Eğer bu sorunlar veya bunların dışında sorunlarınız varsa bu listedeki 5 web servisini kullanarak, ihtiyacınızı pratik biçimde halledebilirsiniz. Özellikle yeni kanların bu araçlardan fazlasıyla faydalanabileceğini düşünüyorum (çünkü PS’ye bir kıllığım olmamasına rağmen hala bazılarını zaman kazanmak için kullanıyorum):
- Image Blur (Web)
Bir ekran altınısı veya fotoğrafı iş arkadaşlarınızla paylaşırken, size ait hassas bilgileri gizlemek istemeniz en doğal hakkınızdır. ImageBlur sadece bu iş için geliştirilmiş kullanışlı bir araç. Sürükle bırak yöntemiyle görseli ImageBlur ile paylaştıktan sonra: sansürlemek (blur) istediğiniz alanı seçip, sansür şiddetini belirlemeniz yeterli olacaktır. Sansürlenmiş fotoğrafınızı doğrudan indirebilirsiniz.
- Screely (Web)
Bazı keskin takıntılara sahip olmak, uzun vadede faydanıza olabilir. Screely, ekran görüntülerinize sihirli bir görünüm kazandırmanıza yardımcı oluyor. Peki, bunu nasıl sağlıyor? Aldığımız ekran görüntüsünü daha güzel görünmesi için hoş ve sade renkli bir arka planın üzerine yerleştiriyor. Bununla da kalmayıp, isterseniz görüntüye pencere (sadece macOS tarzı) veya web tarayıcısı görünümü kazandırmanızı sağlıyor.
Ekran görüntülerinizin daha özenli durmasını istiyorsanız veya ticaret ilanı gibi yerlerde kuru kuruya görünmesi içinizdeki sanatçı ruhunuza ters düşüyorsa, Screely’den faydalanabilirsiniz. Hala aktif olarak kullandığım bir araç olan Screely’i seveceğinize eminim. (İçerikteki görselleri de Screely ile hazırladım)
- AddText (Web, Android, iOS)
Bir fotoğraf veya resmin üzerine yazı eklemenin hepiniz için çocuk oyuncağı olduğunu biliyorum ama bir gün AddText’e ihtiyacınız olabilir. AddText neredeyse tüm cihazlarda kullanabileceğiniz basit bir fotoğraf editörü.
Bu editör yardımıyla görüntünün istediğiniz yerine hoş bir metin eklemesi yapabilir, boyutlandırabilir ve kolayca hizalandırabilirsiniz. PS ile uğraşamayacağınız ve Paint’den daha profesyonel eklemeler yapmanız gerektiğinde AddText’e bence bir şans vermelisiniz.
Social Image Resizer Tools, özünde sapına kadar bir fotoğraf kırpma aracı olsa da daha kutsal bir amaca hizmet ediyor. Neredeyse tüm popüler sosyal medya siteleri için her tipte görseli kesmenize (crop) yardımcı oluyor. Sürekli güncel tutulan Social Image Resizer Tools’ı sakın hor görmeyin. Kendisi örneğin “Facebook’da profil fotoğrafı boyutu kaçtı?” gibi bunalımlardan sizi kurtarabilir. Kırpma amacıyla kullanmasınız bile en azından bu güncel verileri öğrenmek adına Social Image Resizer Tools’u zaman zaman kullanmak isteyebilirsiniz.
BIRME, aynı anda çoklu olarak görüntü boyutlandırmanıza ve isimlendirmenize yardımcı oluyor. Benzer özelliklere sahip olsa bile birden fazla dosyayı Photoshop ile boyutlandırmak bazen ciddi zaman kaybına neden olabiliyor. BIRME hem boyutlandırma hem yeniden isimlendirme işin sizin için bir çırpıda hallediveriyor.
BIRME’nin daha birçok ince güzelliği var. Mesela görüntüleri en boy oranını baz alarak yeniden boyutlandırabiliyor. Ya da isterseniz belli başlı sıkıştırma ve dosya formatlarıyla birlikte operasyonu tamamlayıp, tüm dosyaları bir ZIP arşivi olarak indirmenize yardımcı oluyor.
Özünde hepsi basit işler yapıyor olsa bile yeni başlayanlar ve işlerini otomatikleştirmek isteyen arkadaşların bu araçlardan faydalanabileceğini düşünüyorum.
Sizin de böyle etinden, sütünden ve yününden faydalandığınız araçlar var mı?