lostyazilim
tr.link

Bonus sitemi nasıl yapılır ??

7 Mesajlar 960 Okunma
lstbozum
tr.link

cegobey cegobey WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kütahya
  • Ad Soyad M** C**
  • Mesajlar 6
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba arkadaşlar bonus sistemi nasılı yapılır anlatırmısınız yani şöyle olcak;

5 tane link olacak kişi bu linklere tıkladığın da bc.vc reklamını geçecek ve kişinin hesabına 10 bonus gelecek bu sistem nasıkl olacak arkadaşlar anlatımısınız ?

wmaraci
reklam

0ktay 0ktay strdex Kullanıcı
  • Üyelik 01.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Yazılım öğrencisi
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad O** Ş**
  • Mesajlar 603
  • Beğeniler 25 / 155
  • Ticaret 2, (%100)
Php http_referer'i kullanabilirsin.

Örnek;

$kullanici_id = $_SESSION['kullanici_id']; // kullanıcının vt'deki eşşiz id'si.
$kullanici_puan = $_SESSION['kullanici_puan']; // kullanıcının bc.vc'den gelmeden önceki puan'ı.
$bc_vc_link = "http://bc.vc/OdTR2"; // kullanıcının gelmesini beklediğin link. (tırnak içindeki link'i örnek olması için verdim)
if ($_SERVER['HTTP_REFERER'] == $bc_vc_link) { // kullanıcının geldiği link senin gelmesini istediğin yerle aynı ise...
$kullanici_puan = $kullanici_puan + 10; // Puanı = 10 ise +10 daha eklemek istediğimizi söylüyoruz.
mysql_query("UPDATE oktay SET kullanici_puan='$kullanici_puan' WHERE ad='$kullanici_id'"); // burdada eski puanı yenisi ile güncelliyoruz.
}else { echo "Puan eklenirken hata oluştu."; }

Yanlışım varsa düzeltin :)

Eğitimin pahalı olduğunu düşünüyorsanız, cehaletin bedelini hesaplayın.

BugraGulay BugraGulay <?php echo"It's Life"; ?> Kullanıcı
  • Üyelik 11.10.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Web Developer/Bilgisayar Müh.
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** G**
  • Mesajlar 477
  • Beğeniler 34 / 135
  • Ticaret 7, (%100)
Arkadaşımızın dediği sistem siteye geri dönecekse gerçekleşecek sistemdir. Eğer sitenize bir geri yönlendirme olmayacak ve başka bir siteye gidecekse kullanıcı linke tıkladığında benzersiz bir token oluşturulmalı ve bu veritabanına kaydedilmelidir. bc.vc linkinizi post şeklinde kendi sitenizin sayfasına yönlendirirsiniz. Bu sayfada get komutu ile md5 ile şifrelenmiş tokenınızı çekersiniz eğer token veritabanına kayıtlı ve durumu 1 se puanı eklersiniz değilse hata verirsiniz. Linkten puan kazanma mantığı bu şekilde yapılabilir.

0ktay 0ktay strdex Kullanıcı
  • Üyelik 01.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Yazılım öğrencisi
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad O** Ş**
  • Mesajlar 603
  • Beğeniler 25 / 155
  • Ticaret 2, (%100)

BugraGulay adlı üyeden alıntı

Arkadaşımızın dediği sistem siteye geri dönecekse gerçekleşecek sistemdir. Eğer sitenize bir geri yönlendirme olmayacak ve başka bir siteye gidecekse kullanıcı linke tıkladığında benzersiz bir token oluşturulmalı ve bu veritabanına kaydedilmelidir. bc.vc linkinizi post şeklinde kendi sitenizin sayfasına yönlendirirsiniz. Bu sayfada get komutu ile md5 ile şifrelenmiş tokenınızı çekersiniz eğer token veritabanına kayıtlı ve durumu 1 se puanı eklersiniz değilse hata verirsiniz. Linkten puan kazanma mantığı bu şekilde yapılabilir.

Arkadaşın dediği doğru ben bayağı kaba taslak sunmuşum bende bilmiyordum bu sistemi sayesinde öğrenmiş oldum. Teşekkürler.

Eğitimin pahalı olduğunu düşünüyorsanız, cehaletin bedelini hesaplayın.
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 26.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kütahya
  • Ad Soyad M** C**
  • Mesajlar 6
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Beyler teşekkür ederim

• Üyelik 26.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kütahya
  • Ad Soyad M** C**
  • Mesajlar 6
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)

BugraGulay adlı üyeden alıntı

HOCAM KODALrı atabilirmsiiniz ?

BugraGulay BugraGulay <?php echo"It's Life"; ?> Kullanıcı
  • Üyelik 11.10.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Web Developer/Bilgisayar Müh.
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** G**
  • Mesajlar 477
  • Beğeniler 34 / 135
  • Ticaret 7, (%100)
cegobey Bu sadece kodlarla yapılcak bir işlem değil. Direk kodu atsam kopyala yapıştır yaparak işin içinden çıkamazsınız sitenizin scripti ne kullanılan framework ne bunları bilmiyorum kodların yanı sıra veritabanında tablo oluşturmanız gerekir. Boş vaktim olsa şu sıra yardımcı olurdum fakat şu an üzerimde 3 tane projem var tamamlamak üzere olduğum önümüzdeki hafta biraz daha rahat olacağım bu haftayı atlattıktan sonra çözüm bulamazsanız yardımcı olabilirim.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al