lostyazilim
tr.link

Bu şans mı şanssızlık mı? Sizce ne yapayım? (Green Card)

20 Mesajlar 2.233 Okunma
lstbozum
tr.link

Ngin Ngin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Web Geliştirici
  • Konum ABD
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 333
  • Beğeniler 14 / 33
  • Ticaret 1, (%100)
Ekim ayında başvurduğumuz Green Card çekilişini kazanmışız. Her yıl 15 milyon civarı kişinin başvurduğunu düşünürsek şanslı olduğumuzu söyleyebiliriz. Ama doların artışını göz önünde bulundurursak baya şanssız olduğumuzu düşünüyorum.

Ekim ayı itibariyle konsoloslukta mülakatlar başlayacak. Mülakattan sonra vizeyi alıp 6 ay içinde ABD'ye giriş yapmamız gerekiyor. ABD'ye giriş yaptıktan sonra ise Green Card'ın basılması için gereken işlemleri yapmamız lazım. Green Card'ın 3 ayda anca elimize ulaştığını duydum. Bu süreçte de 3 ay ev kiralayacak veya bir otelde kalacağız.

Bu işlemler için 4 kişilik ailenin ödemesi gereken ücret:
Konsolosluk işlemleri: $2.400
Green Card Bedeli: $880
3 Aylık Kira/Otel: $9.000
Uçak Bileti: 6.000 TL (Sadece giriş)
Toplam: 64.700 TL (Güncel Kur ile)

Bunlar da yetmezmiş gibi konsolosluktan vizeyi alabilmemiz için $25.000'a tekabül edecek bir hesap dökümü sunmamız gerekiyor.

Bu rakamları ve Türkiye'nin durumunu (en azından ekonomiyi) göz önünde bulundurursak bu şans mı şanssızlık mı?

Sizce ne yapmalıyız? Milyonda bir denk gelme ihtimali olan bu fırsatı ters mi tepelim yoksa ne olursa olsun gidelim mi? Gidin derseniz, en azından işlemler için harcayacağımız parayı 1 yıl içinde çıkarabilmek için ne yapabiliriz?

wmaraci
reklam

ASametYildirim ASametYildirim Saygı, Sevgi, Anlayış. Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Bilgisayar mühendisi öğrencisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3826
  • Beğeniler 2399 / 1874
  • Ticaret 97, (%100)
Ben olsam gitmezdim. Sonuç olarak harcadığın parayı telafi edebilmen biraz zor gibi. :(

• Üyelik 26.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Web Geliştirici
  • Konum ABD
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 333
  • Beğeniler 14 / 33
  • Ticaret 1, (%100)
ASametYildirim Aynı fikirdeyim ama bu çekilişi kazanabilmek için 15 yıldır şansını deneyenler var. Milyonda bir denk gelebilecek fırsatı itmiş olacağım için ister istemez arada kalıyorum.

Eğer gitmeye karar verirsek önümüzde en az 1 yıllık süreç var. Bu süreç içinde uygun bir işle uğraşıp bir kısmını karşılamam gerekiyor ama iş yok. :)

dafidak dafidak Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek serbest meslek
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** A**
  • Mesajlar 299
  • Beğeniler 236 / 74
  • Ticaret 8, (%100)
Tereddütsüz gidin bence çevremde herkes başvurdu 2 yıl olacak nerdeyse daha cevap yok babam bu sene başvurdu ondan da ses soluk yok 2 3 aya bende basvuracagim inşallah erkenden çıkar 5 yıl içinde kesin çıkıyor diyorlar genelde
Para konusuna gelince türkiye şartlarına göre büyük mevla her insanın kolay kolay toplayamiyacagi bi rakam
Şansızlık içinde şans

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 26.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Web Geliştirici
  • Konum ABD
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 333
  • Beğeniler 14 / 33
  • Ticaret 1, (%100)
dafidak Dediğiniz gibi şanssızlık içinde şans. Bu yılın sonuçları 15 Mayıs'ta açıklandı. Babanızın sonucunu kontrol edebilirsiniz. Birkaç Green Card forumunda gezinirken gördüm 15 yıldır bekleyenler de var ilk başvurusunda kazananlar da var. Sistem neye göre seçiyor bilinmiyor.

Backlinkcigeldi Backlinkcigeldi Homo sapiens sapiens... Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)
Bu soruyu sormadınız kabul ediyorum. Gidin hocam o parayı amerika da işçi olsanız saatlik 8 dolar alırsınız aylık 1400 1500 dolar yapar. Bunu Türk parasina cevirince borcunuzu 1 2 sene icinde ödersiniz. Ha mesleğiniz varsa çok daha kisa surer ve cok daha yuksek maas alirsiniz.
Arkadasim amerika da trainer saat basina 100 150 dolar alıyor öyle diyeyim

Bayro Bayro Opencart e-ticaret PRO Kullanıcı
  • Üyelik 02.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek e-ticaret
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** D**
  • Mesajlar 1084
  • Beğeniler 305 / 304
  • Ticaret 27, (%100)
En basitini söyleyim ABD ye giriş hakkınız var eğer ilerde bir çocuk yapmak isterseniz doğumunu orada düşünün ki ABD vatandaşı olur otomatikmen ve ona dünyanın en büyük iyiliklerinden birini yapmış olursunuz benim şahsi düşüncem

cgrclk cgrclk Fortis Fortuna Adiuvat Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Web Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** Ç**
  • Mesajlar 3270
  • Beğeniler 1014 / 1983
  • Ticaret 53, (%100)
Bir şekilde gitmeye çalışın. Masrafları azaltmaya bakın. 9000 otel yerine çok daha ucuz apart tarzında yerler var. Ben de senelerdir deniyorum maalesef çıkmıyor. Bu fırsatı kaçırmayın derim. Orada asgari aylık 1600-1700$ civarında geliriniz. Ayrıca ek iş de yapabilirsiniz.

kolcu kolcu WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.06.2016
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Çorum
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 455
  • Beğeniler 30 / 146
  • Ticaret 21, (%100)
Soruyor musun birde?

Link Link WM Aracı Kimlik Onayı
  • Üyelik 04.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Seo Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 1548
  • Beğeniler 379 / 426
  • Ticaret 46, (%100)
Resmen soygun. Anladigim kadariyla sende para yok. Ozaman dogal olarak alamazsin.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al