lostyazilim
tr.link

Organ Bağışı Hakkında

16 Mesajlar 1.844 Okunma
lstbozum
tr.link

Stores Stores WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 30.03.2017
    • Yaş/Cinsiyet 27 / E
    • Meslek Öğrenci
    • Konum Hatay
    • Ad Soyad A** T**
    • Mesajlar 1500
    • Beğeniler 75 / 531
    • Ticaret 55, (%98)
    zaten böyle bir düşüncem vardı. Geçen yıl okul kütüphanesinde ders çalışırken kalemim bitti. Aşağıda da organ bağışı standı vardı. Tüm organlarımı bağışladım karşılığında kalem alıp ders çalışmaya devam ettim :D

Açıkçası bence kesinlikle herkesin onaylaması gereken bir olay.

wmaraci
    reklam

kelebek kelebek WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 11.05.2013
    • Yaş/Cinsiyet 32 / E
    • Meslek Geliştirici
    • Konum Malatya
    • Ad Soyad E** K**
    • Mesajlar 3142
    • Beğeniler 60 / 764
    • Ticaret 5, (%100)
    Organlarınızı isterseniz bağışlaya bilirsiniz fakat ailenizin veya eşinizin izni alınmadan bağış işlemi olmuyor diye biliyorum. O nedenle bağışlama başvurusunda bulunup bulunmamanız çok önemli değil.

Dijiseo Dijiseo Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
    • Üyelik 04.07.2015
    • Yaş/Cinsiyet 25 / E
    • Meslek Copywriter
    • Konum Çanakkale
    • Ad Soyad İ** B**
    • Mesajlar 1159
    • Beğeniler 394 / 299
    • Ticaret 17, (%94)
    kelebek

Hocam eğer kendiniz verecekseniz 2 kişi ile gidip başvurmanız yeterli. Bu iki kişinin kim olduğu önemli değil.

Beyin ölümü gerçekleştikten sonra ise izin verseniz bile aileye soruluyor tekrardan.

kelebek kelebek WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 11.05.2013
    • Yaş/Cinsiyet 32 / E
    • Meslek Geliştirici
    • Konum Malatya
    • Ad Soyad E** K**
    • Mesajlar 3142
    • Beğeniler 60 / 764
    • Ticaret 5, (%100)
    Evet hocam bende o yüzden başvurmanın gereksiz olduğunu söyledim. Her halükarda ailenin izni gerekiyor.

wmaraci
    wmaraci

VipTema VipTema Vip Tema Web Tasarım Kullanıcı
    • Üyelik 29.06.2011
    • Yaş/Cinsiyet 37 / E
    • Meslek Vip Tema Web Tasarım A.Ş.
    • Konum Tekirdağ
    • Ad Soyad Ö** I**
    • Mesajlar 1393
    • Beğeniler 704 / 703
    • Ticaret 21, (%100)
    Organ bağışına teşvik niteliğinde olabilir. Şöyle bir olay geçti başımızdan 3 ay kadar önce. Annem 3.kattan düştü. Düşme olayları adli vaka sayılıyor. Annemin hipertansiyona bağlı düşmeden önce beyin kanaması geçirdiği anlaşılsa da otopsi şart koşuldu. 13 günlük yaşam mucadelesinde hep yanındaydım. 13. Gün beyin ölümü gerçekleştiğinde çalışan tek organ kalp olduğundan. Bize organ bağışı teklifi sunuldu. Başta sıcak bakmadık. Çünkü cenazeyi ne şekilde alacağınızı bilmiyor ve o an kötü şeyler canlanıyor kafanızda. Ardından bize annenize otopsi yapılacağını bunun için de 3 ayrı bölgeden gelişi güzel girileceğini söylediler. Eğer organ bağışı yaparsak bunun bir ameliyat gibi olacağını sadece bağış yapılan organların alınacağı söylendi. Bozuldugum taraf şu biz bu ana kadar doktor pesinde bilgi alabilmek için fakülte icerisinde dört dolanirken sorumlu doktor, teklifini kabul ettiğimizde bizi hastanede kendi buldu, cebimizi aradi, kantindeysek ayagimiza geldi vs.. bu ilgiyi daha öncede beklerdim bu kadar olmasa da.
    Olumlu tarafı ise şu;
    Son bir iyilik yapmış oluyorsunuz onun adına, iki kisiye hayat verdi.
    Cenaze sureci boyunca yikama islemlerinden tutunda nakil islemlerine kadar sorunsuz yardimci oldular.
    Her gelisen surec hakkinda bilgilendirdiler
    Otopsi yapilmadi normal el kadar bir kesi ile ameliyat yapilarak organlar alindi.
    Insani muamele gördü.
    Ek olarak sizi haber yapiyorlar tesvik için ulusal kanalda, ancak siz izin verirseniz. Bununda yapilmasina onay verdik isi magazinsel boyuta dönüştürmeden bu haberden etkilenerek organ bagisi yapmaya karar verecek insanlari olumlu yönde tesvik etmek için.
    Sonuc organ bagisi yapin derim. Ama keske organ bagisina karar verdiginiz surecte gosterilen muamele ile ölmeden önce hastahanelerimizde gösterilen muamele aynı olsa...
    Creatingz

kişi bu mesajı beğendi.

ilkayy ilkayy ucrmyslnmsmdstgmdeanldm Kullanıcı
    • Üyelik 21.09.2012
    • Yaş/Cinsiyet 29 / E
    • Meslek N/A
    • Konum Diğer
    • Ad Soyad İ** G**
    • Mesajlar 1439
    • Beğeniler 372 / 373
    • Ticaret 20, (%100)
    Çok oldu bağışlayalı, ben öldükten sonra çürüyeceğine umut olsun insanlara, bu bağışlamayanlara sesleniyorum özgür iradeniz karışmak olmaz lakin insanın başına gelmeden bu durumun ne kadar hassas olduğunu bilmiyorsunuz. Umarım kimsenin başına gelmez gelirse eğer o anki çaresizliğinizle başbaşa kalırsınız.

Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al