-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Wordpress açık kaynak kodlu olduğu, Blogger ise Google altyapısına sahip olduğu için kullanılıyor. Halihazırda bir blog sistemi projem var lakin şuan sadece yazı ekleme gibi basit özellikleri mevcut. Aklıma gelen onlarca özelliği kodlayamıyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Bilgisayar mühendisi öğrencisi
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
97, (%100)
Farklı sistem kullandığımda 2 gün içinde site hacklenince wordpress de kalmayı tercih ettim. O gün bu gündür bilinen forum scriptleri, wordpress ve blogger dan başka sistem kullanmıyorum. :)
Tabi özel projelerim için kendi yazdığım php scriptleri saymazsak :D
wpdenizi
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / E
-
Meslek
serbest
-
-
Ad Soyad
S** Ö**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
İnternette açılan her dört sitenin en az biri WordPress doğrudur, ama Blogger çok çok daha düşük bir paya sahiptir. İlk 5 arasına girme ihtimali bile çok düşük.
Hiç bir şey tesadüfle olmaz, en çok tercih edilen WordPress çünkü gerçekten her manada en iyisi o.
Dilediğiniz gibi geliştirip, her amaca uygun hale getirebilirsiniz. Bunu yaparken hiç bir kodlama bilgisine de gerek yoktur. Daha ne olsun, ayrıca SEO içinde en iyi kontrolü sağlayan platform olduğunu unutmamak lazım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
Memur
-
-
Ad Soyad
S** i**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Burada belirtilmemiş fakat belirtmek isterim ki, MediaWiki candır. WordPress halt etmiştir. Belirtilen tüm bu platformların tamamında eski bir yazınızı düzeltmek size elzem gelirken, kolay kategorilendirmesi ve tüm makaleler üzerinde kolay bir şekilde değişiklik yapılabilmesi, hiçbir işlem yapmadan Türkçe URL kullanılması, eklentilerinin çeşitliliği ile MediaWiki açık kaynağın damarıdır.
Tek sorunu (özellikle LUA yani bilgi kutusu eklentisi olan Scribunto ile kullanmak istediğinizde) ucuz hostlarda istediğiniz verimi alamazsınız. Hele hele üç - beş kişiden oluşan bir ekiple iş yapıyorsanız MediaWiki PHP açık kaynak CMS'ler içerisinde en güzel olanıdır.
MediaWiki ile blog yazabilir, ansiklopedik bilgiler (biyografi vb. dahil) içeren siteler oluşturabilir, bir "big data" çöplüğü yaratabilir, sözlük ya da resim veya video sitesi vb. oluşturabilirsiniz. Tek bir şablon yazarak, bunu binlerce sayfada kullanabilir, tarihlendirme, forum, tartışma alanlarını ya da oluşturduğunuz herhangi bir sayfayı başka bir sayfaya include (dahil) edebilirsiniz.
Durgun sular derin akar.
theredor
kötülerinsin sen dünya
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
blogger'ın zorluğundan ve sınırlarından usanıp bıktığım günden beri yıllardır wordpress kullanıyorum. İsterse wordpress altyapısından daha iyisi çıksın, fikrimi değiştiremez.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Arayüz & Grafik Tasarımcısı
-
-
Ad Soyad
K** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Wordpress çok esnek bir sistem. Farklı konseptler aman aman kod bilgisine sahip olmadan kolayca entegre edilebiliyor. Sürekli gelen güncellemeler ile de güvenlik açıkları -varsa- kısa sürede giderilebiliyor. Ama Wordpress'i el mecbur kullanan kişilerdenim. Daha iyisi olursa neden olmasın?
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Öğretmenlik
-
-
Ad Soyad
C** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Wp, lego gibi. İstediğin parçayı sök-tak. Ama takarken dikkat et çünkü her eklediğin parça siteyi ağırlaştırıyor. Sadelik isteyen için de çok sade temalar var. Her yerini kurcalayabildiğimiz için seviyoruz. Benim gibi hiç bilmeyen bile sağını solunu kurcalar.
Diğer yerler çok yabancı ve gerçekten iyi olsalar herhalde tutulurdu diye düşünüyorum.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Aruchan Blog
http://aruchan.net
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
CEO
-
-
Ad Soyad
D** B**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Wordpress açık kaynak kodlu olmasından dolayı sistemde değişikliklere müsaade ediyor. Böylece istediğin gibi modifiye edebiliyorsun.
Ucube
HAKKSIZSIN!
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-