Encyclopaedia Britannica Tarihçesi
Encyclopaedia Britannica, dijital bir ansiklopedi hizmetidir.. 1768'de Edinburgh/İskoçya’da kurulan bu isim, iki girişimcinin ve bir editörün yarattığı ansiklopedi ile başlıyor. Tabi ilk çıkış zamanlarında dijital ansiklopediden ziyade cilt cilt baskılarının yapıldığı somut bir kağıt parçasıydı. Dijital hayatına geçişin ilk yayını 1981'de olmuştur.

Güzel ülkemin hiç alışık olmadığı tarzda bir ansiklopedi kültürünün olduğunu kendime itiraf etmek biraz zor. Benim ilk ansiklopedi ile tanışmam çocuk yaşlarımda olmuştu. Hala ilk sahip olduğum ansiklopedi evimde duruyor. :)

Britanya Ansiklopedisi içerisinde biyografiler, makaleler, tezler ve daha bir çok hizmet bulundurmakta. Dijital ansiklopedi bir kuruluş olduğu için arkasında finansman desteği olarak sadece üyelikler ve bağışlar var.

Dijital Ansiklopedi’de 2 adet üyelik sistemi bulunmakta. Birisi yetişkinler diğer ise çocuklar için.

Yetişkinler için;

  • Britannica’nın editör ekibi tarafından oluşturulan güvenli bilgilerin keyfini çıkarın.

  • Spotify’ın sistemine benzer, siz okudukça, okuduğunuz yazılara benzer yazıların önerilemesi.

  • Büyük bir veri arşivi.! Dünyadaki her ulusa kapsamlı istatistikler sağlaması.

  • Britannica Online’a katkıda bulunmak ve Britannica editörlerine makale yorumlarınızı göndermek ve çalışmalarınızı yayınlama olanağı.!



Çocuklar İçin;

  • Eğitim materyalleri, makaleler ve videolar, okul müfredatıyla uyumludur.

  • Reklamsız bir ortam, çocukların ev ödevi yardımını güvenli bir şekilde alabilmeleri sağlama.

  • Etkileşimli oyunlar ve videolar ile yeni eğlenceli gerçekleri keşfettikçe çocuklarınızın özgüvenlerinin artması

  • Ek kaynaklar: bir sözlük, eş anlamlılar ve dünya atlası içerir!


Üyelik için : https://www.britannica.com/

Yukarıda bahsettiğim iki üyelik dışında bir de deneme üyelik bulunmakta. Ücretsiz deneme süresi ise 30 gün. Ücretsiz üyelik başlatabilmek için bir kredi kartı gerekli tabi. Otuz gün içerisinde istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.

Ücretlere gelmek gerekirse abonelik şeklinde bir hizmet veriliyor. Haliyle bu yıllık ödeme demek. Yıllık 79€ günlük ise 22¢(cent)’e tekabül etmektedir.

NOT: Bu yazının amacı en azından dünyada bir ansiklopedi kültürünün olduğunu ve yararlanmak isteyenlerin haberdar olması için yazdım.
Yazının gerçek yayımlandığı siteden okumak isterseniz
tıklayabilirsiniz.