-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web developer
-
-
Ad Soyad
İ** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar ben web siteme beni hatırla sistemi eklemek istiyorum.Bu da cookie ile yapılıyor fakat şifre gibi önemli bir bilgiyi cookie içinde tutmanın sakıncalı bir şey olduğunu biliyorum.Şimdi cookie kullanmazsam beni hatırla yapamayacağım.Baya bir araştırdım yabancı kaynaklarada baktım fakat İngilizcem çok iyi olmadığı için fazla şey anlayamadım.Ama anladığım kadarıyla giriş yaparken cookie içinde kullanıcıya özel bir kod tutacakmışız ve öyle giriş yaptırtacakmışız.Peki bu kodu görenler giriş işlemi yapamayacaklar mı? Birde bu beni hatırla sistemini nasıl yapabilirim? Örnek kod paylaşabilen olursa çok sevinirim.Gerçekten baya bir araştırdım fakat anlayamadım.Onun için burada böyle bir konu açtım.Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Ek olarak php kullanıyorum.
Web sitem: yazilimsoru.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Ogrenci
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Hocam gelen veriyi diziye aktarsaniz sanirim bununla yapilabilir
1 kişi bu mesajı beğendi.
https://wmaraci.com/forum/script-alisverisi/interaktif-sozluk-benzeri-php-pdo-yazilim-simdi-indirimde-533214.html
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web developer
-
-
Ad Soyad
İ** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Lokasyon123 biraz daha açıklar mısınız?
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Veritabanında bir tablo oluştur. 4 sütunlu olsun. id, kullanici_id , token , zaman.
Kullanıcı beni hatırla seçeneğini işaretlemişse rastgele bir kod oluşturup bunu veritabanına kullanıcının id'si ile birlikte kaydet. Zaman olarak da time(); fonksiyonu ile unix zamanı kaydet. Bu kodu aynı zamanda çerezlere de kaydet.
Daha sonra login sayfanın en üstüne bir kontrol fonksiyonu oluştur. Öncelikle çerezlerde token var mı yok mu onu kontrol etsin. Daha sonra tokeni veritabanında arayıp veritabanında var mı yok mu kontrol etsin. En son ise bir oturumun istediğin açık kalma süresine göre zamanı kontrol etsin. Mesela bir oturumun 7 gün açık kalmasını istiyorsan tokenin içerisindeki zaman'ı çekip $zaman + 60*60*24*7 yapıp bunu şuanki zamanla karşılaştırıcaksın. Eğer şuanki zaman elde ettiğin zamandan büyükse oturumun süresi dolmuştur demektir, token yine geçersiz olacak.
Güvenlik açısından kullanıcı her çıkış yaptığında tokeni silip tekrar beni hatırla diyerek giriş yaptığında yeni token oluşmasını sağlayabilirsin.
Ayrıca çerezi kaydederken sadece http olarak kaydedip dizinini de sadece giriş yapılan dizin olarak ayarlayabilirsin. /login gibi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web developer
-
-
Ad Soyad
İ** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
mrarslan Hocam elinizde örnek bir kod varsa atabilir misiniz? Amacım hazırcılık değil sadece güvenlik için endişeliyim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Bilgisayar mühendisi öğrencisi
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
97, (%100)
Hocam birde ip adres ekleyebilirsiniz. İp adres sayesinde aynı cookie ye sahip yabancı biri sisteme giremez :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web developer
-
-
Ad Soyad
İ** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
ASametYildirim aynı şey az önce aklımdan geçti ama ip adres taklit edilebilir mi acaba?
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Hocam bana sorarsanız ip adresi eklemek pek mantıklı değil. Sonuçta ülkemizde statik ip kullanan sayısı çok az. Kullanıcı her modem restlediğinde ip adresi değişecek, otomatik olarak da oturumu boşa düşecek. Yani bugün beni hatırla seçeneğini seçse yarın yine giriş yapmak zorunda kalacak.
Birazdan örnek birkaç kod atmaya çalışırım, bilgisayarın başına bir geçeyim.
Mrtcn
PrismaCSI
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Cyber Sec & Project Manager
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Oturumu sürekli açık tut olayı için tarayıcıya session yazarken süreyi uzun tut yeter. Ek birşeye gerek yok