Wordpress üzerine pratik kullanım bilgileri serisinde yeni bölüme hoş geldiniz arkadaşlar!
Wordpress kişisel olarak kullanılabilecek bir içerik yönetim sistemi olduğu kadar çok kullanıcılı bir platform haline getirilecek yeterli donanıma da sahiptir.
Bu konuda sizlere Wordpress altyapılı sitelerinizde nasıl kullanıcı ekleyeceğinizi hızlıca göstereceğim. Haydi lafı hiç uzatmayalım ve adımlara geçelim:
Wordpress Kullanıcı Ekleme
1. Adım
Wordpress yönetici panelimize girdikten sonra sol taraftaki menü çubuğunda yer alan "Kullanıcılar" butonuna tıklayarak kullanıcı yönetimi sayfası gidiyoruz. Bu sayfada halihazırda sitemizde kayıtlı bulunan kullanıcıların temel bilgilerini görebiliriz.
2. Adım
Yeni bir kullanıcı eklemek için aynı sayfa üst kısımda yer alan "Yeni Ekle" butonuna tıklıyoruz. (Yeni kullanıcı eklemek için sürekli kullanıcılar sayfasına gitmek zorunda değilsiniz. Sitenizin herhangi bir noktasındayken üst tarafta bulunan yönetici çubuğundaki "+ Yeni" butonun üzerine geldiğinizde açılan menüden "Kullanıcı" seçeneğine tıklayabilirsiniz. Bu şekilde doğrudan ve hızlıca yeni kullanıcı oluşturma formuna erişebilirsiniz.)
Açılan sayfada yer alan bilgileri aşağıdaki şekilde dolduruyoruz:
- Kullanıcı adı (gerekli): Hesap oluşturduğumuz kişinin giriş yaparken kullanacağı ve sitenin bazı noktalarında görünebilecek kullanıcı adı. (Türkçe karakter kullanmadan)
- E-posta (gerekli): Hesap oluşturduğumuz kişinin siteden gelen bildirimleri (site güncellemeleri, yazı yorum bildirimleri, şifre sıfırlama bağlantısı, yeni hesap bildirimi vb.) alabilmesi için geçerli ve doğru bir mail adresi.
- Ad & Soyad: Hesap oluşturduğumuz kişinin adı ve soyadı.
- İnternet sitesi: Hesap oluşturduğumuz kişinin varsa internet sitesi (zorunlu değil).
- Parola: Hesap oluşturduğumuz kişi için dilersek buradan kendimiz parola oluşturabiliriz. Ancak en güvenlisi ve en sağlıklısı kullanıcının kendi parolasını oluşturmasıdır. Zaten kayıt yapıldığında şifre belirlemesi için kişiye otomatik bir eposta gönderilmektedir.
- Rol: Kullanıcının sitedeki rolünü belirliyoruz.
Önemli bir not: Eğer kullanıcı sadece içerik üretsin istiyorsanız "Yazar" yerine "İçerik sağlayıcı" rolünü vermeniz çok daha doğru olur. "Yazar" rolüne sahip kullanıcıların yetkileri sadece yazı yazmakla sınırlı değildir. Yazardan da geniş yetkiler için "Editör", sitede tüm yönetici araçlarına erişebilmesi için ise "Yönetici" rolünü verebilirsiniz. Eğer sitede içerik üretme ve yönetici araçlarına erişme gibi hiçbir yetkisi olmasın ancak yorumlarda bilgileri görünsün, bazı kısıtlı içeriklere erişebilsin isterseniz "Abone" rolünü seçebilirsiniz.
- Kullanıcı bildirimi gönder: Kullanıcının hesabıyla ilgili bilgileri alabilmesi için bu seçeneği işaretliyoruz.
Bu adımlardan sonra "Yeni Kullanıcı Ekle" butonuna basmanız yeterlidir. Kayıt işlemi tamamlandığı anda kullanıcının e-posta adresine otomatik olarak bildirim maili gönderilecektir. Hayırlı olsun :)
Hepinize bol katılımlı, mutlu bloglamalar!