lostyazilim

Doktorun başına Parke taşıyla vurarak yaralayan Abdulkadir Keskinlinin eşinden akıl almaz savunma: Doktorun hiç mi suçu yok!

24 Mesajlar 2.518 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Backlinkcigeldi Backlinkcigeldi Homo sapiens sapiens... Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)
Doktor Bahaddin Ahmet Yalçın'ı parke taşıyla başına vurarak yaralayan Abdulkadir Keskinli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İfadesinde herhangi bir pişmanlık duymadığını söylediği öğrenilen Abdulkadir Keskinli, cezaevine konuldu. Abdulkadir Keskinli'nin eşi de, "Dövmüş ama neden dövmüş. Doktorun hiç mi suçu yok?" dedi.

Harran Üniversitesi Çocuk Acil Servisi'nde ateşlendiği gerekçesiyle çocuğu N.K.'yı getiren baba Abdülkadir K. "Çocuğuma bakmadın" diyerek Dr. Bahattin Ahmet Yalçın'a kaldırım taşı ile saldırdı.

Abdülkadir K., tutuklanırkan "Pişman değilim" dedi. Eşi Ayşe K. ise hasta çocuğu ve 12 yaşındaki kızı ile başhekimin odasının önünde beklemeye başladı. Bunun üzerine hastane müdürü Ayşe K.'nin yanına gitti ve tartışma yaşandı. Ayşe K. çocuğunun ateşinin olduğunu belirterek "Hala ateşi var. Benim çocuğum ölüyor doktor gelmedi. Dosyamı getirin. Doktoru çağırıyoruz, doktor yok. Kapının önünde kahve, çay içiyor. Yılan sokulan çocuk için "Acil değil" diyor" dedi. Hastane müdürü "Yalan söylüyorsun" diyerek müdahale etti.

"Dövmüş ama neden dövmüş. Doktorun hiç mi suçu yok?"

Ayşe Keskinli, saldırıya uğrayan doktorun sağlık durumunun iyi olduğunu iddia ederek, "Çocuğumun 45 derece ateşi var, doktor geliyor serum takıp gidiyor. Benim çocuğumla ilgilenmedi. Hala ateşi var. Doktorun bir şeyi yok. Doktoru yoğun bakıma aldılar rapor için. Dövmüş ama neden dövmüş. Doktorun hiç mi suçu yok?" dedi.

Televizyon dizilerindeki algılarla, bölge kültürüyle bu canavarlar üretiliyor'

Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde görevli doktor, hemşire ve sağlık çalışanları, hasta yakınının parke taşıyla yaraladığı doktor Bahaddin Ahmet Yalçın için öğle saatlerinde hastane önünde basın açıklaması için toplandı. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı basın açıklamasında konuşan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, saldırıyı 'canavarlık' olarak tanımlayarak şöyle konuştu:

"Doktorumuz, tedavimiz için her türlü ihtimali düşünüyor. Ateş içindeki çocuk normal tedaviye kısmen cevap vermediği için başka yöntemler deniyor. O esnada 'Sen benim çocuğuma bakmadın' diyen kişi hücum ediyor. Doktor karşı tarafın istediğine göre tedavi uygulayamaz. Bu nasıl bir canavarlık? Bu canavarlığın önüne geçmemiz lazım. Eğitim sistemimizde, Televizyon dizilerindeki algılarla, bölge kültürüyle bu canavarlar üretiliyor. Bu hepimizin problemi. Hükümetten de ricamız sağlık çalışanlarını koruyan kanunun çıkarılması

Rektör Prof. Dr. Taşaltın'dan sonra konuşan Hastane Başhekimi Mehmet Akif Altay ise şunları söyledi:

"Dün gece ateş ve kusma şikayetiyle 4 yaşındaki kız çocuğu, ailesi tarafından hastaneye getiriliyor. Hastanın fiziki muayenesi gerçekleştirildikten sonra ateşi 37,5 seviyesine kadar düşüyor. Tedavisi devam etmekteyken hastanın babası saat 22.30 sıralarında çocuk acil servis önünde görevli doktorumuzla önce sözlü, ardından 10 kilo ağırlığındaki parke taşıyla fiziksel saldırıda bulunuyor. Bu esnada acil serviste yürütülen tadilat dolayısıyla kaldırıma döşenmek üzere istiflenen parke taşını saldırıda kullanıldı. Doktorumuz kafasının iki ayrı yerinde, biri 10, biri de 13 santimetre uzunluğunda kafatası kemiğine uzanana kadar hasar vererek yaralandı. Şu anda doktorumuz ameliyata alındı, şu anda yoğun bakım ünitesinde beyin sarsıntısı şüphesiyle takip ediliyor."

Tabip odası başkanı konuştu, rektör alanı terk etti

Kalabalığın bulunduğu sırada açıklama yapmak isteyen Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Ömer Melik'in söz almak istemesi üzerine Rektör Prof. Dr Ramazan Taşaltın, "Üniversitemiz adına, sivil toplum kuruluşları adına bu görüşmeyi biz yapıyoruz. Bu arkadaşımızın görüşleri kendilerine ait bizimle ilgili herhangi bir görüşümüz değildir. Üniversitede görüş bildirmesi bizi ilgilendirmez. Bizim hiçbir şekilde alakamız yoktur" dedikten sonra alandan uzaklaştı.

Tabip Odası Başkanı Ömer Melik ise meslektaşının uğradığı şiddetin kendilerini üzdüğünü belirterek, "Bizler bu olayın takipçisi olacağını belirtmek istiyorum. Burada güvenlik tedbirleri yetersizdir. Keşke burada yönetici arkadaşlarla aynı karede bulunmuş olsaydık" diye konuştu.

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/m/haber/turkiye/1031046/Saldirgan_tutuklandi__Pisman_degilim.html
Crewx theredor

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

onurkaplan onurkaplan Bilgi Paylaştıkça Çoğalır Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Senior Email Marketing Special
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 2209
  • Beğeniler 100 / 548
  • Ticaret 4, (%100)
doktor dövülmesine karşıyım lakin bazen hak ediyorlar.

insanlar çocuğunu 45 derece ateşle getiriyor. havale geçirdi geçirecek doktor kim bilir ne yaptı da o kadar agresif oldular.

Devlet hastanelerinde durum çokta kötü

2 ay önce 9 aylık kızım yataktan düştü devlet hastanesine götürdük acil olarak beyin cerrahi bölümüne gönderdiler gittik acilin doktoru yok kapısında yarım saat bekledik sonra doktor geldiğinde neredesiniz dediğimizde "çay arasındayım kardeşim allah allah" demesi insanların sabırlarını zorlayan bir ana gelebiliyor tabii ben bir şey yapmadım ama bu üslup ile karşılaşan başka birisi yapabilir.
suskun MertUslu webisyo

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)
Doktor başına verilen hasta sayısından haberiniz var mı hocam? 1 günde yüzlerce insana bakıyorlar. Bunun getirdiği asabiyet bıkmışlık da çok fazla. Doktorluk deyince insanlar oh yat 2 hasta bak para kazan sanıyorlar. Lakin inanılmaz yük biniyor doktorlara. Sağlık sisteminde genel bir sorun var. Doktorlar hayattan bezmiş bıkmış durumdalar. İçlerinden hastaya bakmak da gelmiyordur, buna eminim. Günde yüzlerce kişiye bakıyor.

Ek olarak haberdeki kişinin çocuğunda ateş yok. Doktor bakıyor ateşi yok diyor. Var var nasıl yok diyorlar. Yahu doktordan daha mı iyi bileceksin yok demekki.

Sonrası malum adamın kafasinda parke taşı kırmışlar 3 4 yerden yarılmış doktorun kafası. Ayağımız değse ağrıdan kıvranırız. Adamın kafasinda parçalamışlar.

Ha doktorlarında her meslekte olduğu gibi problemlileri var lakin bu her meslekte var. Adamın kafasinda parke taşı kırmışlar ya
ASametYildirim bQnyy kaanst

kişi bu mesajı beğendi.

ASametYildirim ASametYildirim Saygı, Sevgi, Anlayış. Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Bilgisayar mühendisi öğrencisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3826
  • Beğeniler 2399 / 1874
  • Ticaret 97, (%100)

Backlinkcigeldi adlı üyeden alıntı

Doktor başına verilen hasta sayısından haberiniz var mı hocam? 1 günde yüzlerce insana bakıyorlar. Bunun getirdiği asabiyet bıkmışlık da çok fazla. Doktorluk deyince insanlar oh yat 2 hasta bak para kazan sanıyorlar. Lakin inanılmaz yük biniyor doktorlara. Sağlık sisteminde genel bir sorun var. Doktorlar hayattan bezmiş bıkmış durumdalar. İçlerinden hastaya bakmak da gelmiyordur, buna eminim. Günde yüzlerce kişiye bakıyor.

Ek olarak haberdeki kişinin çocuğunda ateş yok. Doktor bakıyor ateşi yok diyor. Var var nasıl yok diyorlar. Yahu doktordan daha mı iyi bileceksin yok demekki.

Sonrası malum adamın kafasinda parke taşı kırmışlar 3 4 yerden yarılmış doktorun kafası. Ayağımız değse ağrıdan kıvranırız. Adamın kafasinda parçalamışlar.

Ha doktorlarında her meslekte olduğu gibi problemlileri var lakin bu her meslekte var. Adamın kafasinda parke taşı kırmışlar ya

Aile sağlık ocağı felan açıldı her aileye heim verildi ama bence doktorların yükünde bir azalma olmadı. Bence bu konuya daha fazla çözüm üretilmeli.

wmaraci
wmaraci

EmineT EmineT WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2018
  • Yaş/Cinsiyet 34 / K
  • Meslek Devlet Memuru
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** T**
  • Mesajlar 431
  • Beğeniler 196 / 210
  • Ticaret 2, (%100)
Biraz farklı bir bakış açısı olacak ancak bence herşeyden önemlisi devlet hastanelerindeki özel güvenliklerin biraz daha eğitim almaları ve olaylara müdahalede yetki verilmesi gerekiyor. Birçok hastane olayında görev aldım ve her seferinde şu gerçeği gördüm;

Bir olay yaşanmadan önce veya tam olay anında gerekli müdahale ve gerekli korumalar sağlandığında olaydan minimum hasar çıkıyor.

Olay anında hastanenin arkasında ne yapıyorsunuz dediğimiz güvenlikçiler malesef ki çok oldu.

Siber suçlarla alakalı yaşadığınız problemleri PM atabilirsiniz.

68136 68136 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 24.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1016
  • Beğeniler 380 / 381
  • Ticaret 5, (%100)
O hastaneye birçok kez çocuğumu götürmek için gittim. Urfada 4.5 yilim. Napsin doktorlar ? Suriyelisi harranlisi bir ton adam oluyor bu dediğim gece vakti gündüzü siz düşünün. Doktora kağıt getiryorlar doktor bu dahiliyenin işi dedikçe doktor bize bakmıyor diyorlar. Böyle acaip cahiliyet var. Sıra numarası beklemek yok doktor odalarinda 50 tane hasta giriyor. Disarida çıkmıyorlar. Zaten harran uni hastanesine gelen kesim belli hastane koyun inek kokularindan geçilmiyor.
Bebek emzirme odalarıni wc niyetine kullanan mi ararsın sağa sola yediklerini atan mi ararsin hastane önüne hasır battaniye semaver getirip bütün ailenin orda olmasina mi .. Doktor napsin yahu ? O adam robot mu ? Harran urfanin cahiliye devrinin yaşandığı yerdir.

O kadar çocuğumu götürdüm ben böyle bir olayla karşılaşmadım. Ben ilgi gosteriyorum doktora, doktor daha fazla ilgili gösteriyor. Önce insan olmak lazım. Adamın halinden anlamak lazım.. Yazılacak çok şey varda neyse
hkccrn

kişi bu mesajı beğendi.

Stores Stores WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 1500
  • Beğeniler 75 / 531
  • Ticaret 55, (%98)

onurkaplan adlı üyeden alıntı

doktor dövülmesine karşıyım lakin bazen hak ediyorlar.

insanlar çocuğunu 45 derece ateşle getiriyor. havale geçirdi geçirecek doktor kim bilir ne yaptı da o kadar agresif oldular.

Devlet hastanelerinde durum çokta kötü

2 ay önce 9 aylık kızım yataktan düştü devlet hastanesine götürdük acil olarak beyin cerrahi bölümüne gönderdiler gittik acilin doktoru yok kapısında yarım saat bekledik sonra doktor geldiğinde neredesiniz dediğimizde "çay arasındayım kardeşim allah allah" demesi insanların sabırlarını zorlayan bir ana gelebiliyor tabii ben bir şey yapmadım ama bu üslup ile karşılaşan başka birisi yapabilir.

Hak ediyorlar ne demek ya. Abi sen cidden iyiy misin? Kim kimin kafasını yaracak o nasıl adelet neyi hak ediyor?

İşini yapmadığını düşünüyorsan şikayet edersin. Doktor kimseye bakmak zorunda değil istediği hastayı reddetme hakkı var zaten. Neyin zorunluluğu bu

carasar carasar All ızz well... Kullanıcı
  • Üyelik 29.10.2016
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Konya
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 1116
  • Beğeniler 499 / 498
  • Ticaret 16, (%100)
Stores o zaman özel muayenehane açacak dostum.
suskun

kişi bu mesajı beğendi.

kelebek kelebek WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Geliştirici
  • Konum Malatya
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 3142
  • Beğeniler 60 / 764
  • Ticaret 5, (%100)
Doktorlara şiddetin haddi hesabı yok. Bu tür konular basında çok çok az yer alıyor. Abim staj yaparken neredeyse her hafta tehdit ediliyordu. Bir keresinde abimin bir arkadaşını sadece iğne yaparken hastanın canını acıttığı için dövmüşlerdi. Adam 1 hafta yoğun bakımdan çıkamadı. Bu arada maalesef bir çok insanda birisinden hizmet alıyorsa ona köle gibi davranabileceği gibi bir algı var.

• Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)

kelebek adlı üyeden alıntı

Doktorlara şiddetin haddi hesabı yok. Bu tür konular basında çok çok az yer alıyor. Abim staj yaparken neredeyse her hafta tehdit ediliyordu. Bir keresinde abimin bir arkadaşını sadece iğne yaparken hastanın canını acıttığı için dövmüşlerdi. Adam 1 hafta yoğun bakımdan çıkamadı.

Urfada doktorluk yapmakta sağlam yürek ister yani. Adam hayatından oldu yok yere. Kafasında 3 derin yarık var. Parke ile vurmamışlar parkeyi adamın kafasında parçalamışlar +18 yarik görüntüleri var atmaya uygun olmadiğından eklemedim.

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al