-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Geliştirici
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Ups ile jenaratör farklıdır. Ups kıssa süreli ve anında çalışmaya başlar. Eletirik kesildiğinde otomatik devreye girer. Jenaratör uzun sürelidir fakat devreye girmesi biraz zaman alır. Bildiğim kadarıyla ekstra özelliği yok ise senin çalıştırman gerekli. Süresi sizi kullandığınız eletirik ve makinenenin kapasitesine görr değişir. Bildiğim kadarı ile eletirik kesintisinde modem çalışırsa internet gitmez.
Not: mobilden yazıyorum hatalar olabilit.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Full Stack Developer
-
-
Ad Soyad
R** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Büyük hosting firmaları her 2 sini de kullanmaktadır. kelebekk in de dediği gibi sırayla devreye guriyir ve bu sure zarfinda hicbir server kapanmıyor
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
C** G**
-
-
-
Ticaret
139, (%100)
Tunçmatik 850w kullanıyorum ben de. Elektrik gidince belli bir süre idare ediyor. Ben genelde elektrik gidince işlerimi kaydedip kapatıyorum pcyi. 14 15 bin TLlik sistem söz konusu olunca mecbur almak durumunda kaldım.
İstanbulda da elektriğin durumu ortada bazen 1 saatte 3 4 kez bile gidebiliyor. Ups cankurtaran gibi bir şey. Şimdi bir tane de eve alacağım. Yeni sistem için
2 kişi bu mesajı beğendi.
Mrtcn
PrismaCSI
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Cyber Sec & Project Manager
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
UPS geçici olarak akımı sağlamak adına iş görür. Sonuçta veri merkezi işletmiyoruz. İnterneti o kadar önemsemiyoruz lokalde olduğu için gitsede olur ama evet fişi ona takınca oda tamam. Lakin elektrik gittimi fiberin ışıkta giderse bir halta yaramıyor.(superonline sağolsun yaşatmadı daha bunu bize)
2 Sunucu 1 Storage 1 Firewall bulunuyor kabinde, bunlar 2 tane 3kva UPS bağlı. Binanın jenaratör devreye gitmesi ile akımı kesiyor. Devreye girmezse diye ayarlama yaptım tüm cihazlara kapatma komutunu gönderiyor. ( storage son array yazılana kadar akım kesilmesin yeter)
Bunun dışında Ankara'da bulunduğum noktada elektrik kesilmesi yılda 1 kez ya olur ya olmaz. Genede temkinli oluyorum.
dipnot: İngilteredeyim buraya geldiğim ilk gün elektrik kesildi :D
-
-
Yaş/Cinsiyet
52 / E
-
Meslek
Programcı
-
-
Ad Soyad
S** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Benim gördüğüm millet eski upslere araba aküsü takıyor. Sordum daha çok gidiyormuş aklınızda olsun.