lostyazilim
tr.link

Bölgesel Yönlendirme Tercihiniz

5 Mesajlar 630 Okunma
acebozum
tr.link

sworks sworks WordPress Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
Merhabalar,

Wordpress siteme Türkiye'den gelen ziyaretçilerin direk anasayfaya, yurtdışından gelen tüm ziyaretçilerin ise siteadi.com/en versiyonuna yönlendirilmesini istiyorum.

Bu konuda birkaç yöntem mevcut fakat en hızlı ve SEO için uygun olanından emin değilim.

Siz bu bölgesel yönlendirmede hangi yöntemi tercih ediyorsunuz acaba?

wmaraci
reklam

ONE ONE Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 16.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Web hizmetleri - SEO
  • Konum Adana
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 427
  • Beğeniler 8 / 154
  • Ticaret 11, (%82)
Ben ve müşterilerim olarak kesinlikte tarayıcı dili yönlendirmesi tercih ediyoruz. Seo bakımından zararı bırakın yarar sağladığını görüp bu şekilde yorumluyoruz. Unutmayın ki Google botlarınında bir tarayıcı dili bulunuyor. Amerika'da sunucuda bulunan amerikan ipli bir bot sitelerimizi tarayıcı dili Türkçe seçilerek tarıyor.
sworks

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
ONE Teşekkürler yorumunuzu paylaştığınız için :)

Fakat '' Amerika'da sunucuda bulunan amerikan ipli bir bot sitelerimizi tarayıcı dili Türkçe seçilerek tarıyor. '' burayı tam anlayamadım.

Siteadi.com/en şeklinde İngilizce bir site oluşturdum. Google bunu İngilizce taramayacak mı acaba?

ONE ONE Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 16.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Web hizmetleri - SEO
  • Konum Adana
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 427
  • Beğeniler 8 / 154
  • Ticaret 11, (%82)
Tabiki tarayacak ancak hedeflemenizi Türkiye olarak seçmemenizi ve iki ayrı sitemap oluşturmanızı önermekteyim. İki farklı site olarak düşünün. Aynı alan adında iki farklı site mantığı ile ilerliyor. Google listelemelerinde temel kriteri dil. Arama yapan insanın dilinde sonuç göstermeye odaklı. Sitemizin İngilizce kısmını farklı indexliyor Türkçe kısmını farklı
sworks

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
ONE Peki bu tarayıcı diline göre yönlendirmeyi eklenti ile mi yaptınız acaba?

Ben Wordpress multi-site ağı kurarak hem siteadi.com (Türkçe) hem de siteadi.com/en (İngilizce) şeklinde iki siteyi de kontrol ediyorum. SEO için ise normal iç SEO yöntemleri (Yoast, site optimizasyonu, resim sıkıştırma vs.) dışında sadece header a hreflang kodlarını ekledim. Fakat sitemap üzerinden çift dil olduğunu belirtmedim. Header'de bulunan Hreflang etiketleri yeterli olacağını düşündüm. Yani iki siteninde sitemap'ı farklı durumda.

Tek yapmam gereken yönlendirme kaldı onda da işin içinden çıkamadım. Açıkcası eklenti kullanmak istemiyorum bu yüzden düzgün bir kaynak bulamadım konu ile ilgili.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al