-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
55, (%98)
zaten böyle bir düşüncem vardı. Geçen yıl okul kütüphanesinde ders çalışırken kalemim bitti. Aşağıda da organ bağışı standı vardı. Tüm organlarımı bağışladım karşılığında kalem alıp ders çalışmaya devam ettim :D
Açıkçası bence kesinlikle herkesin onaylaması gereken bir olay.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Geliştirici
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Organlarınızı isterseniz bağışlaya bilirsiniz fakat ailenizin veya eşinizin izni alınmadan bağış işlemi olmuyor diye biliyorum. O nedenle bağışlama başvurusunda bulunup bulunmamanız çok önemli değil.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Geliştirici
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Evet hocam bende o yüzden başvurmanın gereksiz olduğunu söyledim. Her halükarda ailenin izni gerekiyor.
VipTema
Vip Tema Web Tasarım
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Vip Tema Web Tasarım A.Ş.
-
-
Ad Soyad
Ö** I**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Organ bağışına teşvik niteliğinde olabilir. Şöyle bir olay geçti başımızdan 3 ay kadar önce. Annem 3.kattan düştü. Düşme olayları adli vaka sayılıyor. Annemin hipertansiyona bağlı düşmeden önce beyin kanaması geçirdiği anlaşılsa da otopsi şart koşuldu. 13 günlük yaşam mucadelesinde hep yanındaydım. 13. Gün beyin ölümü gerçekleştiğinde çalışan tek organ kalp olduğundan. Bize organ bağışı teklifi sunuldu. Başta sıcak bakmadık. Çünkü cenazeyi ne şekilde alacağınızı bilmiyor ve o an kötü şeyler canlanıyor kafanızda. Ardından bize annenize otopsi yapılacağını bunun için de 3 ayrı bölgeden gelişi güzel girileceğini söylediler. Eğer organ bağışı yaparsak bunun bir ameliyat gibi olacağını sadece bağış yapılan organların alınacağı söylendi. Bozuldugum taraf şu biz bu ana kadar doktor pesinde bilgi alabilmek için fakülte icerisinde dört dolanirken sorumlu doktor, teklifini kabul ettiğimizde bizi hastanede kendi buldu, cebimizi aradi, kantindeysek ayagimiza geldi vs.. bu ilgiyi daha öncede beklerdim bu kadar olmasa da.
Olumlu tarafı ise şu;
Son bir iyilik yapmış oluyorsunuz onun adına, iki kisiye hayat verdi.
Cenaze sureci boyunca yikama islemlerinden tutunda nakil islemlerine kadar sorunsuz yardimci oldular.
Her gelisen surec hakkinda bilgilendirdiler
Otopsi yapilmadi normal el kadar bir kesi ile ameliyat yapilarak organlar alindi.
Insani muamele gördü.
Ek olarak sizi haber yapiyorlar tesvik için ulusal kanalda, ancak siz izin verirseniz. Bununda yapilmasina onay verdik isi magazinsel boyuta dönüştürmeden bu haberden etkilenerek organ bagisi yapmaya karar verecek insanlari olumlu yönde tesvik etmek için.
Sonuc organ bagisi yapin derim. Ama keske organ bagisina karar verdiginiz surecte gosterilen muamele ile ölmeden önce hastahanelerimizde gösterilen muamele aynı olsa...
1 kişi bu mesajı beğendi.
ilkayy
ucrmyslnmsmdstgmdeanldm
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
N/A
-
-
Ad Soyad
İ** G**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Çok oldu bağışlayalı, ben öldükten sonra çürüyeceğine umut olsun insanlara, bu bağışlamayanlara sesleniyorum özgür iradeniz karışmak olmaz lakin insanın başına gelmeden bu durumun ne kadar hassas olduğunu bilmiyorsunuz. Umarım kimsenin başına gelmez gelirse eğer o anki çaresizliğinizle başbaşa kalırsınız.