kaanst
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
K** S**
-
-
-
Ticaret
31, (%94)
Hem ABD, hem de Avrupa ülkelerinde sitenizin daha hızlı açılmasını hedefliyorsanız CDN servisi kullanabilirsiniz, bildiğinizden eminim fakat aklıma böyle bir şey geldi belki olur diye düşünüyorum. :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Eski Hosting provider :)
-
-
Ad Soyad
A** Ç**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Cloud hosting işinizi görecektir ama dikkat edin cloudhosting veriyoruz diye normal hosting veren birçok firma var.
Türkiyenin ilk Hosting Forumu; Rabbyte.net Hepiniz davetlisiniz...
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Back-End
-
-
Ad Soyad
Y** A**
-
-
-
Ticaret
7, (%86)
Merhabalar, güzelnet
Ovh kullanmakta ve ovh lokasyonlarının sadece bazı bölgelerinin ping süreleri düşüktür.Yani ovh için;
En iyi performans için lokasyon tercihiniz UK & CA olmalıdır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Sunucu lokasyonu site hızına etki eder ama o kadar da büyük boyutta etkisi olmaz. Türkiye lokasyonunda barınan bir sitem için CDN kullanıyorum. Üstelik henüz daha tam optimizasyon yapmadım.Amerika, Avustralya, Avrupa, Hindistan ve Çin'den ayrı ayrı test ettim. Sitem ortalama 2,3 saniyede açıldı bu ülkelerden.
İlla lokasyona dikkat ederim diyorsanız, Load balancer yerine Amerika lokasyonlu Vultr veya DigitalOcean firmalarından VPS alıp, CDN desteğiyle tüm dünyadan tatmin edici bir açılış hızına ulaşabilirsiniz. Bunun için kritik faktör CDN'dir yani.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
E-Ticaret
-
-
Ad Soyad
P** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
güzelnetten aldığınız hostingin lokasyonu fransamı ve nerde tam kontrolünü yapıyorsunuz ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
D** E**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
google cloud kullanabilirsiniz Ben yakın zamanda alacağım gibi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
53 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Şu an sizin için mantıklı olan OVH üzerinde sunucu kiralayıp OVH CDN den faydalanmak olacaktır. Ancak biraz masraflı olur. Cdn fiyatları uygun ancak sunucu konusunda aynı şeyi söyleyemiyorum maalesef.
Açıkçası 3 sn altında açılan site değerleri iyidir. İlla 1-2 sn olmasına gerek yok. Bir süre idare edip kazanca dönüştüğünde farklı alternatifler ile açılış hızlarını dengeleyebilirsiniz diye düşünüyorum. Bir de açılış hızı derken mobil hızları daha da önem kazandı. Mobil versiyonlu tema ve Amp ekleyerek aşılabilir bu durum.
Fazla kurcalamamak gerek :)
1 kişi bu mesajı beğendi.