merhaba;
konu ile ilgili kapsamlı bir araştırma yaptım. masaüstü sayfalarda bilindiği üzere yapışkan reklamları kullanmak özel izin alınmadığı takdirde yasak. Bu durum adsense politikalarına göre ihlale yol açıyor ve hesabınızın kapatılması söz konusu olabiliyor. Ancak, mobil sayfalarda sayfayı aşağıya veya yukarıya doğru kaydırdığınızda 1 saniye sonra sayfanızın yukarısında veya aşağısında sabit reklam yayınlamanız mümkün.
Adsense politikasına göre bu yalnızca mobil için kural ihlali sayılmıyor.

Bunu şu şekilde yapıyoruz;

Adsense hesabınıza giriş yapın>> sol köşeden reklamlar tıklayın>> otomatik reklamlar seçin>> açılan sayfadan global ayarlar bölümünden hemen aşağısında kalem simgesi mevcut(yani genel ayarlarınızı değiştirme) tıklayın>> açılan sayfadan sadece sabit reklamları istiyorsanız bir tek onu etkinleştirin diğerlerini etkinsizleştirin (ben sayfalarımda birim reklamları kullandığım için diğer otomatik reklam türlerinin yayınlanmasını istemedim bunun için sadece sabit ve vinyet reklamlarını etkin yaptım)>> Kaydet tıklayın site sizi bir önceki otomatik reklamlar sayfasına yönlendirecek sağ üst köşeden OTOMATİK REKLAM OLUŞTURMA İPUÇLARI'na tıklayın ve kodunuzu kopyalayın.



ardından wordpress panelinize gelin ve kodu şu gencin yapıştırdığı yere yapıştırın https://www.youtube.com/watch?v=U_QitU8nv1M (videodaki gencin adsense versiyonu eski adsense sayfasını dikkate almayın) sadece header.php dosyasına ulaşın ve kodu etiketinin hemen üstüne yapıştırın. işlem bu kadar. reklamlar hemen çıkmayabilir. Gözükmeye başladığı zaman içinde etkinsizleştirdiğiniz reklamlar da bir süre gözükebilir, daha sonra yok olacaklardır. geriye bir tek sabit reklamınız yayınlanıyor olacaktır.
KESİNLİKLE HERHANGİ BİR ADSENSE BİRİMİNİ BİR EKLENTİ YARDIMIYLA MOBİL SAYFANIZIN AŞAĞISINA VEYA YUKARISINA SABİTLEMEYİN.

Adsense sabit reklamlar için kendime göre yaptığım ayarlar: