mizraklar
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
48 / E
-
Meslek
Elektronik Müh.
-
-
Ad Soyad
H** M**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ben uzantıyı ikinci planda bırakıyorum önceliğim isim alacağım ismin arama hacmini kontrol ediyorum isim arama hacmi istediğim gibi ise uzantısını pek önemsemiyorum benim için aramalarda ki önceliği.. elimde 5+ yıllık olan bir net ve 4+ org uzantısı olan domain var ve hitleri de gayet tatmin edici..
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Danışman
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
İçerik önemli geresi hikaye.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Software Developer, SEO
-
-
Ad Soyad
A** S**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
.com ise direk markam alan adı oluyor örneğin
ahmetonur.com'da markam ahmetonur fakat ahmetonur.web.tr tarzında bir siteye sahip isem bunun markası ahmetonur web tr oluyor. Yani göze hitap ettiği ve jenerik olduğu sürece her türlü alan adının kullanılabiliretisi mevcut.
https://ahmetonursolmaz.com.tr
Founder of Leadfure
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** Ö**
-
-
-
Ticaret
36, (%100)
Uzantı ve alan adı yaşı eğer Moz'san bir öneme sahip fakat Google'san uzantı sadece uzantı istersen wmaraci.zattirizirzopbudauzanticom olsun başarılıysan o ilk sayfayı haketmişsin demektir. İlk sıra olmayabilir tabi rakibin SEO vs. yapıyordur bazı çakallıklar yapacak bir şey yok :) Bu devirde para konuşuyor açıkçası.
Güncelleme: Artık bana kalırsa keyword alan adınında önemi git gide azalıyor Google gözünde. Elbette bir değeri var fakat eskisi kadar değil, dikkatli analiz yapan birisi zaten rahatça fark edecektir artık direk arama terimiyle ilgili başarılı keyword alan adları dahi olsa saçma alan adları ön plana çıkabiliyor. Burada önemli olan içeriğin kullanıcıyı sıkmaması ve yeterli olması. Tabii biraz da para gerekiyor Seo çalışmasına :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
e-ticaret satış
-
-
Ad Soyad
M** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bakın arkadaşlar, mesele .com .net ve .org veya herhangi bir uzantının kullanılıp kullanılmaması değildir. İnsanların bununla ilgili algısıdır. Örneğin forum blog vb sitelerde uzantının ziyaretçi kitlesinde pek bir fark yaratacağını zannetmiyorum. Ancak .com dışındaki diğer uzantılar örneğin e-ticaret dünyasında çok yer tutamaz. Çünkü algı .com u daha güvenilir kılıyor. Diğer uzantıların kullanımının artmasıyla bu algının zamanla yıkılacağını düşünüyorum. Ama bu 1-2 yılda oluşabilecek bir durum değil. En az 5-7 yıl daha beklenmesi gerekiyor. Domain yatırımlarınında bu yönde yapılması ve bu hedefle yapılması oldukça önemli diye düşünüyorum.
www.internetuzmani.net
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
F** H**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
com’u ve co’yu severim, net’e bayılırım. Kitlesine göre io başta olmak üzere yeni gTLD’lerin bulunduğu sektörel uzantılara da bakabiliyorum.
.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
V** S**
-
-
-
Ticaret
29, (%100)
com, net, co eğer bazen xyz
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
güvenlikçi
-
-
Ad Soyad
R** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
com
...
..
net
.
.
.
org
.
.
.
kısa jenerik diğer ...
ziza.net | tennar.com | Türk Mantar mantarsatis.com | Gübre gubreler.com | Ziraat zirai.org
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
ARGE
-
-
Ad Soyad
F** Ç**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Elbette com. Neden diyeceksiniz neden? Çünkü çevremden HERHANGİ BİRİNE, bir site ismi söylediğimde, (Örn: edebiyatdersleri) sitesine gir orda var bu aradığın konu dediğimde telefonuna ilk yazdığı uzantı com oluyor. Bunu yüzlerce kez yaşadım. Kısacası com uzantısı, insanların beynine web sitesi olarak kazınmış durumda.
gndz
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
İş Geliştirme Uzmanı
-
-
Ad Soyad
K** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
com dışındaki uzantıların değeri düşük ancak ingilizce jenerik bir isim var ise elinizde yine küreselde ciddi değere sahip.
örneğin digital.io gibi.
İş Geliştirme, Hukuk ve Danışmanlık