İyi Akşamlar arkadaşlar
a)organik hit nedir onu biliyoruz fakat googlenin bir ziyaretciyi organik hit olarak algılaması nasıl gerçekleşiyor ?
b)Ve bu soruyu neden soruyorum ? Çünkü traffic artırma üzerine siteler ve ya programlar mevcut... bunlar bir şekilde google analytic'de organik hit olarak gösteriliyor... üzerine cografi locasyon + yöneldnirme(facebook twiter prie.. vb ve istediginiz bir siteden ismini girerek) sağlıyor.. seo search(anahtar kelime) araması üzerine çalışma yapanlar bile var.
sitelerin calısma mantıgı bir havuz oluşturup burdan bu havuzdaki insanlara kayıtlı siteleri göstermek::
bir diger çalışma methodu ise proxy (malum yerli isterseniz yabancı isterseniz dünya kadar proxy mevcut hatta youtube wiew artırmak icin sadece belli baslı sitelere girebilmeniz için başka sitelere giremiyorsunuz proxy satan şirketler var)
google bunları nasıl yiyor ?
2014 yılında aldıgım bir 18 dolara program vardı o zamanlar dolar 2,1 idi :D
cok fazla ugrasmadım attım bir köşeye ... bu gün onu çalıştırdım ve güncelemeler birikmiş..
yukarıdaki anlattıgım özelliklerin hepsi var fakat proxy mantıgı ile calısıyor.
istedigin siteden yönlendirme istedigin coğrafi lokasyon sitede kalma süresi vs vs
şeyler eklenmiş denedim.
google analytic bunları gösteriyor nasıl oluyor yandex metrika yutuyor youtube bunları yutuyor nasıl oluyor ?