlar,

günlerdir instagram sayfamdaki bir postun yorumlarını çekmeye çalışıyorum. instagram son gelen güncelleme ile api kullanarak maximum 150 yorum çekmeme izin veriyor. o sebeple 1000in üzerinde olan yorumları instagramın web sitesi üzerinden çekmek istiyorum.

sayfada ilk açılışta 10 yorum geliyor. "daha fazla yorum yükle" ye tıkladıkça 10'ar 10'ar yükleniyor.

sonuç olarak acaba php ve javascript ile ben tıklamadan otomatik olarak sayfayı tarayıp bu linke tıklayabilecek ve tüm yorumları listeledikten sonra sayfadan okuyabilecek kod yazılabilir mi?

wmaraci
reklam

YORci YORci yorci.com Kullanıcı
  • Üyelik 06.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Arkaplan Yazılım
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad I** Y**
  • Mesajlar 261
  • Beğeniler 88 / 127
  • Ticaret 21, (%100)
javascript ile tarayıcı üzerinden yapılabilir, php ile mümkün değil selenium vs. kullanırsanız yaparsınız ama onda da mantık zaten headless browsing.

• Üyelik 27.01.2017
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 14
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
javascript ile nasıl yapabilirim. biraz örnek gösterebilir nisiniz? başka bir arkadaş php curl ile yapabilceğimi söyledi ama javascript ile çözebilirsem daha iyi olur

• Üyelik 06.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad I** Y**
  • Mesajlar 261
  • Beğeniler 88 / 127
  • Ticaret 21, (%100)
curl ile sayfa içindeki ajax isteklerini yapamazsın, javascript ile şöyle yapabilirsin;

tıklanacak butonun css selectorunu bulup, jquery yardımıyla sürekli tıklatabilirsin, böylece tüm yorumlar yüklenmiş olur, tıklanan butonun css selectoru yok olduğunda yorumların hepsini çekersin.

wmaraci
wmaraci

AhmetKarabulut AhmetKarabulut WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1077
  • Beğeniler 361 / 361
  • Ticaret 33, (%100)
Bu verileri offline olarak çekebilmek javascript ve php kullanarak mümkün değildir.

• Üyelik 27.01.2017
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 14
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
bende online çekmek istiyorum zaten onda problem yok. lakin başka bir sitede jquery ile sürekli bir butona tıklatma fonksiyonu yazmak nasıl oluyor onu bulamadım ve çözemedim. örnek verebilir misiniz? öyle bir fonksiyon olacak ki ben linki gireceğim fonksiyonu çalıştıracağım, o sayfa kodları içerinden benim istediğim linki bulup ona sürekli tıklayacak bu tıklamalar asıl sayfadaki post işlemini çalıştıracak bütün yorumlar listelenecek. bunu yapabilecek bir jquery fonksiyonu yazılabilir mi hiçbir fikrim yok açıkçası? hiç örneğini görmedim

• Üyelik 06.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad I** Y**
  • Mesajlar 261
  • Beğeniler 88 / 127
  • Ticaret 21, (%100)

apexible adlı üyeden alıntı

bende online çekmek istiyorum zaten onda problem yok. lakin başka bir sitede jquery ile sürekli bir butona tıklatma fonksiyonu yazmak nasıl oluyor onu bulamadım ve çözemedim. örnek verebilir misiniz? öyle bir fonksiyon olacak ki ben linki gireceğim fonksiyonu çalıştıracağım, o sayfa kodları içerinden benim istediğim linki bulup ona sürekli tıklayacak bu tıklamalar asıl sayfadaki post işlemini çalıştıracak bütün yorumlar listelenecek. bunu yapabilecek bir jquery fonksiyonu yazılabilir mi hiçbir fikrim yok açıkçası? hiç örneğini görmedim

Sayfa içi arama yapan "Chrome extension"larını incele, mantık oradaki ile aynı sen tarayıcı ile gireceksin, dev. konsolu açıp yazdığın kütüphaneyi instagrama enjekte edeceksin gerisini browserin yapacak, yazılımın %80'i mantık ve gittiğin yoldur, ben sana ikisini de fazlasıyla verdim, kod en kolayı yazamıyorsan zaten uğraşmana gerek yok, daha önce birisi yapmış olsaydı örnek aramak yerine onu kullanırdın.

XnCN XnCN Yazılımcı Kullanıcı
  • Üyelik 30.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad A** H**
  • Mesajlar 447
  • Beğeniler 56 / 109
  • Ticaret 1, (%100)

apexible adlı üyeden alıntı

Şöyle bir sonuç buldum https://stackoverflow.com/questions/6590360/how-to-use-selenium-with-php 2.posta göz atarsan facebook'un php için yazılmış selenium kullanan bir test framework'ü varmış bende yeni gördüm.

• Üyelik 27.01.2017
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 14
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
yardımlar için çok teşekkür ederim. edindiğim bilgiler doğrultusunda çözdüm gibi birşey. gerisi yavaş yavaş anlaya anlaya işi yoluna koymaya kaldı.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al