freelance iş ilanları

League of Legends [LoL]

18 Mesajlar 5.576 Okunma
lstbozum
smsonayhizmeti

Riza Riza 1337 @ trendyol Kullanıcı
  • Üyelik 28.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek 1337
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad R** S**
  • Mesajlar 1843
  • Beğeniler 1008 / 403
  • Ticaret 21, (%100)



[SIZE=4]League of Legends Hakkında[/SIZE]

League of Legends(LoL) Riot Games tarafından geliştirilen ve yayımlanan gerçek zamanlı strateji oyunudur. Oyun Warcraft III haritası olan Defense of the Ancients örnek alınarak yapılmıştır. Oyun 27 Ekim 2009 yılında piyasaya çıkmıştır.
[COLOR=Red]
Haritalar
[/COLOR]

Oyunda 2 farklı oyun tarzı sağlayan toplam 3 adet harita vardır.

[COLOR=DarkRed]Summoners Rift[/COLOR]

Summoners Rift haritası, Warcraft III haritası olan Defense of the Ancients örnek alınarak yapılmıştır. Çok sayıda benzerlikler göstermektedir. Bu harita League of Legends oyununun en çok oynandığı ve turnuvaların yapıldığı ana haritadır. Ayrıca bu haritada yapay zeka kahramanlarını takımlara ekleyebilir veya yapay zekaya karşı oynayabilirsiniz.

Haritada en fazla beşer kişi olmak üzere eşit sayıda oyuncusu olan "mavi takım" ve "mor takım"ın savaştığı haritadır. Haritanın sol alt köşesinde mavi, sağ üst köşesin mor takım bulunmaktadır. İki takımın ana üslerini birbirine bağlayan toplam 3 adet yol bulunmaktadır. (Top lane - Üst yol, Middle lane - Orta yol, Bottom lane - Alt yol) Her yol üzerinde iki takımında üçer adet kule ve önleyici (inhibitor) bulunmaktadır. Kuleler rakip takım oyuncularnın kendilerini savunmaları için büyük avantaj sağlamaktadır. Önleyicilerin yıkılması ise karşı tarafın saldırı gücünü arttırmaktadır. Önleyici yıkıldığı zaman yıkan takımın yaratıklarına (Creep) ek olarak her tur mega yaratık (Mega Creep) ilave olarak gelmektedir. Eğer her yoldaki önleyiciler yıkılırsa her yoldan ikişer adet mega yaratık gelmeye başlar. Takımların ana üslerinin merkezinde Nexus binalası ve bu binayı koruyan 2 adet kule (Nexus Towers) bulunmaktadır. Karşı takımın Nexusunu yıkan takım oyunu kazanır.

Haritada bulunan 3 yol üzerindende belli aralıklarla yaratıklar (Creeps) gelmektedir, her takım 3 yol üzerinden gelen yaratıkları veya düşman kahramanlarını öldürerek para ve tecrübe kazanırlar. Yol üzerindeki kendi kulelerini koruyup karşı tarafın kulesine olabildiğince zarar vermeye çalışırlar. Ayrıca para ve tecrübe kazanmak için üç yolun arasında bulunan ormanda (Jungle) tarafsız yaratıkları (Neutral Monsters) öldürebilirler. Bazı tarafsız yaratıklar para ve tecrübe yanında ekstra özelliklerde vermektedir;

[COLOR=DarkRed]The Twisted Treeline[/COLOR]

The Twisted Treeline haritası Summoners Rift haritasıyla benzer özellikler taşımaktadır, ancak yapay zekaya karşı oyun bulunmamaktadır.

Haritada en fazla üçer kişi olmak üzere eşit sayıda oyuncusu olan sol tarafta mavi takım ve sağ tarafta mor takımın savaştığı haritadır. Takımların ana üslerini birbirine bağlayan 2 adet yol bulunmaktadır. (Top lane - Üst yol, Bottom lane - Alt yol) Yolların herbirinde ikişer adet kule (tower) ve önleyici (inhibitor) bulunmaktadır. İki yoldanda belli aralıklarla yaratıklar gelmektedir, karşı tarafın önleyicisi yıkılınca o yoldan mega yaratık (Mega Creep) ilave olarak gelmektedir. Her takımın ana üssünde Nexus binası ve bunu koruyan kule bulunmaktadır. Karşı tarafın Nexusunu yıkan takım oyunu kazanır.

Haritanın üst tarafında ve iki yolun arasında bulunan ormanda (Jungle) tarafsız yaratıklar (Neutral Monsters) bulunmaktadır. Bu yaratıklar öldürülünce para ve tecrübe vermektedir, bazıları ekstra özelliklerde vermektedir;

[COLOR=Red]Kahramanlar
[/COLOR]
Oyunda 98 farklı kahraman bulunmaktadır[4] ve belirli aralıklarla yeni kahramanlar eklenmektedir. Her kahramanın oyun kendi özgü dörder adet yeteneği bulunmaktadır. Bu yetenekleri ve kahramanların özellikleri doğrultusunda kahramana eşya alınarak kahraman yapılandırılır. Kahramanlar üç faklı şekilde yapılandırılırlar;
Saniye başına hasar

Saniye başına hasar (DPS - Damage Per Second) kahramanlarının yapılandırılırken 5 özelliğin bazıları güçlendirilir. Bunlar fiziksel atak gücü (AD - Attack Damage) , kritik atak şansı (Critical Strike Chance), saldırı hızı (AS - Attack Speed), can çalma (Life Steal) ve rakibinin zırhını düşürme(Armor Penetration)dir. Neredeyse her DPS kahramanda fiziksel atak gücü, saldırı hızı ve can çalma geliştirilir, diğer ikisi opsiyoneldir.

Saniye başına hasar kahramanlarında amaç düşmana kısa sürede en fazla fiziksel hasarı vermektir. Bunun için karakterin fiziksel atak gücü arttırılır, ve saniyede daha fazla vuruş yapabilmesi içinde saldırı hızı arttırılır. DPS kahramanlarının yapılandırılmalarında genellikle kritik hasarda kullanılır. Kritik hasar tek seferde rakibinize 2 katı güçte vuruş yapmanızı sağlar, rakibinize kritik vuruş yapabilmeniz için kritik atak şansınızı arttırmanız gerekmekedir. Rakibinize yaptığınız vuruşunuzun etkisi rakibinizin zırhına oranla azalır, bunun için rakibinin zırhını düşürme ile rakibin zırhı azaltılır. Yapılan bütün yapılandırma saldırı amaçlı olduğu için savaşlarda uzun süreli hayatta kalabilmesi için savaşlarda fazla hasar almıyacağı yerlerde durur ve can çalma kullanarak azalan canını tekrar artırır. Can çalma yaptığınız vuruşun belli bir kısmının sizin can puanınıza eklenmesini sağlar.

[COLOR=Red]Yetenek gücü[/COLOR]

Yetenek gücü (AP - Ability power) yapılandırılmasında 5 özelliğin bazıları güçlendirilir. Bunlar yetenek gücü, büyü puanı (Mana), yetenek süresi azaltma(Cooldown Reduction), can çekme (Spell Vamp) ve rakibin büyüye dayanıklılığını düşürme (Magic Penetration). Her AP kahramanda Yetenek gücü geliştirilir, diğerleri opsiyoneldir ancak çoğu zaman AP kahramanlarının 4 özelliğide geliştirilir.

Yetenek gücü kahramanlarında amaç kahramanın yeteneklerinin vuruş gücünü maksimuma çıkartmaktır. Yeteneklerin hasarının artması için karakterin "yetenek gücü" arttırılır. Kahramanlar (birkaçı hariç) yeteneklerini kullanmaları için "büyü puanı"na ihtiyaç duyarlar, hasarlarını yetenekleriyle verdikleri için diğer kahramanlara oranla daha çok yetenek kullanırlar bunun için ekstradan "büyü puan"ına ihtiyaç duyarlar ayrıca azalan "büyü puan"larını arttırmak içinse "büyü puanı yenileme"lerini (Mana Regen) arttırabilirler. Her yetenek kullanıldıktan sonra tekrar kullanabilmek için belli bir süre beklemek zorundalar, bu bekleme süresini azaltmak içinse "yetenek süresini azaltma"ları gerekmektedir. AP kahramanlarının verdikleri hasar rakibin "büyüye dayanıklılığına"(Magic Resist) oranla azalır, bunun içinde büyüye dayanıklılığını düşürme ile hasarlarını arttırabilirler. Genellikle AP kahramanlarının canları az olmaktadır, DPS kahramanları gibi canlarını arttırmak için can çekme (Spell Vamp) kullanırlar, bu sayede savaşlarda daha uzun süre ayakta kalabilirler.

[COLOR=Red]Tank
[/COLOR]
Tank kahramanlarının yetenekleride karakter özellikleride defansiftir ve yapılandırmalarında 5 temel özelliklerini güçlendirirler. Bunlar can (HP - Hit Point veya Health), zırh (Armor), "büyüye dayanıklılık" (Magic Resist), "can yenilme" (Health Regen) ve alan etkisi (Aura). Her tank kahraman canını arttırır, karşı tarafın saldırı durumuna göre zırh ve büyüye dayanıklılıklarını arttırırlar, bazı tanklar opsiyonel olarak can yenilenmelerini ve alan etkilerini arttırırlar.

Tankların essas amacı rakip takımın saldırılarını üzerine çekerek takım arkadaşlarının hasar görmelerini engeller. Tankların savaşta uzun süre ayakta kalabilmeleri için canlarını kesinlikle arttırırlar, daha sonra karşı tarafın durumuna göre defanslarını geliştirirler. Rakibin DPSlerine göre zırh, APlerine göre büyüye dayanıklılığı arttırılır. Daha sonra isteğe bağlı olarak can yenileme alırlar. Tanklar yapılandırmaları sırasında alan etkilerinide kullanırlar. Savaşın tam ortasında yer alacakları için aldıkları alan etkileri defansif veya ofansif olabilir. Defansif alan etkileriyle kendi takımının saldırı hızı, hareket hızı veya zırhı gibi çeşitli özelliklerini arttırabilir, ofansif alan etkileriyle karşı takıma alan hasarı verebilir veya saldırı hızı, büyüye dayanklılığı gibi özelliklerini azaltabilir.

[COLOR=Red]Destek[/COLOR]

Destek (Support) kahramanlarının özelliği takımındaki arkadaşlarını desteklemektir. Destek kahramanları bir çeşit AP kahramanlarıdır. Ancak yetenekleri saldırı amaçlı değildir. AP kahramanları gibi yapılandırmaları 3 temel özelliğe dayanır; yetenek gücü (AP - Ability power), büyü puanı (Mana) ve yetenek süresi azaltma(Cooldown Reduction).

Destek kahramanlarının özellikleri AP kahramanları gibi yetenekleridir. Yeteneklerin gücünü arttırmak için yetenek gücünü arttırırlar. Daha sık ve devamlı yetenek kullanmak için büyü puanınlarını arttırıp ve yetenek süresi azaltırlar. Yetenekleri takım arkadaşının canını veya hareket hızını arttırmak, diriltmek veya rakibi yavaşlatıp, büyü yapmasını engellemek gibi çeşitli şekillerdedir.

[COLOR=Red]Hibrid[/COLOR]

Hibrid (Hybrid) kahramanları yukarıdaki 3 çeşit kahramanın (DPS, AP, Tank) 2 çeşidinin aynı anda geliştirilmesiyle oluşurlar. Ortak özellikleri pek yoktur, gelişimleri kahramana göre değişiklik göstermektedir. Örnek olarak Kayle hibrid bir kahramandır, DPS veya AP özellikleri geliştilir. Ancak Guinsoo's Rageblade, Malady ve Trinity Force gibi hibrid eşyalarla iki özelliği aynı anda geliştirilirse Kayle oyunda çok daha etkili olur.

[COLOR=Red]Sistem Gereksinimleri [/COLOR]

Minimum Sistem Gereksinimleri


    [*]2 GHz İşlemci
    [*]Win XP için 1 GB RAM
    Win 7/Vista için 2 GB RAM
    [*]2 GB Sabit disk alanı
    [*]Shader 2.0 destekli ve DirectX 9.0c destekli ekran kartı
    [*]Windows XP,Win 7 veya Vista

Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri


    [*]3 GHz İşlemci
    [*]Win XP için 2 GB RAM
    Win 7/Vista için 4 GB RAM
    [*]6 GB Sabit disk alanı
    [*]GeForce 8800 veya eşdeğeri GPU
    DirectX 9.0c destekli 512+MB ekran kartı
    [*]Windows XP,Win 7 veya Vista

[SIZE=1]
[/SIZE]

[SIZE=1]Hakkında Kaynak : Vikipedi[/SIZE]


[CENTER][COLOR=Red][SIZE=4]WMAracı LoL Oyuncuları

[/SIZE]
[/COLOR] Eğer aranızda LoL oynayan var ise , oynadığı champ'ı , server'i ve nickini yazarlarsa beraber oynayabiliriz :)

EU West



EU Nordic

[COLOR=Red]Ichimaru[/COLOR] - Hertürlü AD Carry , Offtank akarız

East



[SIZE=4][COLOR=Red]Karakter Gelişimi[/COLOR][/SIZE]

Karakter gelişimi hakkında detaylı bilgiyi www.mobafire.com'dan edinebilirsiniz.




[/CENTER]
 

 

1337
wmaraci
reklam

GencBeyinler GencBeyinler WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Konum
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 21
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
NA-KissMyAss3-Main: Mordekaiser Favori Karakterim:Draven
 

 

Batuhan Batuhan Kendine webmaster Kullanıcı
  • Üyelik 08.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 3455
  • Beğeniler 783 / 1009
  • Ticaret 1, (%100)
Ben şu aralar MMORPG rayışı içindeyim, şimdi indiriyrum bakalım, güzelse devam edicem :)
 

 

Orkunx Orkunx Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 681
  • Beğeniler 208 / 148
  • Ticaret 6, (%100)
Arkadaşım bu tam olarak MMORPG sayılmaz.Warcraft III'ü biliyorsan ondaki Dota haritasının oyununu yapmışlar sadece.Ama eğlenceli oyun denemeye değer :)
 

 

wmaraci
wmaraci

  • Üyelik 20.09.2024
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Konum
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar
  • Beğeniler /
  • Ticaret , (%)
Master Yii ve Jax benim adamlarımdır :D
 

 

Riza Riza 1337 @ trendyol Kullanıcı
  • Üyelik 28.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek 1337
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad R** S**
  • Mesajlar 1843
  • Beğeniler 1008 / 403
  • Ticaret 21, (%100)

duzceli81 adlı üyeden alıntı

Master Yii ve Jax benim adamlarımdır :D


Jax kullanamıyorum ben ya :D Yi den başka oynaymaıyorum şuan :D Ama yi yi hem AD hem AP olarak kasarım hiç sorun değil :cool: :D Yeni başladım bikaç eksiğim olabilir :p :p
 

 

1337

  • Üyelik 20.09.2024
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Konum
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar
  • Beğeniler /
  • Ticaret , (%)
Jax ı zaten hemen kullanamazsın çok oynaman gerek :) Master'a AP dizilebilir fakat ben AD diziyorum daha iyi oluyor :)
Riza

kişi bu mesajı beğendi.

Riza Riza 1337 @ trendyol Kullanıcı
  • Üyelik 28.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek 1337
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad R** S**
  • Mesajlar 1843
  • Beğeniler 1008 / 403
  • Ticaret 21, (%100)

duzceli81 adlı üyeden alıntı

Jax ı zaten hemen kullanamazsın çok oynaman gerek :) Master'a AP dizilebilir fakat ben AD diziyorum daha iyi oluyor :)


Master'a ilk AD oynamıştım bide deniyim AD :D Q skili ile yarı canını alıyor adamın W ile de HP yi dolduuryo , kule altına bi geçiyon(tabi kaçabilirsen ad kadar hızlı koşmuyor :D ) sonra git adamı çatır çatır kes :D Ama AP kastığımızda ulti pek işe yaramiyor :D
 

 

1337

  • Üyelik 20.09.2024
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Konum
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar
  • Beğeniler /
  • Ticaret , (%)
ghost almak zorundasın master da ben heal la ghost alıyorum.ilk 10 lvlde yatıyorsun fakat 18 lvlde oyunun en iyisi oluyorsun.Penta Kill gördük :cool:
Riza

kişi bu mesajı beğendi.

Untouchable Untouchable Kendimim Kendim Kullanıcı
  • Üyelik 09.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Bilgi İşlem
  • Konum
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 240
  • Beğeniler 18 / 84
  • Ticaret 0, (%0)
hemen hemen %80 herolarla oynayabiliyorum en azından öyle sanıyorum kendi çapımda :) ama ne yazık ki okulların tatil olması ile birlikte oyunda fena halde bir oyundan çıkan oyuncular patlaması yaşanmaktadır. :S sinir bozucu bir durum bende bu aralar boş vakitlerimde diablo oynuyorum en azından oyundan çıkan yok
Riza

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al