Merhabalar. HTML'de bir select kutusu hazırladım ve yanına submit ekledim. Şöyle bir fonksiyon çalıştırmak istiyorum mesela seçim kutusunun içine eklediğim tüm option'lara bir link ve bir id verdim. Submit e tıklayınca (onclick), seçili id deki linki yeni sekmede açsın.
woakazam Hocam bunu html'e mi ekleyeceğim? Mesela kutunun içinde 150 tane option var ve her birinin linki ayrı bunu ayrı bir php olarak mı ekleyeceğim yoksa <script> </script> tagları arasına alıp Submit e onclick şeklinde mi ekleyeceğim?
function openInNewTab(url) { var newTab = window.open(url, '_blank'); newTab.focus(); }
$("#btn").click(function(){ var val = $("#select").val(); openInNewTab(val); });
});
1 adet .js dosyası oluştur. jQuery dahil ettiğin satırdan sonra oluşturduğun .js dosyasını dahil et.
#btn => Butona verdiğin ID. Örneğin butonun olduğunu farz edelim. O zaman parantez içini "#btn-go" olarak değiştireceksin. ID neyse # işaretinden sonra onu yazacaksın yani.
#select => Yine butondaki gibi ID değeri ne ise onu gireceksin # işaretinden sonra.
mxaksoy Hocam bu yazdığınızı butona eklersem tek 1 link açıyor optiona eklersem de onu seçer seçmez açıyor. 150 kadar option var önce seçip sonra submite tıklayınca açmasını istiyorum.
woakazam Hocam dediğinizi birebir yaptım submit e tıklayınca bulunduğum sekme url'inin sonuna =www.siteadi.com olarak eklediğim linki koyuyor yani ayrı bir sekmede link olarak açmıyor.
mxaksoy Hocam Bilal'e anlatır gibi anlatır mısınız rica etsem :D Çorba oldu. Sadece sizin dediğinizi yapıyorum woakazam hocamın dediğiyle çakışıyor. İnanın bu konuda tek kromozomluyum.