-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Pöh
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
virustotal üzerinden etkilenen dosyayı bul içeriğine bak bakalım neymiş diye
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
B** Y**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
adnan358 adlı üyeden alıntı
Benim dediğim senaryoda antivirüs şöyle davranıyor, evde bıçak var birisini öldürebilirsin ben bıçakları karantinaya alayım yada havalansın diye camı acıyosun sana diyor ki cam açık hırsız girebilir kapatmalısın.
Onun gibi bişey, ama kodları buraya yapıstırırsan beraber inceleyebiliriz.
Hocam dosyayı bilgisayardan tespit ettim b3 ile başlayan shell açığı gibi bir şey internetten araştırmalarım sonucu bulduğum şey. Bilgisayarım o dosyayı direk karantinaya aldı içerisinde kısa ama şifreli bir kaç kod parçacığı mevcut.
Doğrulama almadan işlem yapmayınız.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
B** Y**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
hocam içeriğini araştırdım shell açığı olarak geçiyor ama trojen olarak algılıyor bilgisayarımdaki antivirüs.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
B** Y**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
ASametYildirim adlı üyeden alıntı
Merhaba hocam uzun süreler bu tarz işlemlerle uğraştım. Siz dosyayı indirirken .txt uzantılı dosyayı indirseniz bile içine .exe uzantılı dosya saklayabiliyorlar. Normal bir .php veya .txt uzantısında bu hatayı almanız imkansızdır özellikle virustotal en fazla güvenebileceğiniz yerdir.
Bundan dolayı verilen dosyayı kesinlikle indirmemelisiniz veya temayı ESET gibi dosyayı indirmeden tarayabileceğiniz bir uygulama ile taramalı veya sanal bilgisayarınıza kurup dosyaları orada almalısınız.
Hocam aldığım arkadaş da aynı şeyi söyledi php doayasında trojen olmaz diye ama hem bilgisayarımdaki antivirüs hemde virüstotal bu dosyayı trojen olarak görüyor. Dosyanın içerisinde ise b3 ile başlayan bir shell açığı yani uzak masaüstü erişimi için kodlar mevcut.