Mfa95
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Selamun aleykum.
Konuyu doğru yere açmışımdır inşallah.
Adwords'ta oylesine kelimeler yaşıyordum. Bir kelime gördüm
aranma hacmi 1b-10b arasında
rekabet düşük
SUT(düşük Aralık) 0.43 TL
SUT(yüksek Aralık) 1.193,50 TL
Burada birileri büyük bir hata yapmış diye düşündüm ne dersiniz? :) Çok hakim değilim bu kadar yüksek bir teklif görmedim daha önce, bu ne oluyor bilgilendirir misiniz?
Bu kelime değerlendirilebilir mi? Yoksa acaba yayıncılar bir yanlışlık mı yapmıştır?
Son olarak merak ettiğim sayfa üstü düşük teklifle , sayfa üstü yüksek teklif arasındaki fark nedir? Çok dehşet bir uçurum var bu iki fiyat arasında çünkü
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / K
-
Meslek
TANITIM HİZMETLERİ
-
-
Ad Soyad
E** F**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Bence toplam sermayesi o kadardır reklamın
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Her ay aynı konu. Arkadaşlar adwords tbm belirlemez..
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Kendi halimdeyim
-
-
Ad Soyad
İ** Y**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Adwords dilini İngilizce yapıp orada geçen terimleri yine İngilizce dilinde başına "what is" ekleyerek aratın. Çıkan sonuçları çevirerek bir şeyler öğrenebilirsiniz.
Orada kastedilen şey bildiğimiz TBM değil çünkü. Öyle olsaydı her tıklama da 1200 lira kazanırdın öyle değil mi? Peki var mı kazanan? Yok :)
Mfa95
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bilmediğimden sordum. Birçok SEO konusunda buradaki değerlere de bakılıyor. Yeni içeriklerde bunlara bakılmamasiyla ilgili bilgiler varsa rastalamadim.
Buradaki değerler nedir @isa hocam? :) Kafadan sallamiyordur Google herhalde. Farklı bir kaynağa da ihtiyacı yok. Adwords da kendi şirketi adsense de kendi şirketi. Kaynak çekme konusunda zaten sıkıntı çekmez bütün veriler ellerinde. Bu değerler neyi ifade ediyor onu sormak istedim ilk defa bu kadar yüksek bir değer gördüm. :)
Bir zamanlar Forex en yüksek geliri veriyor diye adwords üzerindeki değerleri gösteriyordu SEO uzmanlari. Herhalde binlerce yazı hâlâ duruyordur Google da. Onlarin hepsi yanılıyor muydu? Yoksa Google politikasını mi değiştirdi @nihatTuran hocam
68136
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Sitenize gelen cookie odakli geldiği için tbm bakma hiç
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Editör
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
o bütçenin TBM'si 5.5 - 6 tl arasındadır.
cihaneken
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Elektrik Teknisyeni
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Rakamın büyüklüğü kafa karıştırıcı olabilir, bu reklam verenlerden kaynaklı da olabilir başka bir nedenden dolayıda olabilir.
Adwords daki TBM ile Adsense deki TBM yi karıştırmayın. Adwords de görmüş olduğunuz TBM değerleri reklam verenler içindir olabilecek maliyeti yada maliyet aralığını göstermektedir. Adsense deki TBM oranı ise reklamları yayınlayan site sahiplerinin kazanabileceği miktarı belirtir. Fakat Google'ın bir çok dökümanında belirttiği gibi bu alanlarda gösterilen TBM ler ile gerçekler arasında farklar olabilir hatta bu farklar bazen çok fazla olabilir.
Bir reklam verenin TBM si 5TL ise o reklamı yayınlayan kişinin TBM si 5TL olacak diye bir kural yok.