Merhaba arkadaşlar,
İnternette sürekli bir yerlerde rast geliyorum. Adam diyor ki gamer'ım günde 15 saat pc başındayım vs. Bunu nasıl başarıyorlar?
Ben programlama yapıyorum 9. saatten itibaren gözlerim kan çanağına dönüyor.
Gittim en iyi monitor'u aldım en çok tavsiye edileni ama yine de sorun çözülmedi.
Şuan Mac Mini kullanıyorum. Yani işletim sistemi OS X, diğer taraftan monitor de Asus'un 23'' VX238H.
Anti-glare, eye care, mavi ışık filtresi şu an günümüzdeki göz sağlığı için yapılan çoğu teknoloji mevcut ama yine de gözler çok yoruluyor.
Arkadaşlar denemediğim yol kalmadı, ama yine de şu göz yorgunluğu sorununu bir şekilde çözemedim.
- Ekran çözünürlüğünü değiştirdim hepsini tek tek denedim, 1920 x 1080 (yazılar çok küçülüyor), 1600x900, 1280 x 720
(Zaten en küçüğü bu)
- Mavi ışık filtresiz denedim, 3. seviye getirdim hatta 4. seviyeye getirerek denedim yine de göz yorgunluğuna hiç bir faydası olmadı.
https://www.asus.com/Microsite/display/eye_care_technology/tr/
- Özel sehpa yaptırdım küçük masa diyebiliriz sırf monitor göz hizamın biraz aşağısında olsun diye(genelde böyle öneriyorlar) biraz fayda sağladıysa da yine de sorunu çözemedi.
- 20-20-20 kuralını uyguladım yine biraz faydası oldu ama yine de temel sorunu çözemedi.
Göz uzmanları sürekli olarak bilgisayar ya da cep ekranına bakan kişilerin 20 dakikada bir 20 saniyeliğine gözlerini ekrandan ayırıp 20 feet (6 metre) uzağa bakmalarını öneriyor.
- Şuanki mesafe 75cm(gözüm ile monitor arası uzaklık), ekranın 23'' olduğunu düşünürsek bu mesafe az mı fazla mı bunu bile bilmiyorum açıkçası. Bu mesafeyi mi değiştirmeliyim yoksa?
Yani sonuç olarak arkadaşlar bu sorunu bir şekilde çözmeyi başaramadım. Herşeyi denedim, daha küçük bir monitor satın almak hariç(19'' olabilir).
Sizce ne yapmalıyım? Daha küçük yeni bir monitor mu almalıyım? 23'' ve üzerine sahip olup, günde 10 saatlere yaklaşıp göz yorgunluğu hissetmeyen var mıdır? Ya da arkadaşlarınız da olabilir.
Diğer bir küçük ihtimal de Mac Mini var bende, monitor ise ASUS yani Apple ürünü değil sonuçta bu bir sıkıntı yaratıyor olabilir mi? Uyumsuzluk, göz yorgunluğu vs. ?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.